Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τρίτη 27-1-2015/07.30 πμ…. Ο Κορίνθιος γιατρός από το Ξυλόκαστρο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο δικός μας Θανάσης, γνωστός και από τα ταξίδια του αλληλεγγύης όπου πόνος και ανάγκη ανά τον κόσμο, εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ήταν Υποψήφιος στη B΄ Αθηνών. Από εμάς Πολλά Συγχαρητήρια και καλή δύναμη…..





Την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Ξυλόκαστρου η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από  τη χορωδία του ΚΑΠΗ. Διδασκαλία – πιάνο: Μάρα Χατζηαποστόλου. Μπουζούκι :  Γιάννης  Κιμπιζής.


Η  Σχολική Επιτροπή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου    Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του  Λυκείου  και Γυμνασίου   Δερβενίου. Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο του  Λυκείου  Δερβενίου του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης στις  24  Φεβρουαρίου   ημέρα  Τρίτη  και ώρα 12:00. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2743 0 32 178 και 2743 3 60 213


Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η ανακοίνωση και η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος. Ριζικές  αλλαγές στη σύνθεση και τη λειτουργία της κυβέρνησης προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Με προεδρικό διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ, δημιουργούνται 4 υπερυπουργεία, ενώ 2 άλλα αλλάζουν ονομασία και αποκτούν νέες αρμοδιότητες. Συνολικά το νέο υπουργείο συμβούλιο της νέας κυβέρνησης θα αποτελείται από 10 υπουργούς.

Νέος πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε χθες για πρώτη φορά στην Ελληνική Ιστορία με πολιτικό όρκο ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτη κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των 200 εκτελεσθέντων Κομουνιστών από τους Γερμανούς κατακτητές και τους συνεργάτες τους.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε   η απουσία του Αντώνη Σαμαρά στη χθεσινή τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου, η τελετή έγινε σε επίπεδο διευθυντών.

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Μάρτιν Σούλτς, προκειμένου να έχει την πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, πριν συναντηθεί την Παρασκευή στο Στρασβούργο με την Άγγελλα Μέρκελ

Την επιθυμία του να επισπευτεί σύντομα, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα την Ελλάδα για να ξεκινήσει τις επαφές με το νέο επιτελείο, εξέφρασε και ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ Γέρουν Ντάισεμπλουμ

Να επισπευτεί το Παρίσι το συντομότερο δυνατόν κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Φρανσουά Ολάντ στη διάρκεια συνομιλίας κατά την οποία ο πρόεδρος της Γαλλίας διαβεβαίωσε πως η χώρα του θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας  σ αυτή τη σημαντική περίοδο για το μέλλον της.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Αλέξη Τασίπρα από το Στέιτ Ντεπάρτμαν, σε στενή συνεργασία με τη νέα ηγεσία στην Ελλάδα προσβλέπουν οι ΗΠΑ.

Συμφωνία των ΑΝΕΛ για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΝΕΛ θα έχουν στο κυβερνητικό σχήμα μια θέση υπουργού και 4 υφυπουργών.

Δεν θα λέμε Ναι σε όλα αλλά ούτε και Όχι σε όλα, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν απέκλεισε, το Ποτάμι να δώσει ψήφο ανοχής στη νέα κυβέρνηση

Αρνήθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας να συναντηθει με τον Αλέξη Ταίπρα, με ανακοίνωση του το ΚΚΕ εκτίμησε πως δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των 2 πλευρών.

Πολύνεκρη τραγωδία από τη συντριβή Ελληνικού Μαχητικού F-16 σε αεροπορική βάση στην Ισπανία, 10 άτομα σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν, το αεροπλάνο συντρίβει  κατά την απογείωσή του ενώ λάμβανε μέρος σε άσκηση στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος, στο νότιο τμήμα της Ισπανίας, όπου υπάρχει σχολή του ΝΑΤΟ, για το τραγικό συμβάν ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός από τον Αρχηγό ΓΕΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγγελλα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ειχε το βράδυ ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να συζητήσουν την κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία

Το 90% του Κομπάνι ελέγχουν πλέον οι Κουρδικές δυνάμεις που αντιστέκονται στους Τζιχαντιστες του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε χθες η Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού στη Μέση Ανατολή.

Σφοδρή χιονοθύελλα πλησιάζει τις ΗΠΑ - Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, οχυρώνεται η Νέα Υόρκη

Νεφώσεις με  Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς ανέμους   2 – 4   μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου