Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τρίτη 19-5-2015/07.30 πμ…. Συνεχίζονται οι αιτήσεις μέχρι και αύριο για το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως 20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ…..


Συνεχίζονται οι αιτήσεις μέχρι και αύριο για το Πρόγραμμα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης του Ν. 4320/2015 για επίδομα Σίτισης, Στέγασης και Δωρεάν Ηλεκτρικού Ρεύματος. Για καλύτερη εξυπηρέτηση όσων δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση Ηλεκτρονικά μέσω του υπουργείου εργασίας, καθώς και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, μπορούν να απευθύνονται  στο ΚΕΠ Ξυλοκάστρου από 13:00 έως  20:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ.

Αύριο στις 7:30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου, η «Φιλοξενία» Διαπολιτισμική και Περιβαλλοντική Οργάνωση σε συνεργασία με τους: •ΠΑΝΔΗΜΙΚΟ (Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων) •Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών» •Οικολογική Κίνηση Πάτρας •Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας •Οικολογική Κίνηση Κορινθίας •ΟΙΚΟΖΩΗ •Σύλλογος Φίλοι Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος» •Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κορινθίας •Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας  *«Αρχιπέλαγος» Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας •Σύλλογος Γυναικών Διμηνιού «Η Νεφέλη» •Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Διμηνιού-Νεάπολης Κιάτου «ΑγκαλιάΖΩ». Διοργανώνουν, ομιλία με θέμα «Διαχείριση Απορριμμάτων». Για το θέμα θα μιλήσει και ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, Χημ. Μηχανικός, πρ. Ακόλουθος Περιβάλλοντος της Ελλάδος στην ΕΕ (2005-2009, 2013-2015), υπεύθυνος σειράς Κοινοτικών Οδηγιών για τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους. Είσοδος Ελεύθερη

Αύριο στις 9 το πρωί, θα διεξαχθεί άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς  μεγάλης Έκτασης πολλών στρεμμάτων, με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ - ΠΥΡΟΣ 2015}). Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην δασική περιοχή  στη θέση Πίουζα του Σοφικού του Δήμου Κορινθίων, Δημοτική Ενότητα Σολυγείας, Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, με γεωγραφικές συντεταγμένες 3º'47' 57"Β και 23" α2'22"  Ο Γενικός Σκοπός της. άσκησης ετοιμότητας «ΔΙΑ   ΠΥΡΟΣ 2015» είναι η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας της ΔΙ.Π.Υ, Νομού Κορινθίας στην αντιμετώπιση της δασικής πυρκαγιάς. Την γενική διεύθυνση της άσκησης θα εχει ο επικεφαλής του Διευθύνοντος
Επιτελείου, Διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γιόβας.

Με 2 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα  στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι ανεξόφλητες οφειλές μπορούν να διακανονισθούν: έως 100 δόσεις, με ελάχιστη δόση 20€ και μεγάλη μείωση τόκων (ανάλογα το ποσό). Καταληκτική ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στον διακανονισμό η 26/5/2015. Πληροφορίες και αιτήσεις στα γραφεία της ΔΕΥΑΞΕ.  Ανάλογη ρύθμιση και από  τη Δ.Ε.Υ.Α ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ.  Περισσότερες πληροφορίες  στα γραφεία της επιχείρησης ώρες 8.00-13.00 κατά τις εργάσιμες ημέρες ή στο τηλ. 27440 69551 ώρες 13.00-15.00. Χρησιμοποιείτε συνετά  το νερό.  Μην το σπαταλάτε!
+++++++++



Είμαστε στην τελική ευθεία  για μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, βασικές προϋποθέσεις  για τη συμφωνία, να προβλέπει τρόπους αναδιάρθρωσης του χρέους, χαμηλά πλεονάσματα για το 2015 και το 2016, επενδυτικό πακέτο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και να μην περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε για μια ανάπτυξη που πρέπει να στηρίζεται στο σεβασμό  των εργατικών δικαιωμάτων και τη δημιουργία κινήτρων για την επιστροφή των ατόμων που έφυγαν στο εξωτερικό.

Για να κλείσει σωστά η διαπραγμάτευση απαιτούνται 2 πλευρές, εμείς πρέπει να γίνουμε πιο παραγωγικοί, οι δανειστές πρέπει να παραδεχτούν ότι η μνημονιακή λογική απέτυχε, υποστήριξε από το ίδιο Βήμα ο Γιάνης Βαρουφάκης

Άγνοια δηλώνει η Κομισιόν, συμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς για τη νέα πρόταση Γιούνγκερ προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα σε συμφωνία με τους εταίρους.

Προσέγγιση μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών σε ότι αφόρα τα φορολογικά ζητήματα, διαπιστώνει το Βερολίνο, συμφωνα με το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, επιπλέον κάνει λόγο για ανοιχτά θέματα, κυρίως στους τομείς του συνταξιοδοτικού και της αγορά εργασίας.

Αυτή η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει μνημόνιο, ξεκαθάρισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αποκλείοντας και τα σενάρια τύπου Κύπρου για τις καταθέσεις.

Η συμφωνία έπρεπε να εχει κλείσει χθες, ανέφερε στο ΣΕΒ ο Αντώνης Σαμαράς, σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ, διχασμένη εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με την ψήφιση η μη, ενδεχόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Δεν μπορεί να γίνεται λόγος για επενδύσεις σε μια οικονομία που στραγγαλίζετε, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας.

Στις 21 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΙ

Πρεμιέρα για την ΕΡΤ την ερχόμενη Δευτέρα, όπως πρόεκυψε από τη συνάντηση  του πρωθυπουργού με το νέο πρόεδρο Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη.

Με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία, συνεχίζονται αύριο οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Σημαντικές υλικές ζημιές προκάλεσε στο θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι η Φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι.

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας προχωρούν αύριο γιατροί και  εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ζητούν άμεσα μετρά ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κ.Υ με μόνιμο προσωπικό και άμεση καταβολή των εφημεριών.

Νέο χάος αναμένεται να προκληθεί στις σιδηροδρομικές μεταφορές της Γερμανίας από σήμερα, καθώς οι γερμανοί μηχανοδηγοί ξεκινούν επ' αόριστον απεργία. Η απεργία ξεκινά για τη μεταφορά αγαθών και από αύριο μεταφέρεται και στα επιβατηγά τρένα.

Ναυτική επιχείρηση κατά των δουλεμπόρων στη Μεσόγειο ξεκινά η ΕΕ. Πράσινο φως από τους «28»

Περίπου ένας στους 7 ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα παρά την κάποια πρόοδο της επέκτασης, ενώ, 3 δισεκ άνθρωποι μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας ρυπογόνα καύσιμα, όπως ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα. 

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι, άμαχοι και στρατιώτες, έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάληψη της πόλης Ραμάντι του Ιράκ από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η κατάληψη της πόλης ολοκληρώθηκε την Κυριακή και αποτέλεσε σοκ για τις ιρακινές δυνάμεις, οι οποίες νικήθηκαν παρά την υποστήριξη, του υπό τις  ΗΠΑ  διεθνούς συνασπισμού με αεροπορικά πλήγματα.

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 40 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι αγνοούνται μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Σάλγκαρ, στη βορειοδυτική Κολομβία, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της υπερχείλισης ενός ποταμού.

Νεφώσεις,  Βροχές από το απογευμα  με Ανατολικούς, Δυτικούς άνεμους      3 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.     
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου