Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Παρασκευή 21-5-2015/07.30 πμ…. Σήμερα στις 7 το απόγευμα, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος σβούρα (Σίνα 37, Κόρινθος) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα "Από το Κομπάνι ως την Ουκρανία, η ηρωική αντίσταση των λαών δείχνει το δρόμο!". Μαζί μας θα είναι ο Παύλος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός ο οποίος συμμετείχε στο Καραβάνι αλληλεγγύης στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Κομπάνι, ενώ πριν από λίγες μόλις μέρες βρέθηκε και στην Ουκρανία, στα πλαίσια αποστολής της Αντιφασιστικής Καμπάνιας. Θα μας μεταφέρει τις εμπειρίες του και θα συζητήσουμε για την αντίσταση των λαών στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό…..


Σήμερα στις 7 το απόγευμα, ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος σβούρα (Σίνα 37, Κόρινθος) διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα "Από το Κομπάνι ως την Ουκρανία, η ηρωική αντίσταση των λαών δείχνει το δρόμο!". Μαζί μας θα είναι ο Παύλος Αντωνόπουλος, εκπαιδευτικός ο οποίος συμμετείχε στο Καραβάνι αλληλεγγύης στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Κομπάνι, ενώ πριν από λίγες μόλις μέρες βρέθηκε και στην Ουκρανία, στα πλαίσια αποστολής της Αντιφασιστικής Καμπάνιας. Θα μας μεταφέρει τις εμπειρίες του και θα συζητήσουμε για την αντίσταση των λαών στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Συμφωνα με σχετικό Δ.Τ. του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Φάνη Κουρεμπέ.    “Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα των παραγωγών του νομού  για καταχώριση ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη της ονομασίας «Φάβα Φενεού», στο μητρώο των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ), το οποίο θα δώσει ώθηση και αξία σε μία σημαντική παραδοσιακή καλλιέργεια.”   
   
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι ανεξόφλητες οφειλές μπορούν να διακανονισθούν: έως 100 δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€ και μεγάλη μείωση τόκων (ανάλογα το ποσό). Καταληκτική ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στον διακανονισμό η 26/5/2015. Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της ΔΕΥΑΞΕ.  Ανάλογη ρύθμιση και από  τη Δ.Ε.Υ.Α ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ.  Περισσότερες πληροφορίες  στα γραφεία της επιχείρησης ώρες 8.00-13.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες ή στο τηλ. 27440 69551 ώρες 13.00-15.00. Χρησιμοποιείτε συνετά  το νερό.  Μην το σπαταλάτε!

Απόψε στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Sikyon Coast Resort & Spa, στην Συκιά Ξυλοκάστρου, η επίσημη παρουσίαση της νέας διοίκησης του Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Καλούνται όλοι οι φίλοι της ομάδας να είναι παρόντες. 

Σήμερα  στις 7 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, Μετά από απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Παράταση έως τις 30 Μαΐου δόθηκε στην υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά των Συλλόγων στην προαγωγή του πολιτιστικού και αθλητικού έργου του, ΚΑΛΕΙ τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους που εδρεύουν εντός των ορίων αρμοδιότητάς του κι επιθυμούν να επιχορηγηθούν για το έτος 2015, να καταθέσουν σχετική αίτηση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το αργότερο μέχρι και 9 Ιουνίου. Υπεύθυνος για την παραλαβή αιτήσεων: κ. Γιάννης Μαυροειδής - Γενικός Γραμματέας Δήμου (τηλ. 2744360126). Πληροφορίες: κα Σιώκου (τηλ. 2744360138)
+++++++++



Περίπου 2μιση ώρες διήρκεσε η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ στη Ρίγα, ο πρωθυπουργός έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροχρόνιο ορίζοντα. Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη μιας τέτοιας συμφωνίας, εξέφρασαν τη βούληση τους να συνδράμουν και προσωπικά προς αυτή την κατεύθυνση, επίσης διαπιστώθηκε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Σήμερα το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ζάν Κλόντ Γιουνγκέρ  

Την ανάγκη άμεσης συμφωνίας υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς μετα τη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στη Ρίγα και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης όσα αναφέρει η Σειντόιτσε Τσειτούγκ, για σχέδια παράτασης από το Γιούρωγκρουπ του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας μέχρι το Φθινόπωρο με παροχή βοήθειας από την Ε.Ε ύψους 4 δισεκ. ευρώ

Έκκληση αύριο κιόλας να βγει ο λαός στους δρόμους απευθύνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε δήλωση του στην οποία παράλληλα καταγγέλλει την ασφυξία που επιβάλουν οι εταίροι στον Ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση δεν εχει ενδώσει στις πιέσεις των δανειστών για την μη καταβολή της 13ης σύνταξης, τόνισε ο Γιώργος Ρωμανιάς

Την ικανοποίηση της για το σχέδιο νόμου του υπουργείου εργασίας για τα Εργασιακά εκφράζει η ΓΕΣΕΕ

Την παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων που λήγει στις 27 Μαΐου, μελετά το υπουργείο των οικονομικών, στην ρύθμιση έχουν ζητήσει να ενταχτούν έως τώρα 500 000 φορολογούμενοι για οφειλές που ξεπερνούν τα 4 δισεκ. ευρώ.

Με τα μαθήματα κατεύθυνσης και συγκεκριμένα Νεοελληνική Λογοτεχνία, Βιολογία, Χημεία, Βιοχημεία και Διαχείριση επιχειρήσεων, συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις 

Στον περιορισμό της ψαλίδας των τιμών αγροτικών προϊόντων, μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή με τη δημιουργία  Συναιτερηστικής Τράπεζας Γης, στοχεύει η κυβέρνηση.

Οπισθοδρόμηση για τις δυνάμεις της συμμαχίας που ηγούνται οι  ΗΠΑ στην κατάληψη της Παλμίρας από τους Τζιχαντιστές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζων Έρνεστ, τόνισε πως ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα διαφωνεί με την πρόταση των Ρεπουμπλικάνων για αποστολή χερσαίων δυνάμεων για να πολεμήσουν το Ισλαμικό κράτος

Τουλάχιστον 49 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την ώρα που οι τζιχαντιστές μπήκαν στην Παλμύρα, όπως μετέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για μέλη των συριακών δυνάμεων, πολλοί από τους οποίους αποκεφαλίστηκαν. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν μπήκαν στους αρχαιολογικούς χώρους.

Έτοιμη να προμηθεύσει με όπλα το Ιράκ η Ρωσία, για να ανακοπεί η προέλαση του ISIS

O πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος ευχήθηκε η χώρα του να χάσει στο διαγωνισμό της Eurovision προκειμένου να αποφευχθεί μία εισβολή των «τραγουδιστριών με τα γένια» στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, αναφερόμενος στη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, την Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Ανατολικούς,  Νοτιοανατολικούς άνεμους  3 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου