Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Δευτέρα 18-5-2015/07.30 πμ…. Την Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, η «Φιλοξενία» Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση σε συνεργασία με τους: •ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων) •Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών» •Οικολογική Κίνηση Πάτρας •Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας •Οικολογική Κίνηση Κορινθίας •ΟΙΚΟΖΩΗ •Σύλλογος Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος» •Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κορινθίας •Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας *«Αρχιπέλαγος» Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας •Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η Νεφέλη» •Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Διμηνιού-Νεάπολης Κιάτου «ΑγκαλιάΖΩ». Διοργανώνουν, ομιλία με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων». Για το θέμα θα μιλήσει και ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, Χημ. Μηχανικός, πρ. Ακόλουθος Περιβάλλοντος της Ελλάδος στην ΕΕ (2005-2009, 2013-2015), υπεύθυνος σειράς Κοινοτικών Οδηγιών για τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους. Είσοδος Ελεύθερη…..


Την Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, η «Φιλοξενία» Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση σε συνεργασία με τους: •ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων) •Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών» •Οικολογική Κίνηση Πάτρας •Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας •Οικολογική Κίνηση Κορινθίας •ΟΙΚΟΖΩΗ •Σύλλογος Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος» •Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κορινθίας •Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας  *«Αρχιπέλαγος» Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας •Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η Νεφέλη» •Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Διμηνιού-Νεάπολης Κιάτου «ΑγκαλιάΖΩ». Διοργανώνουν, ομιλία με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων». Για το θέμα θα μιλήσει και ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, Χημ. Μηχανικός, πρ. Ακόλουθος Περιβάλλοντος της Ελλάδος στην ΕΕ (2005-2009, 2013-2015), υπεύθυνος σειράς Κοινοτικών Οδηγιών για τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους. Είσοδος Ελεύθερη

Την Τετάρτη στις 9 το πρωί, θα διεξαχθεί άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς  μεγάλης Έκτασης πολλών στρεμμάτων, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2015}). Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην δασική περιοχή  στη θέση Πίουζα του Σοφικού του Δήμου Κορινθίων, Δημοτική Ενότητα Σολυγείας, Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με γεωγραφικές συντεταγμένες 3º'47' 57"Β και 23" α2'22"  Ο Γενικός Σκοπός της. άσκησης ετοιμότητας «ΔΙΑ   ΠΥΡΟΣ 2015» είναι η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της ΔΙ.Π.Υ, Νομού Κορινθίας στην αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς. Την γενική διεύθυνση της άσκησης θα εχει ο επικεφαλής του Διευθύνοντος
Επιτελείου, Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας.

Με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο  στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Συνεχίζονται οι αιτήσεις μέχρι και τις 20 Μαΐου για το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι ανεξόφλητες οφειλές μπορούν να διακανονισθούν: έως 100 δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€ και μεγάλη μείωση τόκων (ανάλογα το ποσό). Καταληκτική ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στον διακανονισμό η 26/5/2015. Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της ΔΕΥΑΞΕ.  Ανάλογη ρύθμιση και από  τη Δ.Ε.Υ.Α ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ.  Περισσότερες πληροφορίες  στα γραφεία της επιχείρησης ώρες 8.00-13.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες ή στο τηλ. 27440 69551 ώρες 13.00-15.00. Χρησιμοποιείτε συνετά  το νερό.  Μην το σπαταλάτε!
+++++++++



Έτοιμος ο μηχανισμός του υπουργείου παιδείας για την διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου. Οι εξετάσεις τον εδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από  17 έως και 24 Ιουνίου.  

Νέος γύρος συνομιλιών ξεκινά σήμερα στο Brussels Group με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να εισέρχονται στην τελική φάση.

Η νέα  κυβέρνηση διαπραγματεύεται και νομοθετεί σε ένα περιβάλλον πρωτοφανώς δυσμενές, σε ναρκοθετημένο έδαφος που επιμελώς προετοίμασε η προηγούμενη κυβέρνηση  των υποστηρικτών του μνημονίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατα την ομιλία του στο συνέδριο του Εκόνομιστ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού διαβεβαίωσε ότι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις, τόνισε πως η συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να κλίσει και η προϋπόθεση είναι να είναι αμοιβαία επωφελής. 

Συνεχείς συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης ενόψει της συνόδου κορυφής την Πέμπτη στη Ρίγα

Για ρεσιτάλ αναξιοπιστίας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Ο τόπος εχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση λογικής και σύνεσης, ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ετοιμάζουν νέα συμφωνία επαίσχυντη  με νέα αντιλαϊκά μέτρα εκβιάζοντας μάλιστα το λαό με ψεύτικα αποπροσανατολιστικά διλλήματα για να τον κάνουν συνένοχο στην πολιτική τους, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για το ΚΚΕ

Παραμένουν οι κόκκινες γραμμές σε Εργασιακά και Ασφαλτικό, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκη προχωρεί παρά τις δυσκολίες το μήνυμα της κυβέρνησης στην κρητική για υπαναχώρηση.

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν δημοσιεύματα συμφωνα με τα οποία παγώνει η αναβάθμιση των Αμερικανικών αεροσκαφών Οράιον κόστους 500 εκ. ευρώ.  Αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ ούτε αλλάζουν ούτε τροποποιούνται τονίζουν

Η ΕΕ ελπίζει ότι, η απόφαση για την καταδίκη σε θάνατο του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι θα αναθεωρηθεί δυτερωδίκως, δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας  Φρεντρίκα Μονγκερίνι

Ο Ισημερινός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην αναδάσωση, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες φύτεψαν 647.250 δένδρα 200 και πλέον διαφορετικών ειδών μέσα σε μόνο μία ημέρα στο σύνολο της επικράτειας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας Ραφαέλ Κορέα. “Μόλις πληροφορήθηκα ότι σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες για την αναδάσωση”, είπε ο Ραφαέλ Κορέα στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του προς τους πολίτες.

Δύο δικαστές κι ένας εισαγγελέας δολοφονήθηκαν από άγνωστους ενόπλους στο βόρειο Σινά, θέατρο επιθέσεων τζιχαντιστών με στόχο συνήθως δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.  Η επίθεση αυτή είναι η πρώτη εναντίον δικαστικών στη χερσόνησο του Σινά. Σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου η αιγυπτιακή δικαιοσύνη καταδίκασε σε θάνατο τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος είχε ανατραπεί από τον στρατό τον Ιούλιο του 2013.

Μια έφηβη, όχι μεγαλύτερη από δώδεκα χρονών, πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί κοντά στην είσοδο του σταθμού λεωφορείων της Νταματούρου, της πρωτεύουσας της πολιτείας Γιόμπε, στη βόρεια Νιγηρία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 31 να τραυματιστούν, λίγες ώρες αφότου η οργάνωση Μπόκο Χαράμ κατέλαβε εκ νέου μια πόλη στρατηγικής σημασίας στην περιοχή.

Τουλάχιστον 48 άμαχοι, ανάμεσά τους 9 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ. Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που περνούσε μια αυτοκινητοπομπή με ξένους στρατιώτες, σύμφωνα με την αστυνομία και έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Αίθριος καιρός με Ανατολικούς άνεμους  3 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου