Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Πέμπτη 8-12-2016 07.30 πμ….. «Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου υποστηρίζει το "Corinthians Christmas Festival 2016", που διοργανώνεται από 17 έως 23 Δεκεμβρίου 2016,στην πλατεία "περιβολάκια" της Κορίνθου και συμμετέχει ενεργά στις παράλληλες εκδηλώσεις αυτής της μεγάλης Παγκορινθιακής γιορτής, αναδεικνύοντας την αγορά της Κορίνθου ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ! Το "Corinthians Christmas Festival 2016" διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων και την ενεργό συμμετοχή των Δήμων της Κορινθίας, με στόχο να προβάλει την διαφορετικότητα και τα ειδικά χαρακτηριστικά των άυλων πολιτιστικών αγαθών του Νομού Κορινθίας, που δυνητικά μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για την έναρξη ενός ευρύτερου πολιτιστικού διαλόγου ανάμεσα στους Δήμους, τους Επαγγελματικούς Φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις που αυτοί εκπροσωπούν για την προώθηση της τοπικής κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης......» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ…..




«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου υποστηρίζει το "Corinthians Christmas Festival 2016", που διοργανώνεται από 17 έως 23 Δεκεμβρίου 2016,στην πλατεία "περιβολάκια" της Κορίνθου και συμμετέχει ενεργά στις παράλληλες εκδηλώσεις αυτής της μεγάλης Παγκορινθιακής γιορτής, αναδεικνύοντας την αγορά της Κορίνθου ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  ! Το "Corinthians Christmas Festival 2016" διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων και την ενεργό συμμετοχή των Δήμων της Κορινθίας, με στόχο να προβάλει την διαφορετικότητα και τα ειδικά χαρακτηριστικά των άυλων πολιτιστικών αγαθών του Νομού Κορινθίας, που δυνητικά μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για την έναρξη ενός ευρύτερου πολιτιστικού διαλόγου ανάμεσα στους Δήμους, τους Επαγγελματικούς Φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις που αυτοί εκπροσωπούν για την προώθηση της  τοπικής κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης......» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα άκουσαν για τα καλά από οργισμένους αγρότες σε εκδήλωση στο Κιάτο. Οι αγρότες εξέφρασαν τα παράπονά τους στη Μαρία Θαλερίτη, τον Γιώργο Τσόγκα και τον Γιώργο Ψυχογιό για τη φορολογία και το ασφαλιστικό.

«Ειδικός Εισηγητής στη συζήτηση του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2017 είναι ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, ο οποίος κατά την τοποθέτηση του έκανε λόγο για μη ρεαλιστικούς στόχους που θέτει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.....  Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «οι στόχοι που θέτει ο Υπουργός Οικονομικών είναι μη ρεαλιστικοί, διότι έχει μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα πολιτών και νοικοκυριών, κάτι που όσοι έχουν στοιχειώδη επαφή με την αγορά, το γνωρίζουν καλά». Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ.

Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  από τις 4 το απόγευμα  Μη λείψει κανείς

Με δύο δυο υπερσύγχρονα ασθενοφόρα μάρκας Mercedes εξοπλίστηκε ο στόλος του ΕΚΑΒ Κορίνθου. Η προμήθεια των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συνολικά δέκα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα παρεδόθησαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Το Σάββατο και την Κυριακή στις 8μιση το βράδυ, στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο. Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  «ΚΑΡΥΑΤΙΣ», παρουσιάζει την «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιωάννη Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη. Η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί την Κυριακή 18/12 στις 8μιση το βράδυ στο Θέατρο του Δημαρχείου στο Κιάτο. Χορηγός, Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Είσοδος Ελεύθερη, σε όλες τις παραστάσεις.


Γενική απεργία σήμερα με τους περισσότερους κλάδους του Δημόσιου τομέα να απεργούν. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ  σήμερα, ματαιώνει όλα τα δρομολόγια.

Με προβλήματα και η λειτουργία των νοσοκομείων. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προγραμματίσει πανελλαδική απεργία, ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου, καθώς και πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Η ΓΣΕΕ  καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί. Στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 και μισή.

Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή Συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Eurogroup. Χαρακτήρισε ως «επιτυχία την απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα», ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση «δεν θα αποδεχτεί νέα μέτρα». «Δεν αποδεχόμαστε επίσης παράλογες απαιτήσεις για 3,5% για 10 έτη», τόνισε

Από την Παρασκευή 16.12.2016 θα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων 2016 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού

Ο Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε και επίσημα από την πρωθυπουργία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, του ζήτησε να συνεχίσει να διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μέχρι την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με θεσμικούς ιθύνοντες και εκπροσώπους κομμάτων, οι οποίες ξεκινούν το απόγευμα.

Ένα επιβατικό αεροσκάφος ATR-42 συνετρίβη χθες σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Χάιμπερ Παχτούνχβα, στο βόρειο Πακιστάν, με αποτέλεσμα και οι 48 επιβαίνοντες σε αυτό να χάσουν τη ζωή τους, δήλωσαν αξιωματούχοι. Εκτελούσε εσωτερική πτήση καθώς είχε απογειωθεί από την πόλη Σιτράλ και είχε προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες δύο εβδομάδες έχει τεθεί η επαρχία Ατσέχ της Ινδονησίας μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου το οποίο προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από εκατό ανθρώπων, αλλά και τεράστιες καταστροφές σε κτίρια και άλλες υποδομές. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 102, ενώ υπάρχουν 600 τραυματίες και υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 245 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

Τοπικές νεφώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες, με Βορειοανατολικούς ανέμους    2 - 5 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου