Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Δευτέρα 11-5-2015/07.30 πμ…. Την Τετάρτη στις 8.30μ.μ, στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο, θα πραγματοποιηθεί η “4η συνάντηση παραγωγών νωπών και τυποποιημένων βιολογικών/φυσικών και παραδοσιακών προϊόντων”. Το εγχείρημα που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια ως δίκτυο χωρίς μεσάζοντες εξελίχτηκε, το 2013 δημιουργήθηκε ο μη-κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ.ΠΕ.» για την Αλληλέγγυα Οικονομία και από τον Απρίλιο του 2015 λειτουργεί το Συνεταιριστικό παντοπωλείο/καφενές «Αλλότροπον». “Επιθυμούμε τη συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και συνεταιρισμούς, με σκοπό την αμοιβαία υποστήριξη και ανάδειξη σε όλα τα επίπεδα. Φιλοδοξούμε να έρθουμε σε επαφή με όσους έχουν να προτείνουν εναλλακτικές ιδέες και να συζητήσουμε μαζί τους για μια πιθανή συνεργασία.” Δηλώσεις συμμετοχής έως αύριο στο e-mail : allotropon@gmail.com ή στο χώρο μετά τις 6 το απόγευμα…….




Την Τετάρτη στις 8.30μ.μ, στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο,  θα πραγματοποιηθεί η “4η συνάντηση παραγωγών νωπών και τυποποιημένων βιολογικών/φυσικών και παραδοσιακών προϊόντων”. Το εγχείρημα που ξεκίνησε πριν 3 χρόνια ως δίκτυο χωρίς μεσάζοντες εξελίχτηκε, το 2013 δημιουργήθηκε ο μη-κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ.ΠΕ.» για την Αλληλέγγυα Οικονομία και από τον Απρίλιο του 2015 λειτουργεί το Συνεταιριστικό παντοπωλείο/καφενές «Αλλότροπον». “Επιθυμούμε τη συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς και συνεταιρισμούς, με σκοπό την αμοιβαία υποστήριξη και ανάδειξη σε όλα τα επίπεδα. Φιλοδοξούμε να έρθουμε σε επαφή με όσους έχουν να προτείνουν εναλλακτικές ιδέες και να συζητήσουμε μαζί τους για μια πιθανή συνεργασία.” Δηλώσεις συμμετοχής έως αύριο στο e-mail : allotropon@gmail.com   ή στο χώρο  μετά τις 6 το απόγευμα.

Άμεσο έλεγχο των καλλιεργειών και των περιοχών της Αρκαδίας που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννακούρα και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επικοινώνησε επίσης με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, ώστε να προβούν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των παραγωγών της Τεγέας, που επλήγη ιδιαίτερα, αλλά και των λοιπών περιοχών της Αρκαδίας, που υπέστησαν καταστροφές από το χαλάζι.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  λειτουργεί  το Κοινωνικό Παντοπωλείο και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν και όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών ένδυσης, να υποβάλλουν αίτηση μετα την σχετική παράταση μέχρι και σήμερα τελευταία ημέρα α) για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου. Υπεύθυνες:     κ. Γιώτα Κανελλάκη Τηλ: 2743360254, κ. Τόνια Ράλλη Τηλ: 2743360255 β) για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, Υπεύθυνη :     κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία Τηλ: 2743360118

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατέθεσε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, με θέμα το πιστοποιητικό γνώσεων και την κατάρτιση στην ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων.

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.
+++++++++



Θέλουμε στο σημερινό Γιούρωγκρουπ να υπάρχει σαφής καταγραφή της προόδου που εχει επιτευχτεί το τελευταίο διάστημα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατα την παρέμβαση του  στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η επίτευξη όποιας συμφωνίας πρέπει να είναι στο πλαισιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει. Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι, η Ελλάδα εχει καταβάλει   καταγεγραμμένες προσπάθειες και είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις της 

Θα βρεθεί λύση για  την Ελλάδα αλλα δεν θα καταλήξουμε σήμερα, δήλωσε ο Γέρουμ Ντάισμπλουμ και πρόσθεσε ότι, έχουμε κάνει πρόοδο, αλλα θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο

Στην Ευρώπη χρειάζεται αλλαγή πλεύσης για να μειωθούν οι ανισότητες και να αναζωογονηθούν οι δυνάμεις που ζημιώθηκαν περισσότερο από την υπερβολική λιτότητα, δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας  Έντζιο Ματαρέλα

Στην Αγία Πετρούπολη 18 με 20  Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι τιμώμενος πολίτικος ηγέτης στο οικονομικό Φόρουμ της πόλης. Συμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣ ο πρωθυπουργός θα εχει κατ ιδία συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν

Δηλώσεις Ελβετών αξιωματούχων φιλοξένει το Γερμανικό περιοδικό Ντερ Σπίγκελ, συμφωνα με τις οποίες, αρκετές Ελληνικές κυβερνήσεις δεν έδιναν κανένα ενδιαφέρον για τη δίωξη Ελληνων φοροφυγάδων στην Ελβετία

Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είναι φιάσκο και θα το πληρώσει ο λαός με νέα φοροεπιδρομή, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Ξάνθη. 

Σκληρή ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ που κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών, ότι δουλεύουν τον Ελληνικό λαό

Η κυβέρνηση εχει έτοιμο το νέο μνημόνιο, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Επιμένει η ΚΕΔ να μην μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας έως ότου προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ικανοποιούν τα αιτήματα της. Αποχώρησε από το Συνέδριο η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, καταγγέλλοντας πραξικοπηματική ψηφοφορία.

Ο λαός μας σήμερα πληρώνει εκβιασμούς και απόπειρα εξανδραποδισμού, εχει όμως ταυτόχρονα ζώσα τη συνείδηση του με την ιστορία του και με την Ηρωική αντίσταση που εμπνέει τη σημερινή μας ύπαρξη, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής  η Ζωή Κωνσταντοπούλου από το Μαντχάουζεν της Αυστρίας, όπου συμμετείχε στις τελετές μνήμης  για τα 70 χρόνια από το κλείσιμο του Στρατοπέδου, όπου θανατώθηκαν  3700 Έλληνες.

Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Τούρκο ομόλογο του θα εχει σήμερα ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο πλαισιο της διήμερης Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Γείτονα.

Τη λύπη της για το γεγονός ότι, εξακολουθεί να μην υπάρχει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία  παρά το γεγονός ότι, μια εκεχειρία τέθηκε επισήμως σε ισχύ από τα τέλη Φεβρουαρίου, εξέφρασε από τη Μόσχα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελλα Μέρκελ

Επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια και δημόσιους χώρους σχεδίαζαν οι ένοπλοι στο Κουμάνοβο με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, δηλώνει ο Νίκολα Γκρούεφσκι στον απόηχο της ανάφλεξης που έρχεται εν μέσω της βαθύτερης πολιτικής κρίσης από την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ. Πέντε Κοσοβάρους, μέλη του UCK, κατονομάζει η ΠΓΔΜ ως επικεφαλής της ομάδας. Στους 22 οι νεκροί -οκτώ αστυνομικοί και 14 ένοπλοι.

Τοπικές νεφώσεις  με Βόρειους,  Βορειοανατολικούς  3 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου