Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Παρασκευή 14-11-2014/ 07.30 πμ…… Νέος Πρόεδρος στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ) εξελέγη ομόφωνα χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Ο κ. Ανδρικόπουλος μετά την εκλογή του δήλωσε. «Η εικόνα με τους όγκους των απορριμμάτων στο δρόμο δεν τιμά κανένα. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχουμε το στόχο μας». (Καλό η κακό για το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης??? Ένας πρόεδρος πρέπει να φροντίζει όλους τους Δήμους)…




Νέος Πρόεδρος στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ) εξελέγη ομόφωνα χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης,  ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Ο κ. Ανδρικόπουλος μετά την εκλογή του δήλωσε. «Η εικόνα με τους όγκους των απορριμμάτων στο δρόμο δεν τιμά κανένα. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχουμε το στόχο μας». (Καλό η κακό για το Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης??? Ένας πρόεδρος πρέπει να φροντίζει όλους τους Δήμους)…

Συνέντευξη Τύπου με θέμα: Κατάθεση στο ΣτΕ αίτησης ακύρωσης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος για το έργο «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με Σ∆ΙΤ» και  πρόσφατες εξελίξεις στη  διαχείριση των απορριμμάτων, θα παραχωρήσει σήμερα στις 2μιση το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, η  «Πελοπόννησος Πρώτα»

Επερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με Θέμα: «Ευθύνες της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) και την ενδιάμεση φάση διαχείρισης», κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα»: με επικεφαλής τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη

Την Κυριακή στις 7 το Βράδυ στις Αποθήκες ΑΣΟ στο Κιάτο η Ομάδα Πολιτών "Αλληλεγγύη-Αντίσταση στο Κιάτο" διοργανώνει εκδήλωση "1973 - 2014 : Οι Κοινωνικοί Αγώνες Σήμερα". Συμμετέχουν οι Απολυμένες Καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών. ΒΙΟΜΕ, Σχολικοί Φύλακες, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των Συντακτών,  Αλληλεγγύη για Όλους. (Στο χώρο θα διατίθενται καθαριστικά της ΒΙΟΜΕ). Μουσική από τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ "Γιάννης Σπανός".  «Για μας η 17 Νοέμβρη είναι σύμβολο. Σύμβολο κοινωνικών αγώνων, σύμβολο δημοκρατίας, σύμβολο ελευθερίας, σύμβολο αντίστασης και διεκδίκησης.....σύμβολο ανατροπής... Να γεννήσουμε την ελπίδα του συλλογικού, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Σας περιμένουμε την Κυριακή το απόγευμα με μεγάλη χαρά....»

Στηρίζοντας τον αγώνα των Κούρδων Ανταρτών για την υπεράσπιση της πόλης Κομπάνι, το  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Αδειμάντου 83 (δίπλα στο ΕΠΑΛ)  στην Κόρινθο - τηλ. 2741 112112, συμμετέχει στον αγώνα τους, με συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής  βοήθειας. Για τις επόμενες  μέρες ( μέχρι τις 15/11/2014) τις ώρες λειτουργίας του ΚΙΑ Κορίνθου μπορείτε να προσφέρετε φαρμακευτικό υλικό, γάζες, ελαστικούς επιδέσμους και βρεφικό γάλα.  Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-12.30 το πρωί  6.00-8.00 το απόγευμα. Επίσης συλλογή ρουχισμού θα γίνεται τις ίδιες μέρες  στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "ΣΒΟΥΡΑ" ΣΙΝΑ 37 ΚΟΡΙΝΘΟΣ, Δευτέρα-Παρασκευή μετά τις 7.00 το απόγευμα. Η ιστορία θα γράψει -ό,τι κι αν γίνει- ότι στην πόλη Κομπάνι πολέμησαν ελεύθεροι άνδρες και γυναίκες μέχρις εσχάτων σώζοντας την τιμή ολόκληρης της ανθρωπότητας σε μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της…

Η επιτροπή Αγώνα Λουτρακίου "Νέοι&Νέες ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας",  για τη διατήρηση της μνήμης της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου  καλεί όλους σε εκδήλωση στις 17 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου στις 6μιση το απόγευμα,  με θέμα:  ''Από τις 17/11/1973 στις 17/11/2014''

Τα Τμήματα Γυμναστικής γυναικών  του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  λειτουργούν στο Κέντρο Νεότητας  Ξυλοκάστρου κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή απόγευμα, στις  ώρες : 4-5  (πλήρες τμήμα)   5-6 και 6-7. Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στα Τμήματα  Γυμναστικής, να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6973652848  ή να προσέρχονται στο χώρο που πραγματοποιείται η γυμναστική για πληροφορίες

Διακανονισμό και δόσεις στους οφειλέτες ανακοίνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  «Όσοι οφείλουν διάφορα ποσά προς τον Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση  η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%), σταματώντας έτσι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που ήδη έχουν ληφθεί, όπως δέσμευση Α.Φ.Μ. στις Δ.Ο.Υ., παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων, κινητών και τραπεζικών λογαριασμών. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 30-11-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου. Πληροφορίες: 27433-60246, 2743360207 2743360204»


Αστυνομική βία εναντίον φοιτητών όταν προσπάθησαν να μπουν στο Πολυτεχνείο για να κάνουν συνέλευση λίγο μετά τις 8 χθες βράδυ, χημικά κρότου λάμψης με αρκετούς φοιτητές τραυματίες ενώ τραυματίστηκε και φωτορεπόρτερ για τον τραυματισμό του οποίου διετάχθη έρευνα.

Είχε προηγηθεί συλλαλητήριο σε απάντηση τον αυταρχισμό της αστυνομίας και των Πρυτανικών αρχών, που ζητούν απαγόρευση κινητοποιήσεων και καταλήψεων, ενόψει των εορτασμών για το Πολυτεχνείο. 2 τραυματίες φοιτητές από την επίθεση αστυνομικών χθες το πρωί έξω από τη Νομική. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Στον αέρα ο χρόνος επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, απολύτως ανοιχτή άφησε την ημερομηνία ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, απέφυγε να πάρει σαφή θέση για το ρόλο του ταμείου το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα, είπε ότι, εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα που λήγει τον Μάρτιο του 2016

Τριγμοί στην κυβερνητική πλειοψηφία μετά και τη νέα ευθυγράμμιση του Μαξίμου στις επιταγές της τρόικας. Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Να ζητήσει συγγνώμη ο υπουργός οικονομικών και επιτέλους κάποιος να πάει στο σπίτι του, ζήτησε ο Βουλευτής της ΝΔ Γεώργιος Βλάχος, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροπολογία προανήγγειλε ο Απόστολος Κακλαμάνης. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Για πρωτογενές πλεόνασμα αναξιοπιστίας από την κυβέρνηση έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης

Σε Ισπανία και Ιταλία το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας.

Συναίνεση για Πρόεδρο ζητά ο Σαμαράς εν όψει συνταγματικής αναθεώρησης, «Στις αρχές του 2017 νέο Σύνταγμα»

Νεκρός από κεραυνό 28χρονος ποδοσφαιριστής στην Εύβοια, στο γήπεδο της Κηρίνθου

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν χειροβομβίδες σαν αυτή που σκότωσε τον οικολόγο ακτιβιστή, Ρεμί Φρες, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που επικρατεί στη χώρα μετά το τραγικό περιστατικό. Ο 21χρονος είχε βρεθεί με τραύμα στην πλάτη και η οικογένεια κατήγγειλε ότι σκοτώθηκε όταν εξερράγη πάνω του χειροβομβίδα.

Για διασυνδέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος, κάνει λόγο μελέτη του Ινστιτούτου Σπουδών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

«Παράθυρο» για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ ανοίγει πάλι στις ΗΠΑ. Το θέμα της αποστολής χερσαίων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ επανέρχεται στο προσκήνιο.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά από την έκρηξη αυτοσχέδιας μικρής ισχύος βόμβας σε βαγόνι συρμού του μετρό του Καΐρου σε ώρα αιχμής, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

Οι γονείς των 43 φοιτητών που εξαφανίστηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου και θεωρούνται πλέον νεκροί από τους βαρόνους των ναρκωτικών, ξεκίνησαν περιοδεία στο Μεξικό, σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση να συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Τοπικές νεφώσεις με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους 4 - 5 μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου