Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πέμπτη 1-12-2016 07.30 πμ….. Το περασμένο Σάββατο, στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου «Ο Αυλός», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου-καθηγητή μουσικής κ. Θεμιστοκλή Δράμη, υλοποίησε την 14η Χορωδιακή Συνάντηση Ξυλοκάστρου. Στο ετήσιο Φεστιβάλ συμμετείχαν η Μεικτή Χορωδία Φιλαρμονία, ο Σύλλογος Φίλων Θρησκευτικής Μουσικής «Χορωδία Λουτρακίου», η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου και η Μεικτή Χορωδία Ξυλοκάστρου «Ο Αυλός». Η χορωδία Ξυλοκάστρου, διακρίνεται για την προσφορά της στη χορωδιακή μουσική και εκπροσωπεί επάξια στα καλλιτεχνικά δρώμενα τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, εμπλουτίζοντας τη πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Από το 2003 διοργανώνει κάθε χρόνο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Ξυλόκαστρο και έχει συμμετάσχει σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις σε Βέλγιο, Γαλλία και Ρουμανία…..




Το περασμένο Σάββατο, στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός, ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου «Ο Αυλός», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου-καθηγητή μουσικής κ. Θεμιστοκλή Δράμη, υλοποίησε την 14η Χορωδιακή Συνάντηση Ξυλοκάστρου.  Στο ετήσιο Φεστιβάλ συμμετείχαν η Μεικτή Χορωδία Φιλαρμονία, ο Σύλλογος Φίλων Θρησκευτικής Μουσικής «Χορωδία Λουτρακίου», η Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου και η Μεικτή Χορωδία Ξυλοκάστρου «Ο Αυλός».   Η χορωδία Ξυλοκάστρου, διακρίνεται για την προσφορά της στη χορωδιακή μουσική και εκπροσωπεί επάξια στα καλλιτεχνικά δρώμενα τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, εμπλουτίζοντας τη πολιτιστική ζωή του τόπου μας. Από το 2003 διοργανώνει κάθε χρόνο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Ξυλόκαστρο και έχει συμμετάσχει σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις σε Βέλγιο, Γαλλία και Ρουμανία. 

Την περασμένη Κυριακή,  η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου, πραγματοποίησε συναυλία στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός. Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Παναγιώτη Παναγάκου, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διεθνείς σύγχρονες pop-rock επιτυχίες αλλά και μουσικά θέματα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό των δραστών που λήστεψαν χθες το μεσημέρι υποκατάστημα τράπεζας, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Οι αστυνομικοί έχουν ήδη βρει καμένο, στη θέση Καμινάκι Αγίων Θεοδώρων, το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. Η ένοπλη ληστεία έγινε λίγη ώρα πριν κλείσει το υποκατάστημα.

Τιμητική εκδήλωση μνήμης για τον πρώην Δήμαρχο Θωμά Θωμαΐδη και επίσημης ονοματοδοσίας του Δημοτικού Θεάτρου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.18/298/2015 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, σε «Δημοτικό Θέατρο Θωμάς Θωμαΐδης», διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 11.00π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Για την προσωπικότητα και το έργο του Θωμά Θωμαΐδη, ορόσημο της θητείας του οποίου υπήρξε το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, το οποίο υπάρχει σήμερα χάρις σε αυτόν, θα μιλήσει ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός

Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατά το Σχολικό Έτος 2016-17, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικές αίθουσες με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών και δασκάλων. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων. Υποβολή αιτήσεων μέχρι την Δευτέρα  5 Δεκεμβρίου. Για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο γραφείο Δημάρχου (α’ όροφος Δημαρχείου Ξυλοκάστρου) Υπεύθυνη : κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία, Τηλ: 2743360200 για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου, Υπεύθυνος : κ. Κατσας Κώστας, Τηλ: 2743360101

Την Δευτέρα  στις 6:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, στο Λουτράκι. Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (ΕΕΛ) και ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), διοργανωνουν την Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: «Μύθοι &Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια». Ομιλήτριες: Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας - Λοιμώξεων ΕΚΠΑ. Συντονισμός: Θεοδώρου Αγγελική,  Δημοτικός Σύμβουλος. Η Εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων. που διοργανώνουν το ΕΔΔΥΠΠΥ, η ΕΕΧ, η ΕΕΛ και ο ΙΣΑ.


Συναντήσεις με τέσσερις ηγέτες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, εκτός δηλαδή της κατ ιδίαν συζήτησης με τον Πρόεδρο της Κούβας Ραούλ Κάστρο, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της εκδήλωσης προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο. Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε κυβερνητική πηγή, «το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κούβα, για να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, πέρα από την αυτοτελή πολιτική του σημασία, είχε και παραλειπόμενα και, από ό,τι φαίνεται θα έχει συνέχεια».

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως την Κυριακή, πριν το Γιούρωγκρουπ της 5ης Δεκεμβρίου, επιδιώκουν κυβέρνηση και θεσμοί – τοκογλύφοι.

Στις Βρυξέλες από χθες η υπουργός εργασίας  Έφη Αχτζιόγλου με στόχο να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις στα εργασιακά.

Τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά σχεδόν 20% έως το 2060 προβλέπει η πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για το πακέτο των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους, σύμφωνα με εξασέλιδο έγγραφο του ESM, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η Wall Street Journal.

Για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης κατηγόρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Βασίλης Κικίλας

Η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται και θα υπογράψει ότι ακριβώς της ειπούν, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στα 106 δις ευρώ ανέρχεται το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τόκων των Ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για τον Ιούνιο του 2016

Συνεχίζεται η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου οικονομικών για τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης που περιλαμβάνει την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρησεων.

Ηχηρή απάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν. Όσοι νομίζουν πως το διεθνές δίκαιο είναι δίκαιο του ισχυρού, κάνουν λάθος. Στη Βόρεια Κύπρο υπάρχει μόνο εισβολή και κατοχή, πρόσθεσε. Έντονη αντίδραση και από τη Λευκωσία.

Σήμερα ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για 23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε στις 23:13 χθες, την περιοχή της Μεσσηνίας. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την Πύλο

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στο Ανατολικό Χαλέπι, περισσότεροι  από 50000 οι εκτοπισμένοι.  

Στα λευκά Βόρεια, Κεντρική και Ηπειρωτική Ελλάδα. Κλειστές  οι Πορθμειακές γραμμές. Στης διάθεση των πολιτών θερμαινόμενες αίθουσες σε Δήμους και Περιφέρειες.

Νεφώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες με Δυτικούς ανέμους 3 - 5 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου