Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Τρίτη 4-11-2014/ 07.30 πμ…… Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργάνωσε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου. στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός μια σεμνή τελετή προς τιμήν των παιδιών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας και όχι μόνο. Εκτός από τις καθιερωμένες ομιλίες και βραβεύσεις. «Όπως κάθε χρόνο ο κ. Δημήτρης Καζάνης, εις μνήμη των γονιών του, βράβευσε τις τρεις πρώτες μαθήτριες με (σεβαστό) χρηματικό έπαθλο. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η Καρανικόλα Παρασκευή (Ιατρική Πάτρας), η Κεχαγιά Αικατερίνη (Νομική Θεσσαλονίκης) και η Μαγγίνα Αθηνά (Αξιωματικών Νοσηλευτικής).» Για την καθιερωμένη αυτή βράβευση, στο πρώτο δελτίο τύπου του Δήμου δεν γινόταν καμία αναφορά, (παράληψη η σκοπιμότητα??? Ιδού η απορία.) Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες το νέο δελτίο τύπου όπου γίνεται και η αναφορά εξεδόθη μετά από σχετικά τηλέφωνα. Θα θέλαμε να πιστεύουμε πάντως ότι υπήρξε απλώς παράληψη, κάτι που θα κάνει τους συντάκτες των δελτίων τύπου να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο μέλλον, καθώς επίσης ελπίζουμε τα Δ.Τ να εκδίδονται πιο έγκαιρα και όχι μετά από παρέλευση αρκετών ημερών…...




Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργάνωσε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου. στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός μια σεμνή τελετή προς τιμήν των παιδιών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές των ανώτερων και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας και όχι μόνο. Εκτός από τις καθιερωμένες ομιλίες και βραβεύσεις.  «Όπως κάθε χρόνο ο κ. Δημήτρης Καζάνης, εις μνήμη των γονιών του, βράβευσε τις τρεις πρώτες μαθήτριες με (σεβαστό)  χρηματικό έπαθλο. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η Καρανικόλα Παρασκευή (Ιατρική Πάτρας), η Κεχαγιά Αικατερίνη (Νομική Θεσσαλονίκης) και η Μαγγίνα Αθηνά (Αξιωματικών Νοσηλευτικής).»  Για την  καθιερωμένη αυτή βράβευση, στο πρώτο δελτίο τύπου του Δήμου δεν γινόταν καμία αναφορά, (παράληψη η σκοπιμότητα??? Ιδού η απορία.) Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες το νέο δελτίο τύπου όπου γίνεται και η αναφορά εξεδόθη μετά από σχετικά τηλέφωνα. Θα θέλαμε να πιστεύουμε πάντως ότι υπήρξε απλώς παράληψη, κάτι που θα κάνει τους συντάκτες των δελτίων τύπου να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο μέλλον, καθώς επίσης  ελπίζουμε τα Δ.Τ να εκδίδονται πιο έγκαιρα και όχι μετά από παρέλευση αρκετών ημερών.

Διαδοχικές συναντήσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποίησαν ο βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας μαζί με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η περαιτέρω αξιοποίηση του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου ΑΧΕΠΑ Βέλου και η αναστήλωση και επισκευή του κτιρίου Τσίλλερ. Παράλληλα, διερευνήθηκαν τρόποι ώστε ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να αξιοποιήσει και να επωφεληθεί στο ακέραιο από τους κοινοτικούς πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου ενώ συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπως για παράδειγμα το θέμα της αγροτικής οδοποιίας. (Να δούμε πότε θα σταματήσουν οι παλαιοκομματικές τακτικές…,  επισκέψεις Δημάρχων κλπ. με διαμεσολαβητές, σχεδόν ως επαίτες, σε υπουργούς κλπ. για να αποσπάσουν κάποια κονδύλια….)

«Τον τελευταίο καιρό διαρρέουν διάφορες φήμες σχετικά με ονόματα δήθεν «υποψηφίων» του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Επειδή η φημολογία αυτή είναι εντελώς άκαιρη και άσκοπη και αντίθετη με τις αρχές ενός κόμματος της αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενημερώνει τους κορίνθιους πολίτες ότι τα όποια ονόματα τυχόν διακινούνται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το κόμμα μας έχει συγκεκριμένες καταστατικές διαδικασίες για το θέμα της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών τις οποίες θα ενεργοποιήσει, όταν η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το αποφασίσει.» Αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.

Συνεχίζονται οι εργασίες  του επίγειου ψεκασμού του Αισθητικού Δάσους «Πευκιάς» Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με κατάλληλο Βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας), για την καταπολέμηση της πυτιοκάμπης. Το ανωτέρω σκεύασμα έχει επιλεκτική δράση και προσβάλλει μόνο τις προνύμφες των συγκεκριμένων εντόμων. Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, ζώα κλπ.  Οι εργασίες θα διαρκέσουν έως το τέλος της Εβδομάδας. Παρακαλούνται οι πολίτες να μην εισέρχονται στον Πευκιά, διότι ενέχεται κίνδυνος πρόκλησης αλλεργιών.

Διακανονισμό και δόσεις στους οφειλέτες ανακοίνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  «Όσοι οφείλουν διάφορα ποσά προς τον Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση  η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%), σταματώντας έτσι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που ήδη έχουν ληφθεί, όπως δέσμευση Α.Φ.Μ. στις Δ.Ο.Υ., παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων, κινητών και τραπεζικών λογαριασμών. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 30-11-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου. Πληροφορίες: 27433-60246, 2743360207 2743360204»

Διακανονισμός και από την "Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης" (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.). Οι καταναλωτές που έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 30/9/2014, μπορούν να   προσέλθουν άμεσα στην Υπηρεσία και να υπαχθούν με αίτησή τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου: Μέγιστος αριθμός δόσεων (40)     Ελάχιστο ποσό δόσης 40€

Το Σάββατο στις 6μιση το απόγευμα  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Νεμέας, ο Δήμος Νεμέας διοργανώνει,  εσπερίδα με θέμα : «Συμπόσιο ελιάς και ελαιολάδου».  Συντονιστές: Ν. Κατσαρός και Δ. Ταραντίλης. Μετά τις ομιλίες συζήτηση θα ακολουθήσει, συμπόσιο Μεσογειακής Διατροφής με τοπικά εδέσματα, κρασί και γευσιγνωσία ελαιολάδου.
+++++++++

Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να συμφωνηθεί ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων συμφωνιών με τους εταίρους, ζητά ο Αλέξης Τσίπας, μετά τη συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια.

Πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη δική του συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι οι πολίτες δεν επιθυμούν κάλπες

Σήμερα το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου θα περάσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ,  Φώτης Κουβέλης 

Ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικοί νόμοι τα αντικείμενα της τηλεδιάσκεψης τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με την ειδική γραμματέα του υπουργείου εργασίας Άννα Στρατινάκη.

Συνεχίζονται οι εκβιασμοί των Ευρωπαίων αξιωματούχων ενόψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα. Απίθανη η καθαρή έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο, δηλώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλες.

Υποβαθμίζοντας για πολλοστή φορά τις Κοινοβουλευτικές εργασίες, έφτασε στη Βουλή ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ως τροπολογία σε Ευρωπαϊκή οδηγία. Έντονη ήταν η αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Το σχέδιο για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια παρουσίασε, χωρίς να το καταθέσει στη Βουλή ο απερχόμενος υπουργός ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, προβλέπει το σπάσιμο της αξίας του στεγαστικού σε 2 μέρη, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη δυνατότητα αποπληρωμής του δανειολήπτη. Για ρύθμιση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των τραπεζών, κάνουν λόγο Ενώσεις Καταναλωτών.

Τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής της Βουλής, την επόμενη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στους δρόμους βγήκαν χθες οι μαθητές σε όλη τη χώρα, δυναμικά  συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στο λεγόμενο νέο σχολείο που μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο, κύμα  καταλήψεων  σε εκατοντάδες σχολεία στη χώρα.

ΣΤΟ 70% θα ανέλθει η αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο για τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ, σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ, την αποζημίωση θα λάβουν αυτόματα οι ασφαλισμένοι χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν σχετικές αγωγές στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας.

Αύριο στις 11 και μισή το πρωί από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του Δήμου Τσακνιά  

Πολύνεκρη τραγωδία στο Βόσπορο με θύματα 24 τουλάχιστον μετανάστες.

Μια 38χρονη γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο της Βουλγαρίας, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη συνομιλίες για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μετά τις εκλογές τον περασμένου μήνα.

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη βορειοανατολική Νιγηρία όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα σε πλήθος σιιτών πιστών που συμμετείχε σε θρησκευτική τελετή για την Ασούρα.

Σφοδρές μάχες ξέσπασαν στην περιοχή του λιμανιού της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη όταν ο στρατός, με την υποστήριξη δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, εξαπέλυσε επίθεση κατά θέσεων των ισλαμιστών μαχητών.

Αίθριος καιρός με Ανατολικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους 2 - 3  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου