Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δευτέρα 3-11-2014/ 07.30 πμ…… Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα, έχει προγραμματισθεί η έναρξη των εργασιών του επίγειου ψεκασμού του Αισθητικού Δάσους «Πευκιάς» Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με κατάλληλο Βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας), για την καταπολέμηση της πυτιοκάμπης. Το ανωτέρω σκεύασμα έχει επιλεκτική δράση και προσβάλλει μόνο τις προνύμφες των συγκεκριμένων εντόμων. Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, ζώα κλπ. Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα. Παρακαλούνται οι πολίτες να μην εισέρχονται στον Πευκιά, διότι ενέχεται κίνδυνος πρόκλησης αλλεργιών…..




Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σήμερα, έχει προγραμματισθεί η έναρξη των εργασιών του επίγειου ψεκασμού του Αισθητικού Δάσους «Πευκιάς» Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με κατάλληλο Βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας), για την καταπολέμηση της πυτιοκάμπης. Το ανωτέρω σκεύασμα έχει επιλεκτική δράση και προσβάλλει μόνο τις προνύμφες των συγκεκριμένων εντόμων. Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, ζώα κλπ.  Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου μια εβδομάδα. Παρακαλούνται οι πολίτες να μην εισέρχονται στον Πευκιά, διότι ενέχεται κίνδυνος πρόκλησης αλλεργιών.

O Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης  κ. Δημήτριος Κάσσιος θα δέχεται τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι κάθε Δευτέρα   8:00-10:00 π.μ..

Σήμερα στις 6.30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου. ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα  επιμορφωτική συνάντηση, σε συνεργασία με την σχολική σύμβουλο φιλολόγων κ. Μαρία Κεκροπούλου και την Α & Β ΕΛΜΕ Ν. Κορινθίας. Θα μιλήσουν : Ο κ. Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας, Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η   κ. Μαρία Κεκροπούλου, Διδάκτωρ  Ιστορίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων  Κορινθίας

Διακανονισμό και δόσεις στους οφειλέτες ανακοίνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  «Όσοι οφείλουν διάφορα ποσά προς τον Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση  η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%), σταματώντας έτσι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που ήδη έχουν ληφθεί, όπως δέσμευση Α.Φ.Μ. στις Δ.Ο.Υ., παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων, κινητών και τραπεζικών λογαριασμών. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 30-11-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου. Πληροφορίες: 27433-60246, 2743360207 2743360204»

Διακανονισμός και από την "Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης" (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε.). Οι καταναλωτές που έχουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 30/9/2014, μπορούν να   προσέλθουν άμεσα στην Υπηρεσία και να υπαχθούν με αίτησή τους στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου: Μέγιστος αριθμός δόσεων (40)     Ελάχιστο ποσό δόσης 40€
+++++++++

Διαδοχικές συναντήσεις σήμερα το απόγευμα του προέδρου της Δημοκρατίας με Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά. Πλαίσιο αρχών και θέσεων για την έξοδο της χώρας  μας από τη μνημονιακή μέγγενη και την πολιτική αστάθεια θα παρουσιάσει στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Φώτης Κουβέλης θα συναντήσει τον Κάρολο Παπούλια αύριο το μεσημέρι με πρόταση για σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για το θέμα του χρέους

Την ίδια ώρα Σαμαράς και Βενιζέλος καταφεύγουν στην κινδυνολογία και σε κινήσεις τακτικής για την πολιτική τους επιβίωση, καλλιεργούν κλίμα σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα για μέτρα για τα οποία έχουν ήδη αναλάβει δεσμεύσεις.

Προβάδισμα 3.1% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δίνει Πανελλαδική δημοσκόπηση που διενέργησε η ΜΕΤΡΗΣΗ για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Σήμερα το πρωί στη Βουλή η ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά  δάνεια, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η εγκύκλιος για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών

Έφυγε αιφνίδια χθες από τη ζωή ο αγωνιστής της Αριστεράς δικηγόρος Δήμος Τσακνίας, χρόνια μέλος της Πολίτικης Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Βουλευτής στο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, είχε πάρει μέρος στον Αντιδικτατορικό αγώνα, ήταν σύζυγος της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη. 

Γερμανίδα ακτιβίστρια προσέφυγε ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, επικαλούμενη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με αφορμή την κατάρρευση του ελληνικού συστήματος υγείας. Η Σάρα Λουτσία Χάσελ-Ρόιζινγκ από το Βούπερταλ της Γερμανίας κατέθεσε μήνυση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ελλάδας

Ο ηγέτης των αυτονομιστών και «πρωθυπουργός» της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, εξελέγη «πρόεδρος» με ποσοστό 81,37%, σύμφωνα με exit poll που δημοσιοποίησαν οι φιλορώσοι στην ανατολική Ουκρανία

Ένα παρακλάδι των Πακιστανών Ταλιμπάν, οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε  σε μια τελετή για την έπαρση της σημαίας κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με την Ινδία. Η αστυνομία της Λαχόρης από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στο Βαγκάχ, τον κύριο σταθμό μεθοριακής διέλευσης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, είναι τουλάχιστον 55 και οι τραυματίες 120.

Περισσότεροι από δέκα πολίτες σκοτώθηκαν  στη Βαγδάτη από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχε στόχο σιίτες προσκυνητές οι οποίοι ετοιμάζονταν για τη θρησκευτική γιορτή της Ασούρα. Η έκρηξη, από την οποία τραυματίσθηκαν επίσης τουλάχιστον 20 διερχόμενοι και 12 έχασαν τη ζωή τους, σημειώθηκε στη συνοικία αλ-Ιλάμ, στη νοτιοδυτική Βαγδάτη.

Στη σύλληψη 35 υπόπτων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις προχώρησαν οι αιγυπτιακές αρχές σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία... Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν και υποστήριζαν οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και σχεδίαζαν επιθέσεις στην Αίγυπτο.

Τοπικές νεφώσεις με Βορειοανατολικούς ανέμους 3 - 4  μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου