Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Πέμπτη 15-12-2016 07.30 πμ….. Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κιάτου, η παρουσίαση του βιβλίου, « ΤΟ ΚΛΗΜΕΝΤΙ Κορινθίας, Ιστορία – Λαογραφία» του Κωνσταντίνου Κελάρη. Ομιλητές: Αριστείδης Δουλαβέρας, Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Γεώργιος Νικολάου, Επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είσοδος Ελεύθερη….




Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κιάτου, η παρουσίαση του βιβλίου, « ΤΟ ΚΛΗΜΕΝΤΙ Κορινθίας, Ιστορία – Λαογραφία» του Κωνσταντίνου Κελάρη. Ομιλητές: Αριστείδης Δουλαβέρας, Καθηγητής Λαογραφίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Γεώργιος Νικολάου,  Επίκουρος Καθηγητής   Νεώτερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είσοδος Ελεύθερη 

Το Σάββατο στις 10 το βράδυ, στο "Intro Art Cafe" στην πλατεία Ξυλοκάστρου. Εκδήλωση μνήμης για τον Αργύρη Χιόνη... Αφηγήσεις, προβολές, συζήτηση & σπονδές για τον Αργύρη και παρουσίαση του νεοεκδοθέντος βιβλίου του "Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες". Μιλούν: Γιώτα Κριτσέλη, Τριαντάφυλλος Οικονόμου. Αφήγηση: Ακριβή Καλδίρη. Να Είμαστε Όλοι Εκεί.

Την Κυριακή στις 8μιση το βράδυ,  στο Θέατρο του Δημαρχείου στο Κιάτο. Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  «ΚΑΡΥΑΤΙΣ», παρουσιάζει την «Αυλή των Θαυμάτων» του Ιωάννη Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη. Προαιρετικό εισιτήριο για την ενίσχυση της ομάδας

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο Παντοπωλείο/Καφενέ «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο. "Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ", έργο του Νίκου Κούνδουρου για μια μοναδική παράσταση στην Κόρινθο από την θεατρική ομάδα '' ΡΕ ΑΛΕΞΗΣ ''  Η παράσταση βασίζεται στην πραγματική ιστορία  αξιωματικού της ΕΣΑ και δικηγόρου που το 1973 δολοφόνησε την σύντροφό του. Μέσα από την απολογία του στο δικαστήριο ξεδιπλώνεται η ιστορία της Χούντας των Συνταγματαρχών,  του καθεστώτος καταστολής που επέβαλε και των παρεπόμενών του στην Κύπρο. Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο και στόχος της είναι η έξοδος από τη λήθη. Η παράστασή έχει ήδη ανέβει σε 50 πολιτιστικά κέντρα, χώρους πολιτισμού, κοινωνικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Για κρατήσεις:  2741 5 50722. Ελεύθερη οικονομική συνεισφορά

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου ενημερώνει τα μέλη του, τα εμπορικά καταστήματα της Κορίνθου και το καταναλωτικό κοινό, ότι το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου 2016 , θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με το  συγκρότημα “KINGS” στο κέντρο της πόλης , με σκοπό την τόνωση της Κορινθιακής αγοράς εντός της εορταστικής περιόδου.»


Ένταση Αθήνας δανειστών – τοκογλύφων. Τον δρόμο που χαράζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακολουθεί ο ESM. Λίγες ώρες μετά τις αμφιβολίες που εξέφρασε το Βερολίνο σχετικά με τις πρόσφατες εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας πάγωσε τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους. 

Απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας απαντά η κυβέρνηση

Αυστηρή απάντηση χθες του πρωθυπουργού στο Βερολίνο που ζήτησε από τους θεσμούς να εξετάσουν αν οι εξαγγελίες για το επίδομα στους συνταξιούχους, είναι συμβατές με το πρόγραμμα. Όλοι πρέπει να σεβαστούν τις θυσίες του Ελληνικού λαού, όλα όσα κάνουμε, είναι απολύτως μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στήριξη της Ελλάδας από τον Επίτροπο οικονομικών  Πιέρ Μοσκοβισί και τον επικεφαλής των Ευρωσοσιαλιστικών Τζιάνι Πιτέλα 

Συνάντηση   Τσίπρα Ολάντ σήμερα στις Βρυξέλες και αύριο με Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Κυπριακό, Προσφυγικό, Ασφάλεια και οικονομία στο στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής

Να επιδείξουν αλληλεγγύη στο Προσφυγικό, κάλεσε τους 28 ο πρόεδρος της Κομισιόν

Ελλάδα και Κύπρος έχουν την ίδια γραμμή επιβεβαίωσαν Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Αναστασιάδης στις συνομιλίες στις Βρυξέλες, ενόψει του νέου γύρου για το Κυπριακό.

Στις Βρυξέλες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ζήτησε εκ νέου εκλογές, με συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο RAI.

Την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων, προκειμένου να ωφεληθούν 30000 μαθητές στη Δυτική Θεσσαλονίκη, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη συμπρωτεύουσα

Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την εφάπαξ 13η σύνταξη

Συνταξιοδοτικό και εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα κόκκινα δάνεια στις σημερινές συνομιλίες κυβέρνησης με τους θεσμούς - τοκογλύφους

Πρωτογενές πλεόνασμα 7,449 δισ. ευρώ εμφάνισε στο 11μηνο του 2016 (Ιανουάριος - Νοέμβριος) ο κρατικός προϋπολογισμός, έναντι πλεονάσματος 4,399 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 και στόχου για πλεόνασμα 3,553 δισ. ευρώ.

Κατάργηση των Πανελληνίων εξετάσεων σε βάθος τριετίας, προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου παιδείας για τις αλλαγές στη παιδεία, που ανακοίνωσε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Σε ισχύ από σήμερα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Βομβαρδισμοί και πάλι στο Χαλέπι και 7 άμαχοι νεκροί, μετά την αναστολή της συμφωνίας  εκεχειρίας.

Τοπικές νεφώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες, με  Δυτικούς, Βόρειους ανέμους   2  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου