Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Παρασκευή 5-12-2014/07.30 πμ…. Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα Μη λείψει κανείς…..




Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου  από τις 4 το απόγευμα  Μη λείψει κανείς

Στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων  εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Το Σάββατο, 10:00-14:00 και 17:00-19:00 Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Αγίου Βλασίου,  Παγκόσμια ημέρα κοινωνικής κουζίνας. Μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί. Επικοινωνούμε, γελάμε, γνωριζόμαστε! Μαζευόμαστε και μοιραζόμαστε το φαγητό μας με αγνώστους ανθρώπους, που είτε έχουν ανάγκη το φαγητό, είτε έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν, είτε έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν……. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ. Εκδήλωση αφιερωμένη στην ενότητα και την αλληλεγγύη, από την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ με τη συμπαράσταση του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Επίσης  την Κυριακή   10:00 -21:00  Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον εθελοντικό οργανισμό για τα παιδιά «Το χαμόγελο του παιδιού».

Την Κυριακή  στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου,  Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Διαχείριση Απορριμμάτων: Και όμως υπάρχει λύση". Μεταξύ άλλων, Υπάρχει συμφέρουσα οικονομικά λύση για μας και συγχρόνως συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος; Τι επιπτώσεις θα έχει η διαχείριση με ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) από Τατούλη-ΤΕΡΝΑ; Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι: Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Νίκος Πατσαρίνος και ο Τάσος Κεφάλας, μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων). Σήμερα στις 12μιση το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Εφύρα στην Κόρινθο, η "Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών" θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την ημερίδα και όχι μόνο.

Με φόντο την παράταση του Ελληνικού μνημονιακού προγράμματος κατά 6 μήνες, την οποία εξετάζουν οι υπουργοί της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Ρόιτερ συναντώνται σήμερα στις 9 το πρωί Σαμαράς, Βενιζέλος.

Υπόδειξη για συμφωνία Ελλάδας και τρόικας μέχρι τις 14  Δεκεμβρίου από το Γιουρωγόρκιν Γκρούπ.

Στις αρχές του νέου έτους το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα αξιολογήσει και θα επανεξετάσει τα μέτρα νομισματική τόνωσης τα οποία έχει λάβει, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι

Πολίτικος ο λόγος της άρνησης των εταίρων για ολοκλήρωση της συμφωνίας οι εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει και η βούληση του Ελληνικού λαού, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλες.

Το ενδεχόμενο των εκλογών απέκλεισε ο πρωθυπουργός, παρά το πλήρες κυβερνητικό αδιέξοδο

Την πεποίθηση ότι έρχεται η στιγμή που η τρόικα και οι κυβερνήσεις που επέβαλαν τα σκληρά μέτρα θα λογοδοτήσουν, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας  στη Γενεύη.  Στο Βελιγράδι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Επί τάπητος η επίσπευση της προεδρικής εκλογής, θα μπορούσε να ξεκινήσει και αύριο η διαδικασία αν βρισκόταν το πρόσωπο, τόνισε ο Ευάγγελος Μειμαράκης, μετά τη συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια.

Να προκηρύξει άμεσα εκλογές κάλεσε τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Πάνου Σκουρλέτη

Επιταχύνονται οι ζυμώσεις για την παράταση του βίου της συγκυβέρνησης, εθνική συνεννόηση για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή και εκλογές εντός του 2015, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η Συνταγματική αναθεώρηση, ζητούν με κείμενο που συνυπογράφουν Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι με τη στήριξη Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τους συνήθεις ύποπτους, σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η κίνηση συλλογής υπογραφών είναι εν γνώση του Αντώνη Σαμαρά 

3η μέρα σήμερα της συζήτησης του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής, συλλαλητήρια διαμαρτυρίας προγραμματίζουν την ίδια μέρα τα Συνδικάτα στις μεγάλες πόλεις της χώρας

Για ένα προϋπολογισμό φούσκα έτοιμο να εκραγεί, έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμουίλης

Οριακή η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, χθες το απόγευμα υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και ανέκτησε τις αισθήσεις του μετά από παρέμβαση των γιατρών. Στην 26η ημέρα της απεργίας πείνας ο Ρωμανός. Φουσκώνει το κύμα συμπαράστασης στον απεργό πείνας και στους συγκρατούμενους του, κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης καλούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι  στο νοσοκομείο Γεννηματάς.  Συγκέντρωση από αλληλέγγυους στο νοσοκομείο είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα. Υπό κατάληψη από χθες το κτίριο της ΓΕΣΕΕ από Αντιεξουσιαστές, ισχυρές αστυνομικές  δυνάμεις βρίσκονται απ΄ έξω

Απαγορεύεται από σήμερα έως και αύριο το απόγευμα κάθε συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας, καθώς και στους δρόμους προς το Ελευθέριος Βενιζέλος με επίκληση την 2ημερη επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.

Εκτός της απαγορευμένης ζώνης τα Προπύλαια, κανονικά θα γίνουν οι προγραμματισμένες  για εκεί κινητοποιήσεις. Από τη μια το μεσημέρι θα κλείσουν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Ευαγγελισμό, Μέγαρο Μουσικής και Κατεχάκη. Στις 5 παρά δέκα η συνάντηση Σαμαρά Νταβούτογλου.

Νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία από τις 9 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν  Κίεβο και Αυτονομιστές Αντάρτες.

Τουλάχιστον 19 στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί πιστοί στο Συριακό καθεστώς, σκοτώθηκαν σε επίθεση με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες την οποία διέπραξε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Τουλάχιστον 20 άτομα σκοτώθηκαν  σε μάχες ανάμεσα σε Τσετσένους αντάρτες και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας στο κέντρο του Γκρόζνι, σε μια σπάνια έκρηξη βίας στην καρδιά της πρωτεύουσας της Τσετσενίας, την οποία κυβερνά με σιδηρά πυγμή ο πρόεδρος Ραμζάν Καντίροφ.

Χιλιάδες στους δρόμους της Νέας Υόρκης για δεύτερο «περιστατικό Φέργκιουσον», απαλλαγή αστυνομικού για μοιραίο κεφαλοκλείδωμα

Δύο νεκροί από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία, συναγερμός στις Αρχές

Τοπικές νεφώσεις με  Νοτιοανατολικούς  ανέμους   3 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου