Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πέμπτη 4-12-2014/07.30 πμ…. Στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Το Σάββατο, 10:00-14:00 και 17:00-19:00 Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Αγίου Βλασίου, Παγκόσμια ημέρα κοινωνικής κουζίνας. Μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί. Επικοινωνούμε, γελάμε, γνωριζόμαστε! Μαζευόμαστε και μοιραζόμαστε το φαγητό μας με αγνώστους ανθρώπους, που είτε έχουν ανάγκη το φαγητό, είτε έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν, είτε έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν……. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ. Εκδήλωση αφιερωμένη στην ενότητα και την αλληλεγγύη, από την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ με τη συμπαράσταση του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Επίσης την Κυριακή 10:00 -21:00 Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον εθελοντικό οργανισμό για τα παιδιά «Το χαμόγελο του παιδιού»……




Στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων  εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Το Σάββατο, 10:00-14:00 και 17:00-19:00 Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Αγίου Βλασίου,  Παγκόσμια ημέρα κοινωνικής κουζίνας. Μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί. Επικοινωνούμε, γελάμε, γνωριζόμαστε! Μαζευόμαστε και μοιραζόμαστε το φαγητό μας με αγνώστους ανθρώπους, που είτε έχουν ανάγκη το φαγητό, είτε έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν, είτε έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν……. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ. Εκδήλωση αφιερωμένη στην ενότητα και την αλληλεγγύη, από την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ με τη συμπαράσταση του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Επίσης  την Κυριακή   10:00 -21:00  Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον εθελοντικό οργανισμό για τα παιδιά «Το χαμόγελο του παιδιού».

"Ισχυρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στην απασχόληση χαρακτηρίζει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες υπηρεσίες.”

Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου  από τις 4 το απόγευμα  Μη λείψει κανείς

Σε άμεσες ενέργειες καλεί ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να αποκαταστήσει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Κορίνθου ώστε να μην προκαλείται κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων και των πολιτών.

Την Κυριακή  στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου,  Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Διαχείριση Απορριμμάτων: Και όμως υπάρχει λύση". Μεταξύ άλλων, Υπάρχει συμφέρουσα οικονομικά λύση για μας και συγχρόνως συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος; Τι επιπτώσεις θα έχει η διαχείριση με ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) από Τατούλη-ΤΕΡΝΑ; Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι: Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Νίκος Πατσαρίνος και ο Τάσος Κεφάλας, μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων). Σήμερα στις 12μιση το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Εφύρα στην Κόρινθο, η "Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών" θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την ημερίδα και όχι μόνο.


Ανυποχώρητοι οι δανειστές παρά την έκκληση Σαμαρά για πολιτική βοήθεια, ανοίγουν το δρόμο για παράταση του μνημονίου. Η Ελλάδα πρέπει να αιτηθεί την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος και μετά να ακολουθήσει η συμφωνία για πιστοληπτική γραμμή, επεσήμανε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Εκνευρισμός στην κυβέρνηση, επανέρχεται το σενάριο για επίσπευση των προεδρικών εκλογών. Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας  θα γίνει σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος  Μειμαράκης

Πρόταση με την οποία η ΔΗΜΑΡ θα ζητά να οριστούν εκλογές για τον προσεχή  Μάιο, μετά από συμφωνία για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και για αναθεώρηση του Συντάγματος, κατέθεσαν 7 κορυφαία στελέχη του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, η πρόταση απερρίφθη από την πλειοψηφία του κόμματος.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή κατά την έναρξη της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2015. Η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να φέρει ούτε αυτόν, ούτε κανένα προϋπολογισμό, το μόνο που έχει να κάνει είναι να προκηρύξει εκλογές, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης   

Στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη, σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Νομοθετική παρέμβαση για το Νίκο Ρωμανό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, πολυμελής αντιπροσωπεία του κόμματος συναντήθηκε με τον Χαράλαμπο Αθανασίου για να του υποβάλλει τη σχετική πρόταση, έκκληση στην κυβέρνηση και στους υπουργούς για άμεση ανάληψη πολιτικής και νομοθετικής πρωτοβουλίας, απεύθυνε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, είναι έκκληση Δημοκρατίας και ομαλότητας για να μην πυροδοτηθούν εξελίξεις και υπάρξει αποπροσανατολισμός, εξήγησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το ανεπαρκές νομικό πλαίσιο ο υπουργός δικαιοσύνης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου μετά το κυνικό όχι του δικαστικού συμβουλίου στο αίτημα του Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια.

Σε οριακή κατάσταση η υγεία του, διανύει την 25η  ημέρα απεργίας πείνας και απαντά στην απόρριψη του αιτήματος του  με χθεσινό  κείμενο του, με τίτλο, «Χορεύοντας με το θάνατο για 24 ήμερες». Νέες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό, αλλά και στους άλλους 3 συγκρατουμένους του, που πραγματοποιούν απεργία πείνας

Ελεύθερα αφέθηκαν τα 17 άτομα που είχαν προσαχθεί στη Θεσσαλονίκη, έχοντας δώσει το παρών στο δικαστικό Μέγαρο της πόλης, ακυρώνοντας πλειστηριασμό κατοικίας.

Πανελλαδικά, σύμφωνα με το δημοψήφισμα που διεξήχθη, οι δικηγόροι είναι αντίθετοι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και για το λόγο αυτό ψήφισαν υπέρ της αποχής διαρκείας.

Πρόωρες εκλογές στην Σουηδία μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού που κατέθεσε η Κεντροαριστερή κυβέρνηση συνεργασίας

Τα πλήγματα της διεθνούς συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν έχουν επιτύχει σοβαρά αποτελέσματα, ανέφερε σε συνέντευξη του ο  πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ

Ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα των πιλότων στη Γερμανία κάλεσε το προσωπικό του σε νέα απεργία από σήμερα, η οποία αναμένεται να επηρεάσει τις πτήσεις ... μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa. Η νέα απεργιακή κινητοποίηση κηρύχτηκε εξ αιτίας της εξελισσόμενης διαμάχης για τις συνταξιοδοτικές παροχές των πιλότων.

«Καμία απειλή» από το ατύχημα σε πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας, δεν επηρεάστηκαν οι αντιδραστήρες

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις άνδρες του προσωπικού ασφαλείας, σκοτώθηκαν  σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά στην είσοδο του αεροδρομίου του Μογκαντίσου, στη Σομαλία, στόχος της οποίας ήταν αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ, ανακοίνωσε η αστυνομία διευκρινίζοντας ότι κανένα μέλος του προσωπικού του Οργανισμού δεν επλήγη.

Το 2014 αναμένεται να είναι το πιο θερμό έτος παγκοσμίως από τότε που άρχισαν να τηρούνται στοιχεία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (WMO), η αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Τοπικές νεφώσεις με  Ανατολικούς,  Δυτικούς  ανέμους   1 - 2  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου