Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Τρίτη 2-12-2014/ 07.30 πμ…. Στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, την Παρασκευή στις 11:30 το πρωί, Παγκόσμια ημέρα κοινωνικής κουζίνας. Μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί. Αφήγηση της «Πετρόσουπας», ένα παραμύθι που μας διδάσκει ότι η ελάχιστη προσφορά από τον καθένα ξεχωριστά, μπορεί να γίνει κάτι πραγματικά δυνατό για όλους. Αφήγηση Ελίνα Μενούνου. Το Σάββατο, 10:00-14:00 και 17:00-19:00 Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου, και την Κυριακή 9:00-13:30 Εθελοντική αιμοδοσία, στα γραφεία του Συλλόγου «Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου» και 10:00 -21:00 Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον εθελοντικό οργανισμό για τα παιδιά «Το χαμόγελο του παιδιού»……



Με μοναδικό θέμα «Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού του Δήμου έτους 2013.» στην ημερησία διάταξη, το οποίο και ψηφίστηκε, συνεδρίασε  χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου.

Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου  από τις 4 το απόγευμα  Μη λείψει κανείς

Την Κυριακή  στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου,  Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Διαχείριση Απορριμμάτων: Και όμως υπάρχει λύση". Μεταξύ άλλων, Υπάρχει συμφέρουσα οικονομικά λύση για μας και συγχρόνως συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος; Τι επιπτώσεις θα έχει η διαχείριση με ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) από Τατούλη-ΤΕΡΝΑ; Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι: Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Νίκος Πατσαρίνος και ο Τάσος Κεφάλας, μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων).

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο στα ΚΕΠ, για το Πρόγραμμα του ΟΓΑ παροχής χρηματικού βοηθήματος ύψους 1.000€ και βραβείου σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει: - Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας  Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. -  Να έχουν,  γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. - Κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.


Η τρόικα ξεκινά τη διαπραγμάτευση με τους επόμενους και η σκλήρυνση της στάσης της  αφόρα εμάς, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αμφισβήτησε ότι, μπορεί να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, εκτιμώντας ότι, για τους 180 πρέπει να υπάρξουν αποστασίες

Τις απαντήσεις της τρόικας αναμένει η κυβέρνηση έχοντας προβεί σε άτακτη υποχώρηση σε μια αποδοχή νέων ισοπεδωτικών μέτρων, ώστε να μπορέσει να αποσπάσει το πράσινο φως από τους δανειστές.

Για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα κάνει λόγο ο Γκίκας Χαρδούβελης. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, δήλωσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Συνεχίζονται οι πιέσεις από την πλευρά των δανειστών, αποφεύγει να δώσει και πάλι ημερομηνία επιστροφής της τρόικας η Κομισιόν . Μετά τις πρόσφατες συζητήσεις στο Παρίσι υπήρξε προσέγγιση απόψεων, συνεχίζονται με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, περιορίστηκε να επαναλάβει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχιστεί, εκτίμησε ο επικεφαλής της αποστολής  του ΔΝΤ  στη χωρά μας Ρίσι Γκογιάρ

Μετά τους λεονταρισμούς περί αποχώρησης του ΔΝΤ η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποδεχτεί τον πλήρη ρόλο του Ταμείου στη νέα συμφωνία, τονίζει το Μπλούμπεργκ.

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής χρειάζεται Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός και Ψυχραιμία, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο εξωτερικών

Έκτακτο κάλεσμα στις 10 το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά, όπου θα ληφθεί η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, σχετικά με το αίτημα του Νίκου Ρωμανού για να του χορηγηθεί άδεια προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του. Φοίτηση μέσω τηλεδιάσκεψης προτείνει ο υπουργός δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στην 23η ημέρα απεργίας πείνας με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά η ζωή του βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός, συνέντευξη τύπου, σήμερα στις 11μιση το πρωί στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, από τους γονείς του.  Συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Μοναστηρακίου σήμερα στις 6 το απόγευμα, υπό κατάληψη του Πολυτεχνείο από αλληλέγγυους του Ρωμανού

Διάβημα προς τον υπουργό δικαιοσύνης έστειλαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Βασιλική Κατριβάνου. Ανακοινώσεις συμπαράστασης από ΚΚΕ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.

Στις 6 Μαρτίου του 2015 θα συζητηθεί  στην Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή των 17 κατοίκων από Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα και Νέα Ιωνία που στρέφονται κατά της κατασκευής του γηπέδου Αγία Σοφία της ΑΕΚ.

Ανεστάλη η διάθεση τροφίμων από τον ΟΗΕ προς 1,7 εκατ. Σύρους πρόσφυγες, ελλείψει κονδυλίων

Η Μόσχα εγκαταλείπει τον South Stream και  εξετάζει το ενδεχόμενο ενεργειακής συνεργασίας με την Τουρκία, όπως σημείωσε ο Πούτιν μετά τη συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Νέα 36ωρη απεργία ξεκίνησαν οι πιλότοι της Γερμανικής Αεροπορικής Εταιρείας  Λουφτχάνσα, την 10η απεργία από την αρχή του έτους.  

Η Ευρώπη γερνάει με ταχύτερους ρυθμούς από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον κόσμο και έχει ανάγκη από τους μετανάστες, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ και της ΕΕ.

Τοπικές νεφώσεις με  Ανατολικούς, Νότιους  ανέμους   4 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου