Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Τρίτη 13-12-2016 07.30 πμ….. Αύριο στις 7 το βράδυ στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, ο Δήμος Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης και η "Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων", διοργανώνουν φιλολογική εκδήλωση, όπου θα τιμηθούν ο ποιητής ΤΑΚΗΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ και ο συγγραφέας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ για την προσφορά τους στα Κορινθιακά γράμματα. Είσοδος Ελεύθερη…..




Αύριο στις 7 το βράδυ στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, ο Δήμος Ξυλόκαστρου - Ευρωστίνης και η "Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων", διοργανώνουν φιλολογική εκδήλωση, όπου θα τιμηθούν ο ποιητής ΤΑΚΗΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ και ο συγγραφέας   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  για την προσφορά τους στα Κορινθιακά γράμματα. Είσοδος Ελεύθερη.

Αύριο στις 5μιση το απόγευμα, στο Τουριστικό Περίπτερο Ξυλοκάστρου, ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου "Ο ΑΥΛΟΣ". Καλεί όλους σε για "ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ-ΤΣΑΙ", Συνοδευόμενα με γλυκίσματα του Συλλόγου, για να Σας ευχηθεί Καλές Γιορτές... Θα υπάρχει και Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με χειροποίητες κατασκευές και μικρά δωράκια, προς Ενίσχυση του Συλλόγου. ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ..

Μετά την Κυριακάτικη  αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η Εθελουσία Αιμοδοσία θα επαναληφτεί  και αύριο από τις 4 το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου, επί της Αγίου Βλασίου 20. Μη λείψει κανείς

«Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώθηκε από το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου στις 9 Δεκεμβρίου 2015, συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό, το όποιο διατέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για την αγορά τροφίμων. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για τη πολύτιμη συμβολή σας ώστε να ευοδωθεί το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και να μας δοθεί η δυνατότητα να ανακουφίσουμε τις άπορες οικογένειες του Δήμου μας. Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βρίσκονται συνδημότες μας, τέτοιες πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση από όλους μας.» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό  Δ.Τ του Δήμου

Το Σάββατο στις 10 το βράδυ, στο "Intro Art Cafe" στην πλατεία Ξυλοκάστρου. Εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη... Αφηγήσεις, προβολές, συζήτηση & σπονδές για τον Αργύρη και παρουσίαση του νεοεκδοθέντος βιβλίου του "Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες". Μιλούν: Γιώτα Κριτσέλη, Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Αφήγηση: Ακριβή Καλδίρη. Να Είμαστε Όλοι Εκεί.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τα μέλη του, τα εμπορικά καταστήματα της Κορίνθου και το καταναλωτικό κοινό, ότι το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2016 , θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με το  συγκρότημα “KINGS” στο κέντρο της πόλης , με σκοπό την τόνωση της Κορινθιακής αγοράς εντός της εορταστικής περιόδου.»


Στη Νίσυρο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο περιοδείας, όπου θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για την κυβερνητική πολιτική στα νησιά. Αύριο το πρωί,  ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου και θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Το Ελληνικό πρόγραμμα, το Προσφυγικό στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού σε Βρυξέλες και Βερολίνο που θα συναντηθεί με Ολάντ και Μέρκελ.

Με στόχο την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης ξεκινούν σήμερα στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς – τοκογλύφους. Έχουμε εφαρμόσει τη συμφωνία, το ίδιο περιμένουμε και από τους θεσμούς, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Να τηρήσει η Ευρώπη τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ελλάδα ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο που βρίσκεται στο Παρίσι, ενώ απηύθυνε έκκληση για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Το ΔΝΤ δεν απαιτεί πρόσθετη λιτότητα για την Ελλάδα, αλλά μείωση του αφορολογήτου και περικοπές των συντάξεων, παραδέχτηκε ο Πωλ Τόμσεν.

Η κυβέρνηση δεν θα παραδώσει τη χωρά στις ορέξεις των προθύμων, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, διαψεύδοντας τα σενάρια εκλογών. Σημειώνουν ότι, η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς τη νομοθέτηση επιπλέον μέτρων

Εφόσον γίνουν εκλογές μέσα στο 2017, η ΝΔ θα τις κερδίσει, εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Φράνσις Φίτζεραλντ συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν το προσφυγικό, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, η οικονομίας και το Κυπριακό

«Στην πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, στις 12 Ιανουαρίου στην Γενεύη, θα πρέπει να είναι παρόντα τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», τόνισε σε δηλώσεις του, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

Κατατέθηκε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  που αφορά την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος και τις διαδικασίες για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που κατατέθηκε στη Βουλή.

Θετικό νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στο 11μηνο του έτους , αλλά και μείωση των θέσεων το Νοέμβριο, σύμφωνα με το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου εργασίας.

2 Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα στις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας και πρώην επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, ορκίστηκε χθες ένατος Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

Το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, το VMRO-DPMNE, κέρδισε τις 51 από τις 120 κοινοβουλευτικές έδρες κατά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην πΓΔΜ

Τοπικές νεφώσεις, με  Βορειοδυτικούς, Βόρειους ανέμους   3 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.      
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου