Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Τρίτη 25-11-2014/ 07.30 πμ…… Ένταση και αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σημειώθηκε στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την συζήτηση του θέματος συμμετοχής της Περιφέρειας στο έργο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Εκείνο που πυροδότησε την ένταση στο συμβούλιο ήταν όταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για χουλιγκάνους που λένε τα δικά τους στο συμβούλιο. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν αμέσως με πρώτους, τους Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Μανώλη κι ακολούθησαν κι άλλοι και οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα με χαρακτηρισμούς…..




Ένταση και αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σημειώθηκε στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την συζήτηση του θέματος συμμετοχής της Περιφέρειας στο έργο «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».  Εκείνο που πυροδότησε την ένταση στο συμβούλιο ήταν όταν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για χουλιγκάνους που λένε τα δικά τους στο συμβούλιο. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αντέδρασαν αμέσως με πρώτους, τους Οδυσσέα Βουδούρη και Γιάννη Μανώλη κι ακολούθησαν κι άλλοι και οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα με χαρακτηρισμούς

Αναφορά, προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων με ΘΕΜΑ: Επείγουσα ανάγκη κάλυψης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γ. Ν. Κορίνθου με νεφρολόγο ιατρό, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζαχαριάς Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με τα σχετικά Δελτία Τύπου, στην  26η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) πραγματοποιήθηκε  στο Ρέθυμνο, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης   κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος  μαζί με την Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.   κ. Σταυρούλα  Μαγγίνα  Χώλεση και τον Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.  κ. Βλάσιο Γεωργίου. Καθώς επίσης,  τα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος με τους Αντιδημάρχους .  Εκεί συναντήθηκαν με τους Προέδρους των τριών κοινοτήτων των Τρικάλων και συζήτησαν για τα προβλήματα που τους απασχολούν εν όψει της χειμερινής περιόδου, όπως ο εκχιονισμός, η αντιμετώπιση του παγετού και ο εορταστικός στολισμός .

«Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Κορινθίας και Σικυώνας - Ξυλοκάστρου, η Α΄ και Β΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας καλούν όλους, στην Απεργιακή Συγκέντρωση, την Πέμπτη στις 11 το πρωί στον Πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης στην Κόρινθο. Μας οδηγούν στα έγκατα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, για να αποπληρώσουν τόκους και τοκοχρεολύσια στους τραπεζίτες και στο κεφάλαιο…. ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ!!! ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!! Στις 27 Νοέμβρη απεργούν ΟΛΟΙ:  δημόσιο, μαγαζιά, υπηρεσίες, βιομηχανίες κλπ. Να μην ανοίξουν και τα σχολεία !!!» Αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου στα ΚΕΠ, για το Πρόγραμμα του ΟΓΑ παροχής χρηματικού βοηθήματος ύψους 1.000€ και βραβείου σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Οι δικαιούχοι θα πρέπει: - Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας  Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης. -  Να έχουν,  γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας. - Κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.

Σήμερα στις 12.30΄ μ.μ. με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης,  πολιτική εκδήλωση –μνημόσυνο  διοργανώνει η (Π.Σ.Α.Ε.Ε.Α) στο «ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΕΓΡΗ» (30ο χιλιόμετρο της οδού Κορίνθου –Εξαμιλίων). Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο Δημήτρης Παλαιολογόπουλος, γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης (Π.Σ.Α.Ε.Ε.Α).

Σήμερα στις 11 το πρωί  στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην Κόρινθο, η καθιερωμένη τακτική συνέντευξη τύπου

Με 16 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Η οργανωτική επιτροπή του "Open Tourism Corinthia", διοργανώνει την 1η συνάντηση Open Tourism στο νομό Κορινθίας, την Κυριακή στις 10.30 το πρωί  στο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (Ερμού 1).

To Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας γνωστοποίησε ότι στα πλαίσια του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, η οριστική κατανομή για τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα είναι 48 θέσεις, διαφόρων ειδικοτήτων. Η προκήρυξη και πλήρωση των  θέσεων θα γίνει μέσω ΟΑΕΔ. H υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά και με ιδία ευθύνη από τους ενδιαφερόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr
+++++++++


Εξομοίωση των Ιδιωτικών κολεγίων με τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια, προβλέπεται σε φωτογραφική τροπολογία του υπουργείου παιδείας, αφόρα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τα οποία δεν είναι παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, όπως το Ντιρίτ, το Ανατόλια και η Ακαδημία Φλογαίτη

Αποκαλύπτεται το σχέδιο της κυβέρνησης για απαξίωση των Δημοσίων Πανεπιστημίων, καταγγέλλει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Την ίδια ώρα το υπουργείο παιδείας μεταθέτει την ευθύνη στα ίδια τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα να καθορίσουν τον αριθμό των εισακτέων σε συνάρτηση με την αυτοχρηματοδότηση και την υποχρηματοδότηση τους. Ηχηρό όχι των Πρυτανικών αρχών στην πρόταση Λοβέρδου στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

Νέα εισπρακτικά μέτρα λόγο δημοσιονομικού κενού και επώδυνες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ζητούν οι δανειστές για να υπάρξει συμφωνία με την κυβέρνηση.

Οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες αλλά θα βρεθεί μια λύση πριν προκύψουν ανάγκες και πάντως σίγουρα πριν την έναρξη της διαδικασίας εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά, προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα αισιοδοξίας για την σημερινή συνάντηση στο Παρίσι, εκτιμώντας ότι αποτελεί ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος της διαπραγμάτευσης

Θέατρο των επικοινωνιακών σχεδιασμών της κυβέρνησης και πάλι το Παρίσι. Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο η συνάντηση στη Γαλλική πρωτεύουσα, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ 

Ενδοκυβερνητικές τριβές προκάλεσε το σχέδιο νόμου του υπουργείου δικαιοσύνης, στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται πως για την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου που κατάσχεται, λαμβάνεται υπόψη η εμπορική του αξία και όχι η αντικειμενική. Διευκρινίσεις από το υπουργείο μετά τις αντιδράσεις που ανέφερε ότι, λόγο των συνθηκών που επικρατούν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 η βάση υπολογισμού της αξίας των ακινήτων κατά τον πλειστηριασμό παραμένουν οι αντικειμενικές αξίες.

Διαλυτικές καταστάσεις στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη ρήξη Βενιζέλου Παπανδρέου, μετά το Θάνο Μωραίτη και ο Φίλιππος Σαχηνίδης τάσσεται ανοιχτά υπέρ της πρότασης Παπανδρέου για διενέργεια ανοιχτού Συνεδρίου  του ΠΑΣΟΚ. Ανησυχία για τη συνοχή της κυβέρνησης εκφράζουν σε ΝΔ και Μαξίμου.

Αύξηση στις χρεώσεις των επιβατών φέρνει η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων. Από την υπογραφή της σύμβασης με τους αναδόχους των περιφερειακών αεροδρομίων, το τέλος θα αυξηθεί ως 14.5 ευρώ για την περίοδο κατασκευής των έργων, ενώ στη συνέχεια και έως τον Οκτώβριο του 2024 θα διαμορφωθεί έως 20 ευρώ.

Πανελλαδική συγκέντρωση κτηνοτρόφων σήμερα στην Αθήνα,  θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας εμφανίζονται οι Σύριοι πρόσφυγες, παραμένουν για 7η μέρα στο Σύνταγμα, ζητούν προσωρινή στέγη και τροφή, μέχρι να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγραφα για να προωθηθούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε

Από μια κλωστή κρέμεται η ζωή του Ηρακλή Κωστάρη που νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό και διανύει την 27η ημέρα απεργία πείνας. Στη 14η ημέρα απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός, νοσηλεύεται στο Τζάνειο

73 Σαουδάραβες και 4 αλλοεθνείς συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της συμμετοχής τους σε επίθεση ενόπλων που έλαβε χώρα στις 3 Νοεμβρίου στην πόλη αλ-Νταλουάχ της περιοχής αλ-Αχσά, κατά την οποία 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι ύποπτοι φέρεται πως συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος

Σε περίπου τρεις χιλιάδες υπολογίζονται οι Ευρωπαίοι πολίτες που μετέβησαν στη Συρία για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές.

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, από τον Λευκό Οίκο υπό το βάρος των επικρίσεων που έχει δεχθεί η κυβέρνηση Ομπάμα για καθυστερημένη αντίδραση και έλλειψη καθαρής στρατηγικής στο χειρισμό διεθνών κρίσεων από την επέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους έως την επιδημία του ιού Έμπολα.

Ένα νέο νομοσχέδιο-σκούπα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα παρουσιάσει αύριο η βρετανική κυβέρνηση.

Τοπικές νεφώσεις με Βορειοανατολικούς ανέμους 3 - 4 μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου