Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Παρασκευή 9-12-2016 07.30 πμ….. Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα Μη λείψει κανείς….




Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  από τις 4 το απόγευμα  Μη λείψει κανείς

Αύριο  και την Κυριακή στις 8μιση το βράδυ, στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο. Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  «ΚΑΡΥΑΤΙΣ», παρουσιάζει την «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιωάννη Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 18/12 στις 8μιση το βράδυ στο Θέατρο του Δημαρχείου στο Κιάτο. Χορηγός, Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Είσοδος Ελεύθερη, σε όλες τις παραστάσεις.

«Προκήρυξη 4 θέσεων σε Μουσεία της Κορινθίας από το Υπ. Πολιτισμού. Θα προσληφθούν τέσσερα (4) άτομα με  σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων.  Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν τρία (3) άτομα για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Νεμέας και ένα (1) άτομο για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, ως ημερήσιοι φύλακες αρχαιοτήτων (ΔΕ).» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ. του Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Εγκρίθηκε η διάθεση 600.000 ευρώ σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενίσχυση των καταφυγίων αδέσποτων ζώων, με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη. Επίσης προσδιορίζονται οι όροι και η διαδικασία χρηματοδότησης των φορέων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισης και σίτισης τους για το 2016.

«Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 έγινε η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι  μικροί μας φίλοι, μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του Ξυλοκάστρου, γεμάτοι χαρά και ζωντάνια, στόλισαν το δένδρο στην πλατεία του Αγίου Βλασίου. Έφτιαξαν όμορφα στολίδια και χριστουγεννιάτικες κάρτες, έγραψαν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και φωτογραφήθηκαν μαζί του. Οι εορταστικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται και μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου υποστηρίζει το "Corinthians Christmas Festival 2016", που διοργανώνεται από 17 έως 23 Δεκεμβρίου 2016,στην πλατεία "περιβολάκια" της Κορίνθου και συμμετέχει ενεργά στις παράλληλες εκδηλώσεις αυτής της μεγάλης Παγκορινθιακής γιορτής, αναδεικνύοντας την αγορά της Κορίνθου ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  ! Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους έως την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στο Γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου (Ερμού 2, Επιμελητήριο Κορινθίας ). Τηλ. Επικοινωνίας Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου : 2741028555. Το "Corinthians Christmas Festival 2016" διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων και την ενεργό συμμετοχή των Δήμων της Κορινθίας,..» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ.


Αυτοί που σηκώνουν το βάρος της κρίσης θα είναι και οι πρώτοι που θα έχουν ωφέλεια από την ανάπτυξη, ανέφερε στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός. Εξήγγειλε 13η σύνταξη σε 1 600 000 συνταξιούχους κάτω των 850 ευρώ και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την Προσφυγική κρίση. Η Αθήνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε παράλογα αιτήματα, είπε ο πρωθυπουργός.

Για απερχόμενο και πανικόβλητο πρωθυπουργό, μίλησε η ΝΔ. Προεκλογικές οι φιλανθρωπικού τύπου παροχές, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Προκλητική κοροϊδία τα κυβερνητικά διαγγέλματα, είπε το ΚΚΕ. Θα είχε αξία αν τα λεφτά αυτά προερχόταν  από τη μείωση της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους, σχολίασε το Ποτάμι. Για εμάς χρεωστάει μια Οικουμενική η εκλογές, ανέφερε η Ένωση Κεντρώων 

Αισιόδοξος ότι η 2η αξιολόγηση έχει σχέδιο κλείσει αλλά  και για λύση στο ζήτημα με τα πρωτογενή πλεονάσματα, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Θετική η απομείωση αλλά δεν αποτελεί μαγνήτη για επενδύσεις, τονίζει ο Νίκος Δένδιας

Για καταστροφολογία και παραπλάνηση από τη ΝΔ στο θέμα της οικονομίας, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις στελεχών της ΝΔ 

Το ΔΝΤ θεωρεί ως μόνο ρεαλιστικό στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα το 1,5%, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, υπογραμμίζοντας ότι «πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ θα επιφέρει πρόσθετα μέτρα λιτότητας για τον ελληνικό λαό, κάτι που δεν επιθυμούμε».

Παρατείνονται τα κριτήρια του προγράμματος ¨Ποσοτική Χαλάρωση¨ μέχρι το τέλος του 2017, αναφέρει ο Μάριο Ντράγκι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα ξεπουλά όλα και καθιστά τον ελληνικό λαό εσαεί δέσμιο των δανειστών-«οικονομικών δολοφόνων» Η συμφωνία του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεσμεύει τη χώρα οριστικά στο ρόλο της αποικίας χρέους, αναφέρει η "Λαϊκή Ενότητα"

Δεν αποφασίζουν οι καναλάρχες ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι, επισημαίνει ι Νίκος Παππάς

Και ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν με καμία φορολογική αύξηση των Ναυτικών, ανακοινώσε το υπουργείο οικονομικών.

Νέα 48ωρη απεργία μέχρι τις 6 το πρωί της Κυριακής αποφάσισε η ΠΝΟ.

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί εξέδωσαν κοινή δήλωση μετά την ολοκλήρωση, της πρώτης δικαστικής φάσης για το αίτημα έκδοσής τους, που έχουν υποβάλει οι αρχές της Τουρκίας. Οι αξιωματικοί ευχαριστούν με την δήλωσή τους, τους Έλληνες πολίτες «για την συμπάθεια και την συμπαράστασή τους» ενώ αναφέρουν πως είναι χαρούμενοι με την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που απέρριψε το αίτημα της χώρας τους.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά σκηνές με προκατασκευασμένα σπίτια σε οχτώ χώρους φιλοξενίας προσφύγων ανά την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας

Ευρωπαϊκή βοήθεια για την αντιμετώπιση πιθανών προσφυγικών ροών ζήτησε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε  ότι ο συριακός στρατός διέκοψε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στο ανατολικό Χαλέπι καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια προσπάθεια για την απομάκρυνση άμαχου πληθυσμού από την πόλη.

Σοκ στη Βρετανία. Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί κατηγορούνται ότι μέσα σε διάστημα δύο χρόνων άσκησαν κατάχρηση εξουσίας για σεξουαλικά οφέλη, σύμφωνα με έκθεση-σοκ ανεξάρτητων αρχών στη Βρετανία, η οποία συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε απόσταση 70χλμ από τις νήσους Σολομώντα.

Πέθανε χθες σε ηλικία 95 ετών ο πρώην Αστροναύτης Τζόν Κλέν, ο πρώτος  Αμερικανός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη γη.

Αίθριος καιρός, χαμηλές θερμοκρασίες, με Βορειοδυτικούς,  Δυτικούς ανέμους    2 - 5 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου