Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Δευτέρα 19-1-2015/07.30 πμ…. 20 σημεία από το πρόγραμμά για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο νομό Κορινθίας, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων: "Αξιοποίηση των υποδομών, που υπάρχουν στο Νομό (ΠΕΓΕΑΛ, κρατικό κτήμα Ξυλοκάστρου, κρατικό κτήμα Βέλου και Κονιάρειο Ινστιτούτο) με σκοπό τη σύνδεση των καλλιεργειών και της αγροτικής έρευνας." - "Μέριμνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών που πλήττονται από το κλείσιμο των βασικών κρατικών υποδομών στις περιοχές του Κιάτου, του Ξυλόκαστρου, της Νεμέας, του Δερβενίου, του Χιλιομοδίου, του Σοφικού, των Αθικίων." - "Κλείνουμε το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο και αποδίδουμε το χώρο του πρώην στρατοπέδου στην αυτοδιοίκηση, για τις ανάγκες των πολιτών." - "Αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού (ολοκληρωμένη μελέτη). Μέτρα για την προστασία του Κορινθιακού από τα βιομηχανικά και αστικά λύματα. Διαχείριση του Κορινθιακού (Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης) ως κλειστού κόλπου (ζώνες προστασίας και καθορισμός αλιευτικών περιοχών). Δίκτυα αποχετευτικών αγωγών στα παραλιακά μέτωπα Κορινθιακού και Σαρωνικού. Λειτουργία βιολογικών καθαρισμών σε όλο το νομό και αναβάθμιση των υπαρχόντων." Οι παραπάνω προτάσεις μας είναι μέρος του προγράμματός μας. Αποτελούν δέσμευση πάλης και αντικείμενο διαλόγου με τους πολίτες….




20 σημεία από το πρόγραμμά  για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση στο νομό Κορινθίας, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων:  "Αξιοποίηση των υποδομών, που υπάρχουν στο Νομό (ΠΕΓΕΑΛ, κρατικό κτήμα Ξυλοκάστρου, κρατικό κτήμα Βέλου και Κονιάρειο Ινστιτούτο) με σκοπό τη σύνδεση των καλλιεργειών και της αγροτικής έρευνας." - "Μέριμνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών που πλήττονται από το κλείσιμο των βασικών κρατικών υποδομών στις περιοχές του Κιάτου, του Ξυλόκαστρου, της Νεμέας, του Δερβενίου, του Χιλιομοδίου, του Σοφικού, των Αθικίων." - "Κλείνουμε το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Κόρινθο και αποδίδουμε το χώρο του πρώην στρατοπέδου στην αυτοδιοίκηση, για τις ανάγκες των πολιτών." - "Αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού (ολοκληρωμένη μελέτη). Μέτρα για την προστασία του Κορινθιακού από τα βιομηχανικά και αστικά λύματα. Διαχείριση του Κορινθιακού (Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης) ως κλειστού κόλπου (ζώνες προστασίας και καθορισμός αλιευτικών περιοχών). Δίκτυα αποχετευτικών αγωγών στα παραλιακά μέτωπα Κορινθιακού και Σαρωνικού. Λειτουργία βιολογικών καθαρισμών σε όλο το νομό και αναβάθμιση των υπαρχόντων."  Οι παραπάνω προτάσεις μας είναι μέρος του προγράμματός μας. Αποτελούν δέσμευση πάλης και αντικείμενο διαλόγου με τους πολίτες

Αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο Θέατρο « Άγγελος Σικελιανός», ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, καλεί τους δημότες, τα σωματεία και τις οργανώσεις, τους επαγγελματίες και τους ιατρούς, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, σε ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευση για το ζήτημα της περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Στόχος της διαβούλευσης είναι  η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή των δημοτών, η καταγραφή όλων των απόψεων και των προβλημάτων, ο δημιουργικός και τεκμηριωμένος διάλογος,  η ανάληψη κοινής ευθύνης για έναν ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχεδιασμό δράσεων, με επίκεντρο, αφενός την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, και αφετέρου τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τις Κεντρικές ομιλίες, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων Βουλευτών της Κορινθίας, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας :  Αύριο Τρίτη στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου - την Τετάρτη στις 8 το βράδυ στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" του Ξυλοκάστρου και την Παρασκευή στις 8 το Βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Παράλληλα σήμερα στις 12μιση το μεσημέρι, στα γραφεία της Κορίνθου,  θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την υποψήφια Ανδριάνα Κουρούκλη.  
+++++++++

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα νικήσουμε, υπογράμμισε από το Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι, το καθεστώς του τριγώνου της διαπλοκής που κυβέρνησε 40 χρόνια τον τόπο, έχει μείνει με μοναδικό όπλο τον φόβο και την τρομοκρατία, ο λαός όμως έχει στρέψει την πλάτη στους εκβιαστές και τρομοκράτες. Βρισκόμαστε σημείωσε, ένα βήμα από την αυτοδυναμία, στο χέρι μας είναι να γίνει την επόμενη Κυριακή. Ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευσε νωρίτερα σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, όπου είχε συναντήσεις με Κτηνοτρόφους και Αγροτικούς Συλλόγους. Την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ομονοίας.

Αυξάνει τις τρομοκρατικές δώσεις, λίγες μέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες ο Αντώνης Σαμαράς. Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί τους βολεμένους και το λόμπι της δραχμής, υποστήριξε από την Καλαμάτα, ο αρχηγός της ΝΔ. Επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον, σκηνοθέτη της απάτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο νέος Εθνικός Ηγέτης στα 40 του, αναφέρει δημοσίευμα του Βρετανικού Γκάρντιαν, προσθέτοντας  ότι, αυτή είναι η σαφής εκτίμηση στις Βρυξέλες και άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οι εκλογές στην μικρή Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε καθοριστική στιγμή για τη μεγάλη Ευρώπη, η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από το ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται σε άρθρο του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Ανεβαίνουν οι τόνοι αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σχετικά με τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί ανατροπής του το 2012. Τώρα το θυμήθηκε, σχολίασαν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για μεταχρονολογημένη απολογία.

Την πρόταση για δημοψήφισμα επανέλαβε σε διακαναλική του συνέντευξη ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα επιδιώξουν να μην έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποτελέσουν την πατριωτική δικλείδα στην αυριανή κυβέρνηση, σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε προεκλογική κεντρική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη.  

Την έκδοση ενός προσώπου (ενός 27χρονου) που συνελήφθη στην Ελλάδα σχετικά  με την πιθανή διασύνδεσή του με μία αποτυχημένη ισλαμιστική συνωμοσία για επίθεση στη βελγική αστυνομία ζήτησαν οι Βέλγοι εισαγγελείς

Τουλάχιστον 35 στρατιώτες σκοτώθηκαν  όταν συνετρίβη στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος στη βορειοδυτική Συρία εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Πέντε μέλη της Χεζμπολάχ, περιλαμβανομένου ενός διοικητή της οργάνωσης, σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας του Λιβάνου

Εξαπλώνοντας τον τρόμο στο έδαφος του Καμερούν, η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ εισέβαλε σε χωριό στα βόρεια της χώρας και απήγαγε κατά πληροφορίες τουλάχιστον 80 ανθρώπους, ανάμεσά τους 50 παιδιά ηλικίας 10 έως 15 ετών. Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία καμικάζι της ισλαμιστικής οργάνωσης παρέσυρε στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 35

Τουλάχιστον 6 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν την Κυριακή την υπαίθρια λειτουργία που πραγματοποιήθηκε στη Μανίλα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για παπική συγκέντρωση. Αξιωματούχοι του Βατικανού δήλωσαν ότι το πλήθος υπολογίζεται ότι ήταν μεταξύ 6 και 7 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η προγραμματισμένη για σήμερα  πορεία του αντιισλαμικού κινήματος Pegida στη Δρέσδη ματαιώθηκε εξαιτίας συγκεκριμένης απειλής επίθεσης εναντίον ενός εκ των οργανωτών της διαδήλωσης, ανακοίνωσε η αστυνομία

Τοπικές νεφώσεις με  Νοτιοανατολικούς ανέμους 2-4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου