Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Δευτέρα 12-12-2016 07.30 πμ….. «Το Δ.Σ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αναλογιζόμενο τα σκληρά μέτρα κυβέρνησης- ΚΑΠ-Ε.Ε, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, τις καταστροφές που έφερε αυτή η δύσκολη χρονιά και την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης – Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης - Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αντιμετώπισή τους, καλεί τους αγρότες στις επάλξεις του αγώνα για την επιβίωσή μας. Όλοι λοιπόν, στη μαζική κινητοποίηση την Δευτέρα 12 Δεκέμβρη (σήμερα) στην Τρίπολη, στις 4 μ.μ. στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την ανεπιτυχή δακοκτονία, που είχε σαν αποτέλεσμα τις μεγάλες καταστροφές στην φετινή παραγωγή. Θέτουμε την Περιφέρεια και την κυβέρνηση προ των ευθυνών τους. Καμιά ανοχή στο θέμα της επιβίωσής μας. Οι μικρομεσαίοι αγρότες, πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με δυναμικό παρών, να πιέσουμε ώστε να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας....» …..




«Το Δ.Σ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, αναλογιζόμενο τα σκληρά μέτρα κυβέρνησης- ΚΑΠ-Ε.Ε, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς, τις καταστροφές που έφερε αυτή η δύσκολη χρονιά και την προκλητική αδιαφορία της  κυβέρνησηςΥπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης - Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αντιμετώπισή τους, καλεί τους αγρότες στις επάλξεις του αγώνα για την επιβίωσή μας. Όλοι λοιπόν, στη μαζική κινητοποίηση την Δευτέρα 12 Δεκέμβρη (σήμερα) στην Τρίπολη, στις 4 μ.μ.  στην συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου,  με θέμα την ανεπιτυχή δακοκτονία, που είχε σαν αποτέλεσμα τις μεγάλες καταστροφές στην φετινή παραγωγή. Θέτουμε την Περιφέρεια και την κυβέρνηση προ των ευθυνών τους. Καμιά ανοχή στο θέμα της επιβίωσής μας. Οι  μικρομεσαίοι αγρότες, πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με δυναμικό παρών, να πιέσουμε ώστε να  υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας....»

«Συγκέντρωση αποδοκιμασίας της πολιτικής της κυβέρνησης και της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου, που επιχειρούν την έγκριση ενός περιφερειακού σχεδιασμού κομμένου και ραμμένου στα μέτρα της περιβόητης ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στο θεατράκι του Δημαρχείου….. Συμμετείχαν φορείς, συλλογικότητες, πολίτες και αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη την Πελοπόννησο, Από το δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης συμμετείχε μόνο η Συμπολιτεία...  Ο κοινός τόπος των τοποθετήσεων των παρευρισκομένων αποτυπώθηκε στο παρακάτω ψήφισμα….   Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει την πλαστή μελέτη ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ…. Ζητούμε ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου να συγκροτηθεί άμεσα σε σώμα αποκτώντας προεδρείο. Η ευθύνη των μελών του ΦΟΔΣΑ που κωλυσιεργούν διευκολύνοντας τα σχέδια Τατούλη…. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι - θα είμαστε απέναντι σε κάθε μεθόδευση αιφνιδιασμού της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Πελοποννήσου και θα προσβάλλουμε νομικά κάθε τέτοια προσπάθεια.» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της ¨Συμπολιτείας¨ και του ψηφίσματος.  http://sympolitia.blogspot.gr/


Μετά τη χθεσινή αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η Εθελουσία Αιμοδοσία θα επαναληφτεί  και την Τετάρτη από τις 4 το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου, επί της Αγίου Βλασίου 20. Μη λείψει κανείς

«Προκήρυξη 4 θέσεων σε Μουσεία της Κορινθίας από το Υπ. Πολιτισμού. Θα προσληφθούν τέσσερα (4) άτομα με  σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων.  Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν τρία (3) άτομα για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Νεμέας και ένα (1) άτομο για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, ως ημερήσιοι φύλακες αρχαιοτήτων (ΔΕ).» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ. του Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου υποστηρίζει το "Corinthians Christmas Festival 2016", που διοργανώνεται από 17 έως 23 Δεκεμβρίου 2016,στην πλατεία "περιβολάκια" της Κορίνθου και συμμετέχει ενεργά στις παράλληλες εκδηλώσεις αυτής της μεγάλης Παγκορινθιακής γιορτής, αναδεικνύοντας την αγορά της Κορίνθου ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  ! Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους έως την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στο Γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου (Ερμού 2, Επιμελητήριο Κορινθίας ). Τηλ. Επικοινωνίας Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου : 2741028555. Το "Corinthians Christmas Festival 2016" διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Κορινθίων και την ενεργό συμμετοχή των Δήμων της Κορινθίας,..» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό Δ.Τ.

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τα μέλη του, τα εμπορικά καταστήματα της Κορίνθου και το καταναλωτικό κοινό, ότι το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2016 , θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με το  συγκρότημα “KINGS” στο κέντρο της πόλης , με σκοπό την τόνωση της Κορινθιακής αγοράς εντός της εορταστικής περιόδου.»


Συναγερμός, έπειτα από τηλεφώνημα για βόμβα στο υπουργείο εργασίας, κλειστή η Σταδίου, ερευνάτε ύποπτο δέμα.  Μέχρι τις 06:30 το πρωί είχαν ήδη προκληθεί τρεις ελεγχόμενες εκρήξεις από άνδρες του ΤΕΕΜ.

Σε Βρυξέλες και Βερολίνο αυτή τη εβδομάδα ο πρωθυπουργός για τη Σύνοδο κορυφής, το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές – τοκογλύφους. Συνομιλίες με Ολάντ, Μέρκελ, Σούλτς

Επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα οι θεσμοί – τοκογλύφοι. Στόχος της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί η 2η αξιολόγηση ως το τέλος του έτους

Δεν μπορούμε να δούμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, αλλά και η ΕΕ θα έχανε  την ίδια της την ταυτότητα χωρίς την Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

6 τραυματίες νοσηλεύονται, έπειτα από συμπλοκές μεταξύ Αφγανών και Αλγερινών Μεταναστών στη Σούδα της Χίου.

Στο αυτόφωρο ιδιοκτήτης καφενείου στην ιχθυόσκαλα που πυροβόλησε στον αέρα, προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο Μεταναστών που μετείχαν στα επεισόδια.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προς τον οποίο εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του ελληνικού λαού για την απεχθή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των τραγικών θυμάτων, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος

Την καταδίκη του εκφράζει απερίφραστα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου των Κοπτών στο Κάιρο. Επίσης, εκφράζεται η αλληλεγγύη της χώρας μας στον φίλο λαό της Αιγύπτου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Η μεγαλύτερη σήραγγα στον κόσμο, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν νέο άξονα σιδηροδρομικών μεταφορών βορρά-νότου στην Ευρώπη, δόθηκε χθες στην κυκλοφορία στην Ελβετία. Η σήραγγα GBT (Σήραγγα Βάσης Γκοτάρ), μεταξύ των πόλεων Ζυρίχη και Λουγκάνο, έχει μήκος 57 χιλιομέτρων και διασχίζει το βουνό Σεν Γκοτάρ στις Άλπεις. Οι εργασίες κατασκευής της διήρκησαν 17 χρόνια.

Εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον μέχρι σήμερα υπουργό Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, έδωσε ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα. Ο 62χρονος νέος πρωθυπουργός είναι σημαντικό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος του απερχόμενου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Τριήμερο πένθος για την Αίγυπτο κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο παρεκκλήσι του Πέτρου και Παύλου, ακριβώς δίπλα στην έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο. Τουλάχιστον 25 νεκροί αθώοι πολίτες και 49 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Η οργάνωση TAK (Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας που κόστισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 155. Η οργάνωση θεωρείται ως ένα ακραίο παρακλάδι του PKK και έχει πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις στην Τουρκία φέτος.

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη  στην είσοδο του μεγαλύτερου λιμανιού της Σομαλίας στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει το κάστρο της Παλμύρας που δεσπόζει της αρχαίας πόλης στην ανατολική Συρία, μετέδωσε ένα πρακτορείο ειδήσεων το οποίο συνδέεται με τους ισλαμιστές. Οι σφοδρές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές απώθησαν τους μαχητές από το εσωτερικό της πόλης ώρες μετά την κατάληψή της το Σάββατο με μια αιφνιδιαστική επίθεση από διάφορες πλευρές

Τοπικές νεφώσεις, με  Δυτικούς ανέμους    6  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου