Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Δευτέρα 1-12-2014/ 07.30 πμ…… Με μοναδικό θέμα «Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού του Δήμου έτους 2013.» στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 7μιση το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο…..


Με μοναδικό θέμα «Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού του Δήμου έτους 2013.» στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις  7μιση  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ανακοίνωσε τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου που θα πραγματοποιηθούν καθ όλο τον μήνα Δεκέμβριο και αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση «Οι  Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν. Ο Δήμος μας, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στο εορταστικό κλίμα και να προσφέρει μια γιορτινή νότα χαράς και ξενοιασιάς στους κατοίκους και τους επισκέπτες του, προγραμμάτισε μια σειρά εκδηλώσεων, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τη δημιουργικότητά τους. Μέσα από δράσεις θεάτρου, μουσικής, κατασκευών, παραμυθιού, προβολών, αλλά και μέσα από δράσεις αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς, ελπίζουμε ότι –παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας- θα προσφέρουμε θαλπωρή, ζεστασιά, ψυχαγωγία, διασκέδαση σε όλους.»

Με 20 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο  στις  1μιση το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου  από τις 4 το απόγευμα  Μη λείψει κανείς

Την Κυριακή  στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου,  Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Διαχείριση Απορριμμάτων: Και όμως υπάρχει λύση". Μεταξύ άλλων, Υπάρχει συμφέρουσα οικονομικά λύση για μας και συγχρόνως συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος; Τι επιπτώσεις θα έχει η διαχείριση με ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) από Τατούλη-ΤΕΡΝΑ; Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι: Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Νίκος Πατσαρίνος και ο Τάσος Κεφάλας, μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων).


Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη τις στα ΚΕΠ, για το Πρόγραμμα του ΟΓΑ παροχής χρηματικού βοηθήματος ύψους 1.000€ και βραβείου σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει: - Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας  Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. -  Να έχουν,  γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. - Κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει με όλα  τα Δημοκρατικά μέσα τη μάχη για να φύγει αυτή η κυβέρνηση που ετοιμάζεται να δώσει μαζί με την τρόικα τη χαριστική βολή στη δικονομία και την κοινωνία, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Συνδιασκέψεων του ΣΥΡΙΖΑ, η Αξιωματική Αντιπολίτευση υπογράμμισε δεν θα συνυπογράψει το έγκλημα

Περιμένοντας την έγκριση από τους δανειστές των προτάσεων της κυβέρνησης για τα νέα επώδυνα μέτρα, επιστρέφει στα μνημονιακά διλήμματα ο πρωθυπουργός. Η εξυγίανση η ελλείμματα, υποστηρίζει σε άρθρο του στον Κυριακάτικο τύπο.

Το άρθρο Σαμαρά, μαρτυρά το φόβο της κυβέρνησης μπροστά στην επικείμενη κατάρρευση της, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι συναίνεση στο μνημονιακό έγκλημα δεν πρόκειται να υπάρξει από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Χωρίς μέτρα λιτότητας η συμφωνία με την τρόικα, σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, οι δύσκολες μέρες.

Με πανό κατά της κυβερνητικής πολιτικής, συνθήματα και χειρονομίες ανοιχτής παλάμης, υποδέχτηκαν οι πολίτες του Ναυπλίου τον Αντώνη Σαμαρά που αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη της πόλης, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, απέτρεψαν τον κόσμο που ήθελε να προσεγγίσει τον χώρο της εκδήλωσης.

Στα επίπεδα του 2012 και μάλιστα με άμεση καταβολή αναδρομικών, επαναφέρει με απόφαση του, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τις συντάξεις των ένστολων, των πανεπιστημιακών καθηγητών και των διευθυντών γιατρών του ΕΣΥ. 

Λουκέτο έβαλε μια στις 4 επιχειρήσεις από το 2008 έως το 2013, όπως τονίστηκε στη Γενική Συνέλευση της ΓΕΣΕΒΕ, από τους κλάδους που εκπροσωπεί τα ¾ των χαμένων θέσεων εργασίας

Ο Ηλίας Δαμέλος, υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ είναι ο νέος Δήμαρχος Καισαριανής, μετά τις χθεσινές επαναληπτικές εκλογές.

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης χθες το απόγευμα στο Σύνταγμα για τους  Σύρους πρόσφυγες απεργούς πείνας, μοτοπορεία συμπαράστασης νωρίτερα στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Γιάννη Μιχαηλίδη  

Στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, για να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας, στο νοσοκομείο Μάουντ Σάιναϊ (Mount Sinai), του Μανχάταν.

Μήνυμα ενότητας της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή από το Φανάρι, ολοκληρώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την επίσκεψή του στην Τουρκία. Ο Πάπας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καταδίκασαν τους διωγμούς χριστιανών στη Μέση Ανατολή. Ενώ το κλίμα μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ήταν θερμό

Απεργούν σήμερα και αύριο οι πιλότοι της Lufthansa, για συνταξιοδοτικά ζητήματα

Όχι σε νέο  περιορισμό της Μετανάστευσης είπαν σε χθεσινό τους δημοψήφισμα οι Ελβετοί πολίτες.

Τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στο Κομπάνι, την κουρδική πόλη της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε  το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική ανήλθε σε 6.928, ανακοίνωσε  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθώς από τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε ο Οργανισμός στη δημοσιότητα την Τετάρτη κατέληξαν άλλοι 1.000 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον ιό.

Τοπικές νεφώσεις με  Ανατολικούς   ανέμους   4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου