Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τετάρτη 3-12-2014/ 07.30 πμ….. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή της κυκλοφορίας θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 σήμερα το απόγευμα έως το αργότερο αύριο στις 7:00, στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, μεταξύ των κόμβων Κιάτου και Ξυλοκάστρου. Η διακοπή της κυκλοφορίας αφορά και τα δύο ρεύματα και οι οδηγοί θα κατευθύνονται μέσω παράκαμψης στην παλαιά εθνική οδό. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας της Άνω Διάβασης Μελισσίου…..





«Για δεύτερη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου δεν μπόρεσε να εκλέξει «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης» με ακέραια την ευθύνη του κ. Τατούλη. Ως γνωστό, η επιλογή αυτή απαιτεί πλειοψηφία των 2/3, γεγονός που σηματοδοτεί την βούληση του νομοθέτη να υπάρξει στην προκειμένη περίπτωση μια ευρεία συναίνεση. Στην προηγούμενη ψηφοφορία αποδείχτηκε ότι η συναίνεση αυτή δεν μπορεί να βρεθεί στην υποψηφιότητα του κ. Μπουλούκου, ο οποίος είχε ήδη καταλάβει την θέση αυτή στην προηγούμενη θητεία της περιφερειακής διοίκησης.» Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικό Δ.Τ της «Πελοπόννησος Πρώτα»

Την Κυριακή  στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου,  Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Διαχείριση Απορριμμάτων: Και όμως υπάρχει λύση". Μεταξύ άλλων, Υπάρχει συμφέρουσα οικονομικά λύση για μας και συγχρόνως συμβατή με την προστασία του περιβάλλοντος; Τι επιπτώσεις θα έχει η διαχείριση με ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) από Τατούλη-ΤΕΡΝΑ; Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι: Ο Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, Νίκος Πατσαρίνος και ο Τάσος Κεφάλας, μέλος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ (Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων).

Στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων  εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Το Σάββατο, 10:00-14:00 και 17:00-19:00 Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου. Την Κυριακή στις 11:30 το πρωί στην Πλατεία Αγίου Βλασίου,  Παγκόσμια ημέρα κοινωνικής κουζίνας. Μαγειρεύουμε και τρώμε όλοι μαζί. Επικοινωνούμε, γελάμε, γνωριζόμαστε! Μαζευόμαστε και μοιραζόμαστε το φαγητό μας με αγνώστους ανθρώπους, που είτε έχουν ανάγκη το φαγητό, είτε έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν, είτε έχουν ανάγκη να χαμογελάσουν……. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ. Εκδήλωση αφιερωμένη στην ενότητα και την αλληλεγγύη, από την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ με τη συμπαράσταση του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Επίσης  την Κυριακή   10:00 -21:00  Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον εθελοντικό οργανισμό για τα παιδιά «Το χαμόγελο του παιδιού».

Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου  από τις 4 το απόγευμα  Μη λείψει κανείς

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων και θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα στα ΚΕΠ, για το Πρόγραμμα του ΟΓΑ παροχής χρηματικού βοηθήματος ύψους 1.000€ και βραβείου σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει: - Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας  Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. -  Να έχουν,  γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. - Κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.

Προς την επέκταση του μνημονίου για 6 μήνες προσανατολίζεται η τρόικα, αρνείται να αποσαφηνίσει την ημερομηνία επιστροφής της. Εκκλήσεις Σαμαρά για επιστροφή των πιστωτών από το Συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου, διαβεβαίωσε για τη λήψη νέων μέτρων, αν τεθεί ο προϋπολογισμός εκτός στόχων, αλλά και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Πρέπει να μπει φρένο στον κατήφορο, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, θέλει να μετατρέψει τα μνημόνια σε καθεστώς, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το ίδιο βήμα, προθέτοντας ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Επιβεβαιώνει το υπουργείο οικονομικών την ύπαρξη λίστας με πρόσθετα μέτρα ύψους 1 δισεκ. ευρώ. Μεταξύ των οποίων η απόσυρση της μείωσης 30% στην έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, την αύξηση της φορολογίας σε ποτά και τσιγάρα και η διεύρυνση του φόρου πολυτελείας.

Σε παραληρηματικό τόνο το σχόλιο της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, χαρακτήρισε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σαμποτέρ της χώρας.

Την κλήση των Βουλευτών που εμπλέκονται στις καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού Βουλευτού, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Πλήθος κόσμου στην πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις. Ένταση στα Εξάρχεια και στο Πολυτεχνείο με αιχμή τη ρήψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, αστυνομοκρατούμενη και απροσπέλαστη χθες βραδύ η περιοχή των Εξαρχείων σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία. Το παιχνίδι θα συνεχιστεί και θα αδειάσουμε ότι έχουμε επάνω μας, η εμπρηστική αναφορά του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες έντασης

Τον κίνδυνο που διατρέχει η ζωή τους αλλά και το δικαίωμα στη μόρφωση, οτιδήποτε και εάν έχει συμβεί, τόνισαν οι γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι των κρατούμενων απεργών πείνας σε συνέντευξη τύπου στο θέατρο Εμπρός. Στο νόμιμο και δίκαιο αίτημα του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, καλείται να απαντήσει το δικαστικό συμβούλιο, αρνητική η εισήγηση του εισαγγελέα, αναρμόδιος δηλώνει ο υπουργός δικαιοσύνης, προτείνοντας σπουδές μέσω τηλεδιάσκεψης.

Διευρύνεται το κύμα αλληλεγγύης 400 εκπαιδευτικοί και 70 δημοσιογράφοι υπογραφούν κείμενο συμπαράστασης, υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγχείρηση του Νίκου Αναστασιάδη, βγήκε από το χειρουργείο ο Πρόεδρος της Κύπρου

Ιστορικό ψήφισμα από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση με το οποίο καλεί τη Γαλλική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως Ανεξάρτητο Κράτος.

Ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα των πιλότων στη Γερμανία κάλεσε το προσωπικό του σε νέα απεργία αύριο η οποία θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της Lufthansa. Η νέα απεργιακή κινητοποίηση κηρύχτηκε εξ αιτίας της εξελισσόμενης διαμάχης για τις συνταξιοδοτικές παροχές των πιλότων.

Οι νεκροί από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία ξεπέρασαν μέσα σε σχεδόν 4 χρόνια  τις 200 000, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Στους 6.070 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη δυτική Αφρική. Ο νεώτερος απολογισμός του ΠΟΥ

Ασθενείς  βροχές με  Ανατολικούς,  Νοτιοανατολικούς  ανέμους   4 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου