Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Τρίτη 12-5-2015/07.30 πμ…. Συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών μα την αναπληρώτρια υπουργό Ν. Βαλαβάνη και στελέχη του υπουργείου, είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φάνης Κουρεμπές, Δημήτρης Κοδέλας, Σταύρος Αραχωβίτης και Κατερίνα Παπανάτσιου, για το θέμα της φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί σήμερα, οι αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ δεν θα φορολογηθούν, όπως και όλες οι αγροτικές αποζημιώσεις……


Συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών μα την αναπληρώτρια υπουργό Ν. Βαλαβάνη και στελέχη του υπουργείου, είχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φάνης Κουρεμπές, Δημήτρης Κοδέλας, Σταύρος Αραχωβίτης και Κατερίνα Παπανάτσιου, για το θέμα της φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί σήμερα, οι αγροτικές επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ δεν θα φορολογηθούν, όπως και όλες οι αγροτικές αποζημιώσεις.

Αύριο στις 8.30μ.μ, στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο,  θα πραγματοποιηθεί η “4η συνάντηση παραγωγών νωπών και τυποποιημένων βιολογικών/φυσικών και παραδοσιακών προϊόντων”. Το εγχείρημα που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια ως δίκτυο χωρίς μεσάζοντες εξελίχτηκε, το 2013 δημιουργήθηκε ο μη-κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ.ΠΕ.» για την Αλληλέγγυα Οικονομία και από τον Απρίλιο του 2015 λειτουργεί το Συνεταιριστικό παντοπωλείο/καφενές «Αλλότροπον». “Επιθυμούμε τη συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και συνεταιρισμούς, με σκοπό την αμοιβαία υποστήριξη και ανάδειξη σε όλα τα επίπεδα. Φιλοδοξούμε να έρθουμε σε επαφή με όσους έχουν να προτείνουν εναλλακτικές ιδέες και να συζητήσουμε μαζί τους για μια πιθανή συνεργασία.” Δηλώσεις συμμετοχής έως αύριο στο e-mail : allotropon@gmail.com   ή στο χώρο  μετά τις 6 το απόγευμα.

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.
+++++++++


Χαιρετίζει με δήλωση του το Γιούρωγκρουπ  την πρόοδο που εχει επιτευχτεί στην Ελλάδα επισημαίνοντας παράλληλα ότι, χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά με κυριότερα αγκάθια τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Ελληνική πλευρά μετα την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γιούρωγκρουπ, μια ανακοίνωση που σύμφωνα με κυβερνητική πηγή επεδίωκε η Αθήνα. Ωστόσο επειδή η διαπραγμάτευση συνεχίζεται συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι το κυβερνητικό συμβούλιο προκειμένου να αποτιμήσει την κατασταση και να προσδιορίσει την τακτική της κυβέρνησης καθώς και τα επόμενα βήματα στις διαβουλεύσεις.

Η Ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να βρει μια λυτρωτική συμφωνία, αναζητάμε ένα ν κοινό τόπο μεταξύ μνημονιακού και μεταμνημονιακού προγράμματος, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Παράλληλα παραδέχτηκε ότι το συνταξιοδοτικό είναι καίριο ζήτημα στις διαπραγματεύσεις, το να κόβεις συντάξεις δεν αποτελεί μεταρρύθμιση απάντησε ο Έλληνας υπουργός σε σχετική ερώτηση.

Για ψέματα σε ότι αφόρα την μη ύπαρξη αξιολόγησης κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ που ωστόσο διαπιστώνει πρόοδο στη διαδικασία, κάνοντας λόγο για ουσιαστική συζήτηση για πρώτη φορά μετα από 4 μήνες.

Θετικό νεύμα η δήλωση του Γιούρωγκρουπ, ωστόσο το μαρτύριο της σταγόνας θα συνεχιστεί, σχολίασε το Ποτάμι. Το αποτέλεσμα είναι από τυπικό έως ανησυχητικό, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ. Νέα αντιλαϊκά μέτρα εχει προβλέψει το ΚΚΕ

Εντολή πληρωμής της δόσης 750 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ, δόθηκε από το υπουργείο οικονομικών, με την εν λόγο καταβολή η Ελλάδα ξεπληρώνει τις οφειλές της προς το ταμείο για τον μήνα Μάιο.

Να γίνει η Ελλάδα το 6ο μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS,  κάλεσε τη χώρα μας ο υφυπουργός οικονομικών της Ρωσίας Εργκέι Στόλτζατς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό

Θετικό κατά 80323 θέσεις εργασίας είναι το ισοζύγιο της μισθωτής απασχόλησης τον Απρίλιο, συμφωνα με τα στοιχειά του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ του υπουργείου εργασίας.

Από τους στενότερους συνεργάτες του Γιάννη Στουργνάρα είναι ο αποστολέας του υπονομευτικού email για την κυβέρνηση, συμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Συντακτών. Περιμένουμε διευκρινήσεις από την  τράπεζα ώστε να μην υπάρχουν τέτοιες τακτικές, διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Σε νέα προειδοποιητική στάση εργασίας σήμερα από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό και Τραμ.

Τουλάχιστον εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες σε ενέδρα που έστησαν αυτονομιστές αντάρτες κοντά στην πόλη Τιμπουκτού στο Μάλι, λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας η οποία στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ εκτίμησε πως οι διαχωρισμοί στο εσωτερικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ αποτελούν τους λόγους για τους οποίους έχασαν τη ζωή τους τα μέλη των αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ στις συγκρούσεις το προηγούμενο διήμερο, με ομάδα ένοπλων στο Κουμάνοβο, και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι να υποβάλει παραίτηση, ώστε να εκτονωθεί η πολιτική αβεβαιότητα και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στη χώρα.

Ενώπιος ενωπίω με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα έλθει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι την Τρίτη στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης η Ουκρανία, τη στιγμή που το ΝΑΤΟ κάνει λόγο για νέες ρωσικές ενισχύσεις.

Αβοήθητοι 300.000 άμαχοι στο Νότιο Σουδάν μετά την αποχώρηση του ΟΗΕ. Έφυγε το προσωπικό λόγω συγκρούσεων

Τοπικές νεφώσεις με Βόρειους άνεμους 4 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου