Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τετάρτη 17-12-2014/07.30 πμ…. Με 27 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει απόψε στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο…..




Με 27 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  απόψε στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο.

Μετά την Κυριακάτικη  αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, η Εθελουσία Αιμοδοσία θα επαναληφτεί  και σήμερα από τις 4 το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου, επί της Αγίου Βλασίου 20. Μη λείψει κανείς. Με αφορμή τις ημέρες των Εορτών και τις αιμοδοσίες, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών διοργανώνει εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τις ίδιες μέρες των αιμοδοσιών, τις απογευματινές ώρες. Σήμερα  στις 7.00 το απόγευμα, μουσικό πρόγραμμα υπό την διεύθυνση του κ. Βασίλη Κοψιδά (μπουζούκι, τραγούδι), και πενταμελή ορχήστρα. Στην γιορτή αυτή ο Σύλλογός θα προσφέρει μεζέδες, κρασί και γλυκίσματα στους Εθελοντές Αιμοδότες και στους συμπολίτες και φίλους του Συλλόγου.

Στα πλαίσια Χριστουγεννιάτικων  εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Σήμερα, 10:00-14:00 και 17:00-20:00 Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου. Αύριο και την Παρασκευή 17:00-19:00 Διακρατικές δραστηριότητες για παιδιά, από τις Βίβιαν Κουρούμαλη, Κλειώ Σπηλιώτη και Βέρα Τζίμα. Την Παρασκευή επίσης,  Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια από τον Γιάννη Ρασούλη. (Σύλλογος Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου).  

Από την Παρασκευή έως την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, o «Σύλλογος Ξενοδόχων Περιοχής Ξυλοκάστρου» σας προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι του! Στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο. Όπως  αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. «Θέλουμε να μας γνωρίσετε από κοντά: η φιλοξενία ξεκινάει από τη γνωριμία! Γιατί ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για τον Δήμο μας: θέλουμε να τον συζητήσουμε, να τον οργανώσουμε και να τον υλοποιήσουμε μαζί! Γιατί για να αποκτήσουμε ποιοτικό τουρισμό χρειάζεται συνεργασία: εμείς κι εσείς ενωμένοι με ένα κοινό όραμα! Γιατί θέλουμε να είμαστε μέρος μιας νέας εκκίνησης για το Ξυλόκαστρο: πιο συλλογικής, πιο στοχευμένης και πιο επιτυχημένης! Σας περιμένουμε με το χριστουγεννιάτικο κέφι σας και την επιθυμία σας για δημιουργική συζήτηση! Πληροφορίες: Γραμματεία Συλλόγου 27430 22375»

Λειτούργει και φέτος το καθιερωμένο "Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου" Τα έσοδα θα διατεθούν για την προμήθεια εποπτικών οργάνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή όλες τις εργάσιμες μέρες του Δεκεμβρίου πρωί 10:00 – 12:00 και απόγευμα Δευτέρα και Πέμπτη 16:00-19:00 Επισκεφτείτε το

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί τις Επιχειρήσεις και Επαγγελματίες να συμμετάσχουν στην δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταλόγου Επιχειρήσεων του Δήμου για την καλύτερη προβολή των επιχειρήσεων  και την αποδοτικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών ή των επισκεπτών του Δήμου. Ο κατάλογος αφορά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης και καλούνται να συμμετάσχουν. Οδηγίες για την εγγραφή στον κατάλογο στην ιστοσελίδα του Δήμου.  Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
+++++++++

Την έντονη δυσφορία του για τον Γιάννη Στουρνάρα εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με διάβημα του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για ανεύθυνη στάση με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα κίνητρα του κεντρικού τραπεζίτη.

Ημίωρη επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα σε αυτό το πλαίσιο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς. Είχα χρέος να μιλήσω, απάντησαν κύκλοι προσκείμενοι στον Γιάννη Στουρνάρα. Έκτακτη συνάντηση είχαν χθες ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο στον απόηχο των πρωτοφανών δηλώσεων Στουρναρά, περί ανεπανόρθωτης βλάβης στην οικονομία αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Για μεθοδεύσεις του δεξιού σκότους, ελήψη επιχειρημάτων, κατηγόρησε την κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, εγκάλεσε το Γιάννη Στουρνάρα για την παραβίαση της αρχής της ουδετερότητας και αμεροληψίας, με αφορμή τις δηλώσεις του, διερωτώμενος, γιατί δεν παρενέβη δημόσια στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί απόσυρσης  των καταθέσεων σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Επιμένουν στη γραμμή της καταστροφολογίας Σαμαράς και Βενιζέλος, υβρεολογία χαρακτηρίζει την πολιτική κρητική του ΣΥΡΙΖΑ το γραφείο τύπου  του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι, ενδεχόμενη νίκη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα οδηγήσει τη χώρα σε ανασφάλεια, διχόνοια και λάσπη.

Στο ίδιο μήκος κύματος από τις Βρυξέλες και  ο Ευάγγελος Βενιζέλος  που συσχέτισε την οικονομική καταστροφή με την πολιτική αβεβαιότητα, λέγοντας πως θα λάβει πρωτοβουλίες στο όνομα της διαφύλαξης των θυσιών του Ελληνικού λαού. Στις 4 σήμερα το απόγευμα συνέρχεται η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να βρεθούν οι 180 Βουλευτές εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως η κυβέρνηση θα περάσει σήμερα κάτω από τον πήχη που η ίδια έθεσε, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο κυβερνητικών πιέσεων και εκβιασμών για τους 180 και χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά, αρχιτέκτονα του χάους.

Ομόφωνα επαναβεβαιώθηκε το "όχι" των ΑΝΕΛ στην προεδρική εκλογή, στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος

Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στην καταψήφιση και στις 3 ψηφοφορίες για την προεδρική εκλογή, αποσαφήνισε ο γραμματέας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Άδεια για να προσέλθουν στη Βουλή και να ψηφίσουν για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, πήραν από την αρμόδια εισαγγελέα οι 8 προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χ.Α

Επιχειρώντας να βουλιάξει ο ένας τον άλλον κυβέρνηση και αντιπολίτευση, στο τέλος θα μας βουλιάξουν όλους, η χώρα εκπέμπει ΣΟΣ, η πρόταση μας παραμένει εκλογή προέδρου από αυτή τη Βουλή και εκλογές μέσα στο 2015, επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή σήμερα στις 6 το απόγευμα από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και δυνάμεις της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, κατά τη διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας,

Έχουμε κι εμείς τις προτιμήσεις μας, επιλέγουμε αυτούς που διασφαλίζουν την ακεραιότητα της Ευρωζώνης η απάντηση του Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση δημοσιογράφου, που αποδεικνύει την εμμονή του Κοινοτικού Επιτρόπου στις παρεμβάσεις στις εσωτερικές εξελίξεις.

Οι Έλληνες είναι οι πιο δυσαρεστημένοι πολίτες στην Ευρώπη, αναφορικά με την ζωή τους και την εργασία τους, σύμφωνα με πρόσφατη  έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης της Ελληνικής Αστικής Αρχής, 4 στους 10 πολίτες της χώρας δηλώνουν μη ικανοποιημένοι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει συνεχιζόμενη αύξηση της ακραίας και της απόλυτης φτώχιας.

Συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα στις μια το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας, παράλληλα έχει εξαγγείλει Παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου. 

Για το 58% των Γάλλων η ακροδεξιά της Λεπέν «είναι ένα κόμμα όπως κάθε άλλο», προς μεγάλα κέρδη στις περιφερειακές εκλογές

Το «πογκρόμ» της Τουρκίας κατά ΜΜΕ θα συζητηθεί στην Ευρωβουλή, ανησυχία εκφράζει ο Σούλτς

Σοκ προκαλεί η βάρβαρη επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσαβάρ του Πακιστάν: Από τους 141 νεκρούς, τουλάχιστον 132 είναι παιδιά. Οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στο σχολείο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σπέρνοντας τον θάνατο στο πέρασμά τους. Νεκροί οι ένοπλοι Ταλιμπάν μετά από επιχείρηση του στρατού. Η επίθεση είναι η πιο αιματηρή στην ιστορία της χώρας. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως μια οργάνωση πακιστανών Ταλιμπάν.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην κεντρική Υεμένη. Η χώρα έχει βυθιστεί στο χάος, καθώς φιλοϊρανοί σιίτες αντάρτες, φιλοδυτική κυβέρνηση, σουνιτικές φυλές, Αλ Κάιντα και αποσχιστές του νότου μάχονται για την κυριαρχία στο μικρό αυτό κομμάτι της αραβικής χερσονήσου.

Νεκροί είναι και οι τέσσερις επιβαίνοντες ελικοπτέρου της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας της Ρουμανίας, που κατέπεσε  στη λίμνη Σιουτγκιόλ, κοντά στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαιναν ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, ένας γιατρός και ο βοηθός του.

Τοπικές νεφώσεις με  Νοτιοανατολικούς,  Ανατολικούς ανέμους  2 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου