Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τετάρτη 27-1-2015/07.30 πμ…. Κλειστή επ΄ αόριστον και μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος των Διοδίων του Ισθμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των διοδίων του Ισθμού σκληραίνουν την στάση τους και ανακοίνωσαν πως τρεις φορές την ημέρα θα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο ίδιο σημείο. Παράλληλα ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ», ως ένδειξη συμπαράστασης των Αγροτών του Νομού αλλά και όλης της Ελλάδας καλεί τα μέλη του, να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους, σήμερα Τετάρτη. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα μεταβεί στο Μπλόκο των Αγροτών στον Ισθμό…..




Κλειστή επ΄ αόριστον και μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στο ύψος των Διοδίων του Ισθμού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των διοδίων του Ισθμού σκληραίνουν την στάση τους και ανακοίνωσαν πως τρεις  φορές την ημέρα θα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο ίδιο σημείο. Παράλληλα ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ», ως ένδειξη συμπαράστασης των Αγροτών του Νομού αλλά και όλης της Ελλάδας καλεί τα μέλη του, να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα τους, σήμερα Τετάρτη. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα μεταβεί στο Μπλόκο των Αγροτών στον Ισθμό.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Κόρινθο από φορείς και Συλλόγους και εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα που αναφέρει μεταξύ άλλων. «Σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2016, στην Κόρινθο, οι φορείς που υπογράφουν το παρόν, συναντήθηκαν , αποφάσισαν και δηλώνουν ότι: Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι υπάλληλοι, οι επιστήμονες, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο άδικο και μη βιώσιμο «προσχέδιο» του Ασφαλιστικού Νόμου, το οποίο, όπως προτείνεται, προσβάλλει την ανθρώπινη αξία και αντιβαίνει στο Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ. 5).....  1) Ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το προσχέδιο,.... 2) Καλούν ,όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, εμπόρους, υπαλλήλους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους στη Γενική Απεργία και πορεία στις 4/02/2016 με εκκίνηση την πόλη της Κορίνθου και κατάληξη τον Ισθμό, καθώς και σε κοινές δράσεις ενάντια στο ασφαλιστικό»

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Διάβρωση ακτών», την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «Ευ Ζην» και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών». Ως ομιλητές θα συμμετέχουν οι κύριοι Αναγνώστου Χρήστος (Γεωλόγος-Ιζηματολόγος στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών - ΕΛΚΕΘΕ) και Παπαθεοδώρου Γεώργιος (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Γεωλογίας).

Πιθανότατα την Παρασκευή, θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η τοξωτή γέφυρα στην Τσακώνα, καθώς ήδη έχει προγραμματιστεί για σήμερα σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών για την υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης του έργου προς χρήση. Η κατασκευή της τοξωτής γέφυρας στην πολύπαθη περιοχή της Τσακώνας ξεκίνησε το 2008, κόστισε συνολικά περί τα 22 εκ. ευρώ κι έχει μήκος 390 μέτρα. 260 μέτρα από τον ένα αρμό του τόξου στον άλλο και ύψος τόξου 45 μέτρα, στο πιο ψηλό του σημείο, από το οδόστρωμα. Ο σχεδιασμός της γέφυρας, αλλά και η τοποθεσία της, δίνουν τη δυνατότητα να έχει επιβλητικό χαρακτήρα και να είναι εμφανής από τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της Δυτικής Μεσσηνίας.


Ηθικό και δίκαιο να δώσουμε τη μάχη για να μη μειωθούν οι συντάξεις, τόνισε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή  για το ασφαλιστικό. Κάλεσε την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι μη κοστολογημένο και χωρίς καμία οικονομική τεκμηρίωση, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόταση να θεσπιστεί φόρος επί των τραπεζικών συναλλαγών έως 1.5% ώστε να εξασφαλιστούν έσοδα για το ασφαλιστικό, κατέθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε εξεύρεση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία από τις αποκρατικοποιήσεις.

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Εμείς δεν θα στηρίξουμε το ασφαλιστικό γιατί φορτώνει με βάρη τις νεώτερες γενιές, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Εάν βάλετε πλαφόν 1500 ευρώ, συγχωνεύσετε όλες τις συντάξεις σε μια και κόψετε τις συντάξεις των τέως Βουλευτών θα ψηφίσω το ασφαλιστικό, είπε ο Βασίλης Λεβέντης.

Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός  συνοδευόμενος από εννέα υπουργούς για την πραγματοποίηση της διευρυμένης διμερούς συνάντησης των δύο χωρών, όπου θα συζητηθούν σημαντικά θέματα με στόχο την προώθηση της συνεργασίας.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποφάσισαν οι αγρότες με εξάωρους αποκλεισμούς  εθνικών οδών, τελωνείων και λιμανιών. Ζητούν απόσυρση του σχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πριν από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Τριήμερη αποχή των Συμβολαιογραφών μέχρι την Παρασκευή. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια σήμερα και αύριο.

Μπλόκο στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί επιχειρούν οι οινοπαραγωγοί με προσφυγή στο ΣτΕ. 

Σήμερα η καταβολή του επιδόματος ενοικίου και της κάρτας σίτισης.

«Πράσινο φως» από τη Δανία στον νόμο για τις κατασχέσεις από πρόσφυγες, παρά τις αντιδράσεις

Η Βαυαρία απειλεί τη Μέρκελ με προσφυγή στο Συνταγματικό δικαστήριο, για την πολιτική για τους πρόσφυγες

Περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά, δηλαδή το ένα στα εννέα παγκοσμίως, ζουν σε χώρες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις, αναφέρει η UNICEF ζητώντας παράλληλα τη συγκέντρωση ποσού σχεδόν τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση για να προσφέρεται βοήθεια στα πιο ευάλωτα εξ αυτών

Τοπικές νεφώσεις, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και  Δυτικούς, Βόρειους ανέμους  4 – 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου