Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Παρασκευή 16-12-2016 07.30 πμ….. Αύριο στις 10 το βράδυ, στο "Intro Art Cafe" στην πλατεία Ξυλοκάστρου. Εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη... Αφηγήσεις, προβολές, συζήτηση & σπονδές για τον Αργύρη και παρουσίαση του νεοεκδοθέντος βιβλίου του "Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες". Μιλούν: Γιώτα Κριτσέλη, Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Αφήγηση: Ακριβή Καλδίρη. Να Είμαστε Όλοι Εκεί…..




Αύριο στις 10 το βράδυ, στο "Intro Art Cafe" στην πλατεία Ξυλοκάστρου. Εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη... Αφηγήσεις, προβολές, συζήτηση & σπονδές για τον Αργύρη και παρουσίαση του νεοεκδοθέντος βιβλίου του "Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες". Μιλούν: Γιώτα Κριτσέλη, Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Αφήγηση: Ακριβή Καλδίρη. Να Είμαστε Όλοι Εκεί.

Αύριο στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κιάτου, η παρουσίαση του βιβλίου, « ΤΟ ΚΛΗΜΕΝΤΙ Κορινθίας, Ιστορία – Λαογραφία» του Κωνσταντίνου Κελάρη. Ομιλητές: Αριστείδης Δουλαβέρας, Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Γεώργιος Νικολάου,  Επίκουρος Καθηγητής   Νεώτερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είσοδος Ελεύθερη 

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα, στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο. Η Αλληλεγγύη – Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου. 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου καθώς και των Δημοτικών Σχολείων Καμαρίου και Λυκοποριάς σας καλούν στην προβολή της παιδικής ταινίας «Η αρκούδα»  Ένα μικρό αρκουδάκι μένει μοναχό του και φοβισμένο. Συντροφιά και προστασία θα βρει δίπλα σε ένα μεγάλο αρσενικό, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να αποφύγει δύο κυνηγούς. Η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στα άγρια αυτά ζώα και τον άνθρωπο εξελίσσεται και επιτέλους οι κυνηγοί κατανοούν ότι η μεγαλύτερη συγκίνηση δεν είναι να σκοτώνεις, αλλά να τα αφήνεις να ζουν. Θα υπάρχει συμβολικό εισιτήριο 2 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη οικογένειας της περιοχής. 

Την Κυριακή στις 8μιση το βράδυ,  στο Θέατρο του Δημαρχείου στο Κιάτο. Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  «ΚΑΡΥΑΤΙΣ», παρουσιάζει την «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιωάννη Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη. Προαιρετικό εισιτήριο για την ενίσχυση της ομάδας

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο Παντοπωλείο/Καφενέ «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο. "Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ", έργο του Νίκου Κούνδουρου για μια μοναδική παράσταση στην Κόρινθο από την θεατρική ομάδα '' ΡΕ ΑΛΕΞΗΣ ''  Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία  αξιωματικού της ΕΣΑ και δικηγόρου που το 1973 δολοφόνησε την σύντροφό του. Μέσα από την απολογία του στο δικαστήριο ξεδιπλώνεται η ιστορία της Χούντας των Συνταγματαρχών,  του καθεστώτος καταστολής που επέβαλε και των παρεπόμενών του στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και στόχος της είναι η έξοδος από τη λήθη. Η παράστασή έχει ήδη ανέβει σε 50 πολιτιστικά κέντρα, χώρους πολιτισμού, κοινωνικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Για κρατήσεις:  2741 5 50722. Ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τα μέλη του, τα εμπορικά καταστήματα της Κορίνθου και το καταναλωτικό κοινό, ότι το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2016 , θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με το  συγκρότημα “KINGS” στο κέντρο της πόλης , με σκοπό την τόνωση της Κορινθιακής αγοράς εντός της εορταστικής περιόδου.»


Λύση στο Ελληνικό ζήτημα χωρίς εκβιασμούς και με σεβασμό στην Εθνική Κυριαρχία, ζήτησε από τις Βρυξέλες ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικάζεται σε διαρκή λιτότητα. Όσοι ζητούν αναβολή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, παραβιάζουν τη συμφωνία, φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών

Σε σκληρή γλώσσα μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη Τύπου, έστρεψε τα βέλη του τόσο προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όσο και προς το ΔΝΤ κάνοντας λόγο για «απαράδεκτες» και «αντιδημοκρατικές» πρακτικές.
Αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της και επισήμανε τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας που «έχει περάσει σε φάση ανάκαμψης» παρά τις αρχικές προβλέψεις. Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Υπέρ των Ελληνικών θέσεων ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ και οι Σούλτς, Μοσκοβισί και Πιτέλα. Ανησυχίες από την Ευρωζώνη και το ΕΣΜ για το κοινωνικό πακέτο που ψηφίστηκε στη Βουλή

Την επόμενη εβδομάδα του Γιουρωγόρκιν Γκρούπ θα εξετάσει το ξεπάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί χωρίς την παρουσία των θεσμών – τοκογλύφων στην Αθήνα για να κλείσει η αξιολόγηση, δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΝΔ για το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Να μην ψάχνει συνενόχους ο κ. Τσίπρας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρών ψήφισε η ΝΔ στην ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Ναι από Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ, απείχαν της ψηφοφορίας Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με το ΔΝΤ και τους ακραίους κύκλους που ζητούν σκληρά μέτρα για την κοινωνία, απαντά το Μαξίμου

Αδιανόητο να μην δοθούν έστω και αυτά τα λίγα χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους, τόνισε η Φώφη Γεννηματά

Μεγάλη συμμετοχή στην χθεσινή Πανελλαδική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες οι συνταξιούχοι στα Προπύλαια.

Φορτίο με 43 κιλά κοκαΐνης στον Ασπρόπυργο, συνελήφθησαν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο παραλήπτης.

Μέλη σπείρας από το Καζακστάν φέρονται να είναι οι δράστες της αιματηρής ληστείας στο εργοστάσιο Υφαντής στην Κηφισιά.

Σε εξέλιξη από χθες  επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων αμάχων και ανταρτών από τις Ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου στη Συρία.  

Βροχερός καιρός, χαμηλές θερμοκρασίες, με  Βορειοανατολικούς ανέμους   4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου