Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πέμπτη 13-11-2014/ 07.30 πμ…… Την Κυριακή στις 7 το Βράδυ στις Αποθήκες ΑΣΟ στο Κιάτο η Ομάδα Πολιτών "Αλληλεγγύη-Αντίσταση στο Κιάτο" διοργανώνει εκδήλωση "1973 - 2014 : Οι Κοινωνικοί Αγώνες Σήμερα". Συμμετέχουν οι Απολυμένες Καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών. ΒΙΟΜΕ, Σχολικοί Φύλακες, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των Συντακτών, Αλληλεγγύη για Όλους. (Στο χώρο θα διατίθενται καθαριστικά της ΒΙΟΜΕ). Μουσική από τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "Γιάννης Σπανός". «Για μας η 17 Νοέμβρη είναι σύμβολο. Σύμβολο κοινωνικών αγώνων, σύμβολο δημοκρατίας, σύμβολο ελευθερίας, σύμβολο αντίστασης και διεκδίκησης.....σύμβολο ανατροπής... Να γεννήσουμε την ελπίδα του συλλογικού, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Σας περιμένουμε την Κυριακή το απόγευμα με μεγάλη χαρά....»….




Την Κυριακή στις 7 το Βράδυ στις Αποθήκες ΑΣΟ στο Κιάτο η Ομάδα Πολιτών "Αλληλεγγύη-Αντίσταση στο Κιάτο" διοργανώνει εκδήλωση "1973 - 2014 : Οι Κοινωνικοί Αγώνες Σήμερα". Συμμετέχουν οι Απολυμένες Καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών. ΒΙΟΜΕ, Σχολικοί Φύλακες, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των Συντακτών,  Αλληλεγγύη για Όλους. (Στο χώρο θα διατίθενται καθαριστικά της ΒΙΟΜΕ). Μουσική από τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "Γιάννης Σπανός".  «Για μας η 17 Νοέμβρη είναι σύμβολο. Σύμβολο κοινωνικών αγώνων, σύμβολο δημοκρατίας, σύμβολο ελευθερίας, σύμβολο αντίστασης και διεκδίκησης.....σύμβολο ανατροπής... Να γεννήσουμε την ελπίδα του συλλογικού, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Σας περιμένουμε την Κυριακή το απόγευμα με μεγάλη χαρά....»

Την ανάγκη για άμεσες ενέργειες ώστε το σύνολο των παιδιών στην χώρα να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα υπογραμμίζει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας απευθύνοντας σχετικό ερώτημα στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Τα Τμήματα Γυμναστικής γυναικών  του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  λειτουργούν στο Κέντρο Νεότητας  Ξυλοκάστρου κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή απόγευμα, στις  ώρες : 4-5  (πλήρες τμήμα)   5-6 και 6-7. Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στα Τμήματα  Γυμναστικής, να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6973652848  ή να προσέρχονται στο χώρο που πραγματοποιείται η γυμναστική για πληροφορίες

Με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα στις  5μιση   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, θα ακολουθήσει στις 7 το βράδυ συνεδρίαση με μοναδικό θέμα «Έγκριση δημοτικού προϋπολογισμού και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης, οικονομικού έτους 2015»

Στηρίζοντας τον αγώνα των Κούρδων Ανταρτών για την υπεράσπιση της πόλης Κομπάνι, το  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Αδειμάντου 83 (δίπλα στο ΕΠΑΛ)  στην Κόρινθο - τηλ. 2741 112112, συμμετέχει στον αγώνα τους, με συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής  βοήθειας. Για τις επόμενες  μέρες ( μέχρι τις 15/11/2014) τις ώρες λειτουργίας του ΚΙΑ Κορίνθου μπορείτε να προσφέρετε φαρμακευτικό υλικό, γάζες, ελαστικούς επιδέσμους και βρεφικό γάλα.  Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-12.30 το πρωί  6.00-8.00 το απόγευμα. Επίσης συλλογή ρουχισμού θα γίνεται τις ίδιες μέρες  στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "ΣΒΟΥΡΑ" ΣΙΝΑ 37 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Δευτέρα-Παρασκευή μετά τις 7.00 το απόγευμα. Η ιστορία θα γράψει -ό,τι κι αν γίνει- ότι στην πόλη Κομπάνι πολέμησαν ελεύθεροι άνδρες και γυναίκες μέχρις εσχάτων σώζοντας την τιμή ολόκληρης της ανθρωπότητας σε μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της…

Διακανονισμό και δόσεις στους οφειλέτες ανακοίνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  «Όσοι οφείλουν διάφορα ποσά προς τον Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση  η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%), σταματώντας έτσι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που ήδη έχουν ληφθεί, όπως δέσμευση Α.Φ.Μ. στις Δ.Ο.Υ., παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων, κινητών και τραπεζικών λογαριασμών. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 30-11-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου. Πληροφορίες: 27433-60246, 2743360207 2743360204»


Ξεθώριασαν οι λεονταρισμοί και οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, εκτός της ρύθμισης για τις 100 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ, στη νέα ρύθμιση θα ενταχθεί μόνο η πρώτη δόση του ΕΜΦΙΑ που έληξε τον Σεπτέμβριο και δεν έχει καταβληθεί

Τα περί εξόδου από το μνημόνιο επανέλαβαν με δηλώσεις τους ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί προαπαιτούμενα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Άλλο συνέχεια του κράτους, άλλο συνέχεια του μνημονίου σημείωσε, τονίζοντας πως ο λαός έχει το δικό του προαπαιτούμενο από το ΣΥΡΙΖΑ, της αντίστασης και της ανατροπής της σημερινής πολιτικής.

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα είδος 3ου οικονομικού προγράμματος βοήθειας και αφού έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της, τονίζουν σε συνέντευξη τους, 5 οικονομικοί σύμβουλοι της Άγγελλα Μέρκελ

Σε ασφυκτικό κλοιό  η δικομματική κυβέρνηση, εφαρμόστε πρώτα τα προαπαιτούμενα ώστε να έρθει η τρόικα στην Αθήνα, διαμηνύουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς επιζητά η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες εξετάζουν την πώληση χαρτοφυλακίων σε κερδοσκοπικά Φαν.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις Οφσόρ που φέρεται να διατηρεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης, τις υπογραφές του Άδωνη Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη φέρουν δεκάδες ερωτήσεις του ΛΑΟΣ στη Βουλή για τα εξοπλιστικά, μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν την αγορά των Σουπερ Πούμα και Μιράζ 2000

Στον Προκόπη Παυλόπουλο ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς καθήκοντα προέδρου συντονιστή της επιτροπής Βουλευτών της ΝΔ για την επεξεργασία της πρότασης για τη συνταγματική αναθεώρηση, μετά από συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες στο Μέγαρο Μαξίμου.  

Σε καταλήψεις προσχωρούν οι  φοιτητικοί σύλλογοι 5 σχολών σε Αθήνα και Πάτρα. Επίδειξη αυταρχισμού από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εντολή Φορτσάκη αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις θα είναι η Νομική έως τη Δεύτερα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις από διοικητικούς υπαλλήλους του Καποδιστριακού και του Πολυτεχνείου στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης

Τον τερματισμό των απειλών και των μονομερών ενεργειών, αλλά και το σεβασμό της Εθνικής Κυριαρχίας των κρατών μελών της Ε.Ε, ζητά από την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο κοινό σχέδιο ψηφίσματος που υιοθέτησαν οι πολιτικές ομάδες του Σώματος.

Ειδική εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο φοροαποφυγής πολυεθνικών εταιρειών ζήτησε στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κάλεσε Γιούνκερ και Μοσχοβισί να αναλάβουν δεσμεύσεις με σαφές χρονοδιάγραμμα.

Την πολιτική ευθύνη για τις φορολογικές πολιτικές του Λουξεμβούργου ανέλαβε ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλες, τονίζοντας όμως παράλληλα  ότι οι πρακτικές του φοροπαραδείσου δεν ήταν παράνομες. Την πλήρη στήριξή τους στον Γιούνκερ εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των κυριότερων πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι),

Τον προβληματισμό του για την πορεία της Ευρωζώνης εκφράζει το ΔΝΤ υποστηρίζοντας ότι μπορεί να είναι χειρότερη του αναμενομένου. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε  ότι υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει δράση εάν ο πληθωρισμός υποχωρήσει περαιτέρω.

7 παιδία νεκρά από ρουκέτες σε σχολείο στη Χάμα της κεντρικής  Συρίας

Ξεπέρασαν τις 5.000 οι νεκροί από τον Έμπολα, μεγάλη αύξηση στη Σιέρα Λεόνε

Τέσσερις οι νεκροί από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία, αυξάνονται τα θύματα

Τοπικές νεφώσεις με Νοτιοανατολικούς, Βορειοανατολικούς ανέμους 2 - 4 μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου