Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Πέμπτη 3-10-2013/ 07.30 π.μ….. Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη στρεμματική ενίσχυση της κορινθιακής σταφίδας κατέθεσε η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από ενημέρωση που είχε από την πολιτευτή του κινήματος στο νομό Κορινθίας, κα Γιώτα Μπάγκα. Στην ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι με τη νέα ΚΑΠ θα υπάρξει σημαντική μείωση της στρεμματικής ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας, γεγονός που θα δημιουργήσει σημαντικό ζήτημα επιβίωσης για τις οικογένειες που ζουν αποκλειστικά από την παραγωγή…..


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τη στρεμματική ενίσχυση της κορινθιακής σταφίδας κατέθεσε η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από ενημέρωση που είχε από την πολιτευτή του κινήματος στο νομό Κορινθίας, κα Γιώτα Μπάγκα. Στην ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι με τη νέα ΚΑΠ θα υπάρξει σημαντική μείωση της στρεμματικής ενίσχυσης της κορινθιακής σταφίδας, γεγονός που θα δημιουργήσει σημαντικό ζήτημα επιβίωσης για τις οικογένειες  που ζουν αποκλειστικά από την παραγωγή.

Με 1,25 ευρώ το κιλό θα αγοράζουν κορινθιακή σταφίδα εσοδείας 2013 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου,  η Συνεταιριστική Κορινθιακής Σταφίδας  (ΣΚΟΣ) και οι συνεταιριστικές εταιρείες και ενώσεις που εκπροσωπούνται στο διοικητικό συμβούλιο της Συνεταιριστικής

Αιτήσεις στον ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλλουν, μέχρι και τις 11 Οκτωβρίου, 10.000 άνεργοι οι οποίοι θα επιλεγούν για κοινωφελή εργασία σε δήμους και περιφέρειες με συμβάσεις 5 μηνών. Οι 8.826 θέσεις θα καλυφθούν σε δήμους και άλλες 1.174 σε περιφέρειες από ανέργους κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχουν εγκριθεί 66 θέσεις απασχόλησης .

Σήμερα στις 10 το πρωί στο Επιμελητήριο Κορινθίας, ο Σύλλογος  Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας ΣΙΦΜΕΚ, θα δώσει συνέντευξη τύπου, με θέμα: «Υποτροφίες του Συλλόγου σε μαθητές οικογενειών με οικονομικά προβλήματα»

Απόψε στις 9 το βράδυ στο Κέντρο Νέων Κορινθίας στην Κόρινθο, η "Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων" διοργανώνει  "ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ" με την "Παρέα του Ρεμπέτικου": Βαγγέλης Ξυροραφάς, Πανταζής Ράπτης, Σταματίνα Νικολάου και Χρήστος Αγγελόπουλος.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στο Φιλόξενο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Ζήρειας "ENDURO FESTIBAL" Πληροφορίες, Δημήτρης Χελιωτης 210 92 10 933 - 6972 23 52 44 και Δημήτρης Γεωργίου 6948 06 41 02 - 6941 55 09 83 "Ζήστε ένα Διαφορετικό Σαββατοκύριακο Μακριά από το Άγχος της Καθημερινότητας"
+++++++

Την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές, στις 4 τα ξημερώματα, μετά από πολύωρη απολογία του αρχηγού της Χ.A, και αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο γγ της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε τις κατηγορίες, επεσήμανε η δίωξη είναι πολιτική και ότι η Χρυσή Αυγή δεν προβαίνει σε βίαιες ενέργειες και πως λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

«Η πιο άθλια σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής Ιστορίας της Ελλάδος εξελίσσεται εις βάρος της Χρυσής Αυγής», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή για την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και προσθέτει: «Η προφυλάκιση του Γενικού μας Γραμματέα είναι παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και έχει υπαγορευθεί από ξένα κέντρα εξουσίας.»

Ύβρεις και απειλές κατά της Δημοκρατίας και εναντίον δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, από τους Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο και Ηλία Παναγιώταρο που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Προφυλακιστέος μόνο ο Γιάννης Λαγός που κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή και η ανθυπαστυνόμος που εμπλέκεται στην υπόθεση της ΧΑ.

Αιφνιδιασμός και έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση. Η ποινική προδικασία είναι στην αρχή της, να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κλίμα εκνευρισμού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, καθώς υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι η υπόθεση ήταν δεμένη.

Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και στους θεσμούς, η ΧΑ δεν είναι μόνο Φασιστικό κόμμα, αλλά εγκληματική οργάνωση με δράση από το 1987, δήλωσε από τις Βρυξέλες ο Αλέξης Τσιπρας. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εξαναγκάστηκε από την οργή του Λαού και από την αντίδραση της Δημοκρατικής Ευρώπης, να προχωρήσει σε ενέργειες κατά της Ναζιστικής Συμμορίας. Το μεγάλο θύμα της λιτότητας είναι η Δημοκρατία, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση του με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Χάνες Σβόμποντα

Η κυβέρνηση έπαιξε με το Σύνταγμα και τους θεσμούς και της γυρίζει  Μπούμερανγκ, δήλωσε ο Συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για δυσάρεστη έκπληξη που προκαλεί απορίες, κάνουν λόγο τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, BBC, Ρόιτερ και Αλ Ζαζιρα.

Με την κατηγορία της συνεργασίας με τη ΧΑ συνεληφθει ο πρώην διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα

Συνάντηση μίας ώρας με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν είχε στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση ήταν εφ' όλης της ύλης, με έμφαση στα θέματα της οικονομίας, όμως συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

Στο 34% θα εκτοξευτεί η ανεργία το 2016  εκτιμά το παρατηρητήριο του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΕΣΕΕ. Ένα εκ. θέσεις εργασίας έχουν χαθεί από τον Οκτώβριο του 2008.

Μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί, ανακοίνωσε το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών. Οι μειώσεις ύψους 12.81% μεσοσταθμικα θα γίνουν σε συντάξεις άνω των 200 ευρώ, αναδρομικά από τη 1η Μαρτίου.

Στα 4.9δισεκ. ανέρχονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Χρίστος Σταικούρας. Κάτω από το 3% φέτος το έλλειμμα, σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις.

Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό

Η οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σε τροχιά αργής ανάκαμψης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Παραίτηση του προέδρου και όλων των μελλών το Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ, ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοίδης με την αιτιολογία της αδράνειας στην ανάκτηση μεγάλων οφειλομένων ποσών προς τον Οργανισμό.

Με ψήφους 235 υπέρ και 70 κατά ο Ενρίκο Λέττα κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική Γερουσία. Ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε τελικά να στηρίξει την κυβέρνηση που θα έριχνε. Διαστάσεις ιταλικής φαρσοκωμωδίας πήρε η συζήτηση. Ναυάγιο για τον Καβαλιέρε

Με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ να στροβιλίζεται στη δίνη του «shutdown», ο Μπαράκ Ομπάμα καλεί στο Λευκό Οίκο τους επικεφαλής Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο για μία «συνάντηση κορυφής», με ζητούμενο τη γεφύρωση των διαφορών για την έξοδο από την παράλυση και την αύξηση του ορίου ομοσπονδιακού δανεισμού

Οικονομία και δημοψήφισμα για την ΕΕ στη «φαρέτρα» του Κάμερον στο επίκεντρο της προσπάθειας επανεκλογής του στις κάλπες του 2015. Συνέδριο των Τόρις στο Μάντσεστερ

Στόχος επίθεσης από ενόπλους, οι οποίοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό των εγκαταστάσεών της, έγινε  η πρεσβεία της Ρωσίας στην Τρίπολη της Λιβύης. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του διπλωματικού προσωπικού, ενώ η κατάσταση έχει πλέον «τεθεί υπό έλεγχο»

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν όταν ένα τρένο προσέκρουσε με ταχύτητα πάνω σε φορτηγό που ήταν σταματημένο σε ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση στην Ινδονησία

Βροχερός καιρός  με   Βορειοανατολικούς ανέμους   4  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου