Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Παρασκευή 30-1-2015/07.30 πμ…. Η Δ.Ε.Υ.Α Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. σας ενημερώνει ότι - μετά το ατυχές περιστατικό, στη Μέση Συνοικία Τρικάλων – σύμφωνα με τις τελευταίες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, το νερό από το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης είναι κατάλληλο για πόση. Όλες οι αναλύσεις βρίσκονται στον ιστότοπο της ΔΕΥΑΞΕ: www.deyaxe.com Αναφέρει σχετική ανακοίνωση…..




Η Δ.Ε.Υ.Α Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. σας ενημερώνει ότι - μετά το ατυχές περιστατικό, στη Μέση Συνοικία Τρικάλων – σύμφωνα με τις τελευταίες χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, το νερό από το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης είναι κατάλληλο για πόση. Όλες οι αναλύσεις βρίσκονται στον ιστότοπο της ΔΕΥΑΞΕ:   www.deyaxe.com Αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Αύριο στις 6μιση το απόγευμα,  στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου ‘’ΑΠΟΛΛΩΝ’’, διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή της πίτας του συλλόγου. Την γιορτινή  βραδιά θα πλαισιώσει το τμήμα της βυζαντινής κ’ παραδοσιακής μουσικής του συλλόγου, με εκκλησιαστικούς ύμνους κ’ παραδοσιακά τραγούδια. Κατά την εκδήλωση θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των θεατρικών παραγωγών και εκδηλώσεων του θεάτρου  για το έτος 2015.  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με 15 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα  στις  12  το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στοχεύοντας στην καινοτομία, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας. Οι βασικοί στόχοι της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων περιλαμβάνουν: 1.Τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ιδρυμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 2.Τη δικτύωση και συνεργασία των ερευνητικών εργαστηρίων/Τμημάτων των Ιδρυμάτων και την από κοινού αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας τους. 3.Την προώθηση διεθνών θεσμικών δικτύων, που θα διευκολύνουν και θα προάγουν την έρευνα.


Ικανοποίηση στην Αθήνα για το τελικό σχέδιο συμπερασμάτων που υιοθετήθηκε ομόφωνα στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε για την Ουκρανία, από το τροποποιημένο κείμενο που ενσωματώνει την πλειοψηφία των παρατηρήσεων που η Ελλάδα είχε καταθέσει ήδη  από την Τρίτη, έχει αφαιρεθεί η όποια αναφορά σε ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Οι διαπραγματεύσεις έληξαν με ένα καλό συμβιβασμό ανάμεσα στην Ε.Ε και την Ελλάδα, τόνισε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοντζιάς. Θετική και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη στάση της Ελληνικής πλευράς η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε Φεντερίκα Μογκερίνη.   

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Την αισιοδοξία ότι η Ευρώπη θα ξεπεράσει την κρίση και θα βγει περισσότερο ισχυρή από ποτέ, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μάρτιν Σούλτς σημείωσε ότι ο διάλογος ήταν ειλικρινής αν και δεν επήλθε συμφωνία σε όλα τα ζητήματα. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με την Άγγελλα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, συναντήθηκε επίσης με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Παπανδρέου.

Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ Γέρουν Ντάισεμπλουμ ο οποίος θα συναντηθεί στις μια το μεσημέρι με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στη συνέχεια με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Στη Λευκωσία για συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, την Τρίτη θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι.  

Με κεντρικό αίτημα τη σύγκλιση διάσκεψης για το χρέος ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης θα ταξιδέψει την Κυριακή στο Λονδίνο, τη Δευτέρα στο Παρίσι και την Τρίτη στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του.

Το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής ενίσχυσης στην Ελλάδα σε περίπτωση που θα ζητηθεί, δεν απέκλεισε ο Ρώσος υπουργός οικονομικών

Τέλος εποχής για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο και του πολιτικού συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε την πρόθεση του να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία στο πρόσεχες συνέδριο του κόμματος.

Καζάνι που βράζει η ΝΔ, πιέσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά για τη διεξαγωγή συνεδρίου. Συνάντηση σήμερα Καραμανλή, Μπακογιάννη

3 νέοι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ άλλοι 37  νοσηλεύονται στην εντατική.

Μακελειό στην Αίγυπτο. Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις επιθέσεις ισλαμιστών στην Χερσόνησο του Σινά, τα περισσότερα από τα θύματα είναι στρατιωτικοί.

2 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο επέβαλε δικαστήριο του Ισραήλ σε μια 14χρονη με την κατηγορία ότι πέταξε πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στη Δυτική Όχθη.

Έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε φυσικό αέριο συγκλόνισε μαιευτήριο και νοσοκομείο παίδων στην Πόλη του Μεξικού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα (μία μητέρα και ένα μωρό) και να τραυματιστούν τουλάχιστον 60, μεταξύ αυτών και επτά παιδιά.

Βροχές με  Ανατολικούς,  Βορειοανατολικούς  ανέμους   4 – 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου