Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Τρίτη 18-11-2014/ 07.30 πμ…… Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Ασφάκ, ο οποίος, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, «είχε χτυπηθεί βάρβαρα από αστυνομικούς σε μία από τις εξεγέρσεις στο στρατόπεδο Κορίνθου». Υπέφερε και επιζητούσε για πολλούς μήνες να θεραπευτεί λόγω σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος αλλά μόνο όταν βρέθηκε στο τελικό στάδιο, με καταρρεύσεις, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο! Τον πήγανε στο νοσοκομείο, αρχή Νοέμβρη, μετά από μεγάλες διαμαρτυρίες των συγκρατουμένων του.» «Οι συγκρατούμενοι του διαμαρτύρονται και προχώρησαν από χθες, 17 Νοέμβρη, σε μαζική απεργία πείνας. Διάλεξαν τη μέρα αυτή συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Ήδη, οι αστυνομικοί τρομοκρατούν και εμποδίζουν τις επικοινωνίες τους με τον έξω κόσμο.» Η ΚΕΕΡΦΑ απαιτεί «να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσει η εξοντωτική μεταχείριση των κρατούμενων»……




Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Ασφάκ, ο οποίος, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, «είχε χτυπηθεί βάρβαρα από αστυνομικούς σε μία από τις εξεγέρσεις στο στρατόπεδο Κορίνθου». Υπέφερε και  επιζητούσε για πολλούς μήνες να θεραπευτεί λόγω σοβαρού αναπνευστικού προβλήματος αλλά μόνο όταν βρέθηκε στο τελικό στάδιο, με καταρρεύσεις, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο! Τον πήγανε στο νοσοκομείο, αρχή Νοέμβρη, μετά από μεγάλες διαμαρτυρίες των συγκρατουμένων του.» «Οι συγκρατούμενοι του διαμαρτύρονται και προχώρησαν από χθες, 17 Νοέμβρη, σε μαζική απεργία πείνας. Διάλεξαν τη μέρα αυτή συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο στον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Ήδη, οι αστυνομικοί τρομοκρατούν και εμποδίζουν τις επικοινωνίες τους με τον έξω κόσμοΗ ΚΕΕΡΦΑ απαιτεί «να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να σταματήσει η εξοντωτική μεταχείριση των κρατούμενων».

«Όταν αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση η δημιουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών, υπήρξε αντίδραση τόσο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο  και από τον Δήμο Κορινθίων .... Είναι αδιανόητο και δεν τιμά κανένα να υφίσταται ένα τέτοιο κέντρο στον ιστό της πόλης μας.  Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει  τις δεσμεύσεις της για την άμεση απομάκρυνση του Κέντρου Παράνομων Μεταναστών από την πόλη της Κορίνθου». Δηλώνει μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου

Με 40 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες  στο  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου.  (2 θέματα μετά από αίτημα μείζονος μειοψηφίας και 2 μετά από αίτημα ελάσσονος μειοψηφίας Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης).

Επιδοτήσεις που μπορούν να φτάνουν υπό προϋποθέσεις και το 100% της επένδυσης για την εγκατάσταση αντιχαλαζικών δικτύων και αντιβρόχινων μεμβρανών για τη προστασία της αγροτικής παραγωγής προβλέπονται από τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020) σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα και συνυπογράφουν 26 ακόμη Βουλευτές της Ν.Δ.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην Κόρινθο, η καθιερωμένη τακτική συνέντευξη τύπου

Διακανονισμό και δόσεις στους οφειλέτες ανακοίνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  «Όσοι οφείλουν διάφορα ποσά προς τον Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση  η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%), σταματώντας έτσι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που ήδη έχουν ληφθεί, όπως δέσμευση Α.Φ.Μ. στις Δ.Ο.Υ., παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων, κινητών και τραπεζικών λογαριασμών. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 30-11-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου. Πληροφορίες: 27433-60246, 2743360207 2743360204»


Περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές στην μαζική πορεία για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά τον αποκλεισμό, τους κλειστούς σταθμούς μετρό, την αστυνομοκρατία. Απρόκλητη επίθεση των «ανεξέλεγκτων» διμοιριών των ΜΑΤ στην πορεία, στο ύψος του Χίλτον. Αστυνομική εισβολή στα Εξάρχεια. Δέκα συλλήψεις και 73 προσαγωγές. Αστυνομικός κλοιός και επίθεση στην πορεία και στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Συνολικά έξι σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες  μέσα σε μόλις 35 λεπτά, από την αρχική, διπλή σεισμική δόνηση, εντάσεως 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στον Ευβοϊκό κόλπο. Οι ισχυρές σεισμικές δονήσεις που αναστάτωσαν την Αττική και τους όμορους νομούς της Εύβοιας και της Βοιωτίας είχαν πολύ μικρό εστιακό βάθος όπως αναφέρουν οι σεισμολόγοι οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν υπήρξαν θύματα η ζημιές.

Νέα σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μαξίμου στις 3 το απόγευμα,  σε αναζήτηση κοινού τόπου με τους δανειστές

Δεν υπάρχει τελεσίγραφο από την τρόικα ισχυρίστηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης μετά συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, σχολιάζοντας πληροφορίες που μίλαγαν για προθεσμία 48 ωρών στην Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες, ωστόσο ο υπουργός οικονομικών, δηλώνει άγνοια αναφορικά με την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. Συνάντηση σήμερα Παπούλια Χαρδούβελη.

Ούτε αναγκαία, ούτε χρήσιμη μια αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι από τις Βρυξέλες.

Την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, ζητά η ΔΗΜΑΡ, σε επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, λόγο έλλειψης φαρμάκων πρώτης ανάγκης.

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε σχεδόν 1500 ανθρώπους στη Συρία σε διάστημα 5 μηνών στις περιοχές που ελέγχει, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νέα 24ωρη απεργία στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, λόγο μη καταβολής δεδουλευμένων 7 μηνών.

Αρρώστησε Φιλιππινέζος στο ελληνόκτητο «Μάγδα Π»,  δεν είναι Έμπολα το περιστατικό ασθένειας, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο μεταποίησης και συσκευασίας τροφίμων στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Γάλλος τζιχαντιστής στο βίντεο αποκεφαλισμού του Κάσιγκ, βγάζουν τις κουκούλες

Βασάνισαν και έθαψαν ζωντανό 16χρονο σε «έγκλημα τιμής» στην Τουρκία, δράστες η οικογένεια της φίλης του

Μία γυναίκα από την Αίγυπτο πέθανε σήμερα από τη γρίπη των πτηνών H5N1 από την οποία προσβλήθηκε αφού ήρθε σε επαφή με μολυσμένα πτηνά. Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο από την ασθένεια αυτή φέτος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς

Τοπικές νεφώσεις με Βορειοδυτικούς, Βορειοανατολικούς ανέμους 1 - 3 μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου