Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Δευτέρα 4-5-2015/07.30 πμ…. Αντίθετη η ΝΕ Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοποθέτηση Δέδε, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση. “Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην τοποθέτηση του κ. Δέδε στη θέση του γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών , παρά τις έγκαιρες και τεκμηριωμένες αντιρρήσεις που η ΝΕ είχε εκφράσει για την τοποθέτηση αυτή. Η αντίθεση της ΝΕ εδράζεται στην ταύτιση του κ. Δέδε, κατά τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχη στην περιφερειακή ενότητα του Νομού μας τη χρονική περίοδο 2010-2014, με τις μνημονιακές πολιτικές έτσι όπως αυτές εκφράστηκαν με ακραίο τρόπο στην περιφέρεια Πελοποννήσου από τον κ. Τατούλη..... Επειδή θεωρούμε ότι δε γίνεται να ασκηθούν οι πολιτικές που απαιτεί η περίσταση και ο λαός μας την κρίσιμη αυτή περίοδο από την κυβέρνηση της αριστεράς με ανακυκλούμενα και φθαρμένα υλικά εκφράζουμε και δημόσια την αντίθεση της ΝΕ στην επιλογή αυτή.”….




Αντίθετη η ΝΕ Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοποθέτηση Δέδε, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων  σχετική ανακοίνωση.  “Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην τοποθέτηση του κ. Δέδε στη θέση του γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών , παρά τις έγκαιρες και τεκμηριωμένες αντιρρήσεις που η ΝΕ είχε εκφράσει για την τοποθέτηση αυτή. Η αντίθεση της ΝΕ εδράζεται στην ταύτιση του κ. Δέδε, κατά τη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχη  στην περιφερειακή ενότητα του Νομού μας τη χρονική περίοδο 2010-2014, με τις μνημονιακές πολιτικές έτσι όπως αυτές εκφράστηκαν με ακραίο τρόπο στην περιφέρεια Πελοποννήσου από τον κ. Τατούλη..... Επειδή θεωρούμε ότι δε γίνεται να ασκηθούν οι πολιτικές που απαιτεί η περίσταση και ο λαός μας την κρίσιμη αυτή περίοδο από την κυβέρνηση της αριστεράς με ανακυκλούμενα και φθαρμένα υλικά εκφράζουμε και δημόσια την αντίθεση της ΝΕ στην επιλογή αυτή.”

Κλειστή θα είναι από σήμερα έως και την Παρασκευή η σήραγγα Στέρνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, επί του αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως - Κορίνθου, λόγω εκτέλεσης προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία. Καθ' όλη την διάρκεια που θα είναι κλειστή η σήραγγα, η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο, θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό εκτός σήραγγας.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  λειτουργεί  το Κοινωνικό Παντοπωλείο και καλεί όσους επιθυμούν να ενταχθούν και όσους είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων και ειδών ένδυσης, να υποβάλλουν αίτηση μετα την σχετική παράταση μέχρι της 11 Μαΐου 2015  α) για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου
Υπεύθυνες:     κ. Γιώτα Κανελλάκη Τηλ: 2743360254, κ. Τόνια Ράλλη Τηλ: 2743360255 β) για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημαρχείο Δερβενίου, Υπεύθυνη :     κ. Ανεμογιάννη Γλυκερία Τηλ: 2743360118

Ξεκίνησε το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.
+++++++++



Από σήμερα επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group  για αποτίμηση των μέχρι στιγμής συνομιλιών και νέων κατευθύνσεων στους εκπροσώπους των θεσμών από τις πολιτικές τους ηγεσίες.

Έκτακτη σύσκεψη για την πορεία των διαπραγματεύσεων πραγματοποίησε χθες η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη

Την Τετάρτη συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ με κρίσιμες αποφάσεις για τη ρευστότητα της Ελλάδας, στις 8 και 9 Μαΐου ο επικεφαλής του Γιούρωγκρουπ Γέρουμ Ντάισεμπλουμ θα εχει επαφές με υπουργούς οικονομικών και αξιωματούχους για το Ελληνικό θέμα, θα ακολουθήσει το καθοριστικό Γιούρωγκρουπ στις 11 Μαΐου.

Αγκάθι στην έκβαση των διαβουλεύσεων η στάση του ΔΝΤ που αιφνιδιαστικά επιμένει συμφωνα με κυβερνητικές πηγές να θέτει θέμα ομαδικών απολύσεων και παγώματος του νομοσχεδίου για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Η εμμονή του ΔΝΤ είναι ακατανόητη, δηλώνουν κυβερνητικοί παράγοντες και διευκρινίζουν ότι, στο Brussels Group  παρουσιάστηκαν συγκριτικοί πίνακες από όλη την Ευρωζώνη καταγράφεται η ευεργετική επίδραση των θέσεων της Ελληνικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Οι κόκκινες γραμμές δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλα και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση, διευκρινίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Σε νέα καταστροφολογία και σκληρή ρητορική κατά της κυβέρνησης προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Γενικευμένη συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων με 2 νεκρούς και τουλάχιστον 21 τραυματίες  σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού. Αλβανοί και Άραβες μεταξύ των οποίων και Αλγερινοί συγκρούστηκαν με ομάδα Πακιστανών στην Πτέρυγα των φυλακών

2 ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε έκθεση με θέμα τον Μωάμεθ στο Κάρλας του Τέξας, συμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής οι ένοπλοι έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν κατά ενός άνδρα ασφάλειας, αστυνομικοί μετέβησαν στο κτίριο και μετα την ανταλλαγή πυρών οι 2 ένοπλοι έπεσαν νεκροί, από τα πυρά τραυματίστηκε και ένας άνδρας της ασφάλειας.

Σχεδόν 4.100 μετανάστες που επέβαιναν σε αλιευτικά έχουν διασωθεί από το Σάββατο σε δεκάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στα νερά της Μεσογείου, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή. Οι μαζικές αφίξεις συνεχίζονται καθώς οι διακινητές επωφελούνται των καλών καιρικών συνθηκών και της ήρεμης θάλασσας. Τουλάχιστον δέκα μετανάστες έχουν περισυλλεγεί νεκροί.

Ζωντανός στα ερείπια του Νεπάλ βρέθηκε άνδρας 101 ετών, περισσότεροι από 7.000 οι νεκροί

Τουλάχιστον 12 ιρακινοί στρατιώτες και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων σκοτώθηκαν το Σάββατο από επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα που είχαν στόχο φυλάκιο στη δυτική επαρχία Ανμπάρ. Την ίδια ώρα, βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα Βαγδάτη σκότωσαν 14 πολίτες, σύμφωνα με υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

«Προεόρτια» χερσαίας επιχείρησης υπό την Σαουδική Αραβία στην Υεμένη. Είκοσι έως 50 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της σουνιτικής συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία αναπτύχθηκαν στο νότιο λιμάνι του Άντεν στο πλαίσιο «αναγνωριστικής αποστολής» και έλαβαν θέσεις δίπλα στις δυνάμεις που μάχονται τους σιίτες Χούτι στην στρατηγικής σημασίας πόλη.

Τοπικές νεφώσεις  με  Δυτικούς,  Ανατολικούς  2  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου