Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Δευτέρα 25-1-2015/07.30 πμ…. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι Αγρότες και στην Πελοπόννησο, τα μπλόκα ενισχύονται και αυξάνονται. Κλείσιμο του Ισθμού στα διόδια μεσημέρι και βράδυ ενώ το μπλόκο θα ενισχύσουν σήμερα και ιδιοκτήτες φορτηγών με νταλίκες και φορτηγά επιπλέον των τρακτέρ, κατά την διάρκεια του αποκλεισμού η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλιά Εθνική….





Η  "Λαϊκή Ενότητα Κορινθίας", χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων. «Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει και συμπράττει στους αγώνες των αγροτών. Η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ, αλλά και το σύνολο της μνημονιακής αντιπολίτευσης επιτίθενται στην αγροτική τάξη.  Σκοπός τους είναι, με εργαλείο τον φόρο, να καταστήσουν αδύνατη την παραγωγή για την μεγάλη πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου. Τελικός τους στόχος είναι να συγκεντρώσουν την ελληνική γη σε λίγα χέρια. Να παραδώσουν την παραγωγή του πρωτογενούς τομέα, στα χέρια λίγων κολλητών. Στον δικό τους κόσμο ο μικρός αγρότης και κτηνοτρόφος δεν έχει χώρο. Πρέπει να εξαφανιστεί ........ Καλούμε τους αγρότες να κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Να ενισχύσουν και να αυξήσουν τα μπλόκα. Καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους και ανέργους που εξαθλιώνονται και αυτοί από τις μνημονιακές πολιτικές να κατέβουν στα αγροτικά μπλόκα. Όλοι μαζί, για μας, για τις οικογένειές μας, για την πατρίδα. ....»

Σήμερα στις 2 μετά το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Κορινθίας, Ο "Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου",  καλεί, όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους του Νομού Κορινθίας, σε κοινή συνεδρίαση,  για να πάρουν όλοι μαζί  θέση σε τοπικό επίπεδο για την διοργάνωση κινητοποιήσεων και κοινών δράσεων. Με αφορμή την συμμετοχή της ΕΣΕΕ στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου Ασφαλιστικού Σχεδίου, με καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  την 4η Φεβρουαρίου 2016, καθώς και το κάλεσμά της να συμμετέχουν σε αυτές όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι & Ομοσπονδίες της επικράτειας.

Με 8 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα    στις  8μιση το πρωί  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Με 3 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα στις  8   το  βράδυ στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων
+++++++++++++


Η μεταρρύθμιση η κατάρρευση του συστήματος, το κρίσιμο δίλλημα για το ασφαλιστικό που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης. Είμαστε περήφανοι για τις μάχες μας, συνεχίζουμε, τόνισε.

Για προπαγάνδα, ψέματα, ανυποληψία και ακραία πόλωση, κατηγορεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ.

Επικριτικά ήταν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον ένα χρόνο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, σήμερα αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου 12 με 2 το μεσημέρι και 7 με 9 το βράδυ. Αύριο σύσκεψη των μπλόκων των αγροτών στη Θεσσαλονίκη για περαιτέρω αποφάσεις.

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει συναντήσεις με την πολιτιακή και πολιτική ηγεσία.

Στην Κωνσταντινούπολη αύριο ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όπου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα οινοποιία όλης της χώρας για τον φόρο στο κρασί.  

Σε τετράωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων και άλλων υπηρεσιών των δήμων (γκαράζ, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κλπ) προχωρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολυγύρου οδηγείται σήμερα ο φερόμενος ως συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, που συνελήφθη χθες σε αγροτική περιοχή, έξω από την Ορμύλια της Χαλκιδικής. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του.

Το ενδεχόμενο 2ετους παράτασης των συνοριακών ελέγχων στη ζώνη Σένγκεν θα εξετάσει σήμερα το Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Την πρόθεση του Λονδίνου να φιλοξενήσει περίπου 3000 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από τη Συρία, εξέφρασε η Βρετάνη υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης.

Ο συντηρητικός καθηγητής συνταγματικού δικαίου Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα εκλέγεται πρόεδρος της Πορτογαλίας από τον πρώτο γύρο, σύμφωνα με τα επίσημα, μερικά αποτελέσματα.

Σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 162 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μάλαγα στην Ισπανία.

Τοπικές νεφώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες με Βορειοανατολικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους  2 – 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου