Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Δευτέρα 10-11-2014/ 07.30 πμ…… Με μοναδικο θεμα, «Έγκριση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (Ο.Π.Δ.) του ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2015.» στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 7 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νεαρού, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότατος στο Ξυλόκαστρο…..



Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα σχολεία του δήμου Αιγιαλείας, καθώς όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,  οι έλεγχοι που έγιναν στα κτίρια έδειξαν ότι δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, από την σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Όμως δεν θα λειτουργήσουν δύο παιδικοί σταθμοί, διότι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα κτίρια δεν επιτρέπουν, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Δημήτρη Φιλιππάτο, την παραμονή παιδιών μέσα σε αυτά.

Αναστηλώνεται το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού στη Λευκάδα. Το σπίτι του σπουδαίου Έλληνα ποιητή θα αναστηλωθεί και θα λειτουργήσει ως μουσείο, ανακοίνωσε  ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Δρακονταείδης. Όχι μόνο δεν θα κατεδαφιστεί αλλά πολύ σύντομα οι επισκέπτες που θα περνούν το κατώφλι του θα μπορούν να μαθαίνουν περισσότερα για τον διάσημο ένοικό τους, τον Άγγελο Σικελιανό, μέσα από τους μουσειακούς χώρους του, ελπίδα όλων είναι το προσεχές καλοκαίρι να είναι πλήρως επισκέψιμο. Το μουσείο θα περιέχει και προσωπικά αντικείμενα του Σικελιανού. 

Με 6 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα  στις  2 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας στην Κόρινθο, η καθιερωμένη τακτική συνέντευξη τύπου

Ερώτηση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου με θέμα την Λειτουργία του Δημόσιου ΚΤΕΟ στην Κόρινθο κατέθεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Πελοπόννησος Πρώτα» με επικεφαλής τον κ. Οδυσσέα Βουδούρη

Απόψε στις 8 το βράδυ το  ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, επαναλαμβάνει την παράσταση, ‘’ΚΟΜΕΝΤΙΑ’’ η (πάλη χωρικών και Βασιλιά), για τα ΚΑΠΗ Βέλου Βόχας και όσους φίλους θεατές δεν είδαν, η θέλουν να ξαναδούν την παράσταση. Επικοινωνία: 27410 86330

Επισκέψεις σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, ξεκίνησε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, την περασμένη εβδομάδα επισκέφτηκε τα χωριά Δενδρό, Ρέθι, Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κάτω Συνοικία Τρικάλων, Μεσαία Συνοικία Τρικάλων και Άνω Συνοικία Τρικάλων και συνομίλησε με τους  Προέδρους για τα προβλήματα των κοινοτήτων έτσι ώστε να λυθούν τα πιο επείγοντα.

Μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΠΑΕ, το νέο Προεδρείο του ΔΣ, το οποίο εξελέγη ομόφωνα, διαμορφώθηκε ως εξής: • Πρόεδρος:  κ. Θωμάς Φωκίων Αλγιανάκογλου, Πρόεδρος ΚΕΠΑ –ΑΝΕΜ, • Αντιπρόεδροι: κ.κ  Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Αναπτυξιακής Κρήτης και Επιμελητηρίου Ηρακλείου και Βασίλειος Νανόπουλος, Πρόεδρος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Επιμελητηρίου Κορινθίας • Γραμματέας: κ. Κωνσταντίνος Τζούφλας, Πρόεδρος  ΑΝΔΙΑ

Με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Πέμπτη στις  5μιση   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, θα ακολουθήσει στις 7 το βράδυ συνεδρίαση με μοναδικό θέμα «Έγκριση δημοτικού προϋπολογισμού και ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης, οικονομικού έτους 2015»

Διακανονισμό και δόσεις στους οφειλέτες ανακοίνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.  «Όσοι οφείλουν διάφορα ποσά προς τον Δήμο, έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση  η εξόφληση της οφειλής τους να γίνει με μηνιαίες δόσεις με ταυτόχρονη απαλλαγή τους από προσαυξήσεις και πρόστιμα (ανάλογα την κάθε περίπτωση από 10% μέχρι 100%), σταματώντας έτσι τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης που ήδη έχουν ληφθεί, όπως δέσμευση Α.Φ.Μ. στις Δ.Ο.Υ., παραγγελίες κατάσχεσης ακινήτων, κινητών και τραπεζικών λογαριασμών. Το δικαίωμα υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι την 30-11-2014 και για κάθε πληροφορία θα πρέπει να απευθύνεστε στις υπηρεσίες του Δήμου. Πληροφορίες: 27433-60246, 2743360207 2743360204»


Έτοιμη για νέο ψαλίδι στα ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα η κυβέρνηση. Μειώσεις σε κύριες,  επικουρικές συντάξεις  και εφάπαξ, το σχέδιο Βρούτση, όπως   αποκαλύπτει η Αυγή της Κυριακής. Το σχέδιο προβλέπει υπαγωγή όλων των ταμείων στο ΙΚΑ με εξαίρεση τον ΟΓΑ.

Κυβέρνηση και τρόικα μέσω της ενοποίησης εξαερώνουν συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα, τονίζει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης

Με οικονομική ασφυξία απειλεί την Αθήνα ο Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, αν δεν προχωρήσει σε νέο μνημόνιο μέχρι το τέλος του έτους.

Στο κενό οι αγχώδης προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να παρουσιάσει την είσοδο της χωράς στη μεταμνημονιακή εποχή, τονίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση

Συνάντηση Παπούλια Βενιζέλου σήμερα στη μια το μεσημέρι, στις 2 η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Πολεμική ρητορική από την Άγκυρα, κάνει  λόγο για κανόνες εμπλοκής στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφερόμενη στο θέμα των ΑΟΖ στην περιοχή.

Φόβους ότι η ζημία στον υπόγειο χώρο της 4ης μονάδας στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Πτολεμαίδας είναι τόσο εκτεταμένη που μπορεί να μην ξαναλειτουργήσει, εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος»

Μείωση των εισφορών των ασφαλισμένων  στον ΟΑΕΕ, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό εργασίας ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Προειδοποιητική στάση εργασίας σήμερα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλουν την μη ανανέωση συμβάσεων και τις επικείμενες απολύσεις.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Αλεξάνδρας  και Λουκάρεος, όπου δικάζονται 32 Νεοναζί για την επίθεση το 2010 σε Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πανόρμου  

Μαζική η συμμετοχή στο συμβολικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Τουλάχιστον 14 προσκυνητές, στην πλειονότητά τους νέοι, σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα  στη νοτιοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης στη Μούρθια.

Τουλάχιστον 21αμαχοι νεκροί, μεταξύ τους και ένα παιδί και 100 τραυματίες σε επιδρομές της Συριακής πολεμικής αεροπορίας στην πόλη Αλ Μπάμπα. 5 Πυρηνικοί Επιστήμονες δολοφονήθηκαν χθες κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σφοδρές μάχες με πυρά πυροβολικού ξέσπασαν στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων ένοπλων στην ανατολική Ουκρανία, όπου σημαντικές ενισχύσεις έφτασαν προς τις δυνάμεις των ανταρτών, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

H Ουάσιγκτον δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους να βρισκόταν μέσα σε κονβόι στελεχών της ISIS που έπληξαν οι επιδρομές κοντά στη Μοσούλη. Αραβικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι ο «χαλίφης» είχε τραυματιστεί σοβαρά ή ενδεχομένως είχε σκοτωθεί από το χτύπημα της οχηματοπομπής.

Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος συγκρούστηκε με ένα γερανό σε διεθνές αεροδρόμιο στις Μπαχάμες και συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 9 επιβαίνοντες.

Αίθριος καιρός με Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς ανέμους 2 μποφόρ,  σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου