Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τρίτη 19-1-2015/07.30 πμ…. Σήμερα στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα του δημαρχείου Κιάτου ο αγροτικός σύλλογος, καλεί σε γενική συνέλευση με καλεσμένο για συζήτηση για τα προβλήματα με τον ΕΛΓΑ τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και τον διευθυντή του υποκαταστήματος Πάτρας κ. Κεχαγιά…..



Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου με απόφασή του υπερψήφισε την πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και ζητά από την κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του προσχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό. Το θέμα συζητήθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου ύστερα από πρόταση της πλειοψηφίας, κατά την οποία ο περιφερειάρχης ζήτησε την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου νόμου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει συζήτηση εξαρχής με όλες τις κοινωνικές ομάδες, ώστε να επιτευχθεί ένα επίπεδο συμφωνίας.

Μνημόνιο συνεργασίας με ένα από τα κορυφαία ερευνητικά εργαστήρια στον κόσμο, με έμφαση στη βασική έρευνα και την καινοτομία, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας «CERN», υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Το ερευνητικό κέντρο CERN είναι διεθνής οργανισμός (στα ιδρυτικά μέλη του οποίου ανήκει και η Ελλάδα, από το 1954) και θεωρείται το κορυφαίο διεθνώς ερευνητικό κέντρο στον τομέα της σωματιδιακής φυσικής και το μεγαλύτερο (σε έκταση). Το CERN αναπτύσσει συνεργασίες καθαρά επιστημονικού χαρακτήρα με επιστημονικά ινστιτούτα σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, τα δύο ιδρύματα θα αναπτύξουν συνέργειες σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερα στις τεχνολογίες των επιταχυντών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν μετακινήσεις ερευνητών μεταξύ των δύο φορέων.

Από μελέτες πάμε πολύ καλά… 5.5 εκ. θα τσεπώσουν πάλι κάποιοι… και μετά βλέπουμε…. «Υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καταγραφή και αξιολόγηση της διάβρωσης των ακτών στη παράκτια ζώνη από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι την Πάτρα. Προς το σκοπό αυτό έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από Εθνικούς Πόρους. Η ομάδα επιστημόνων που έχει αναλάβει τη μελέτη εκτιμά ότι η έρευνα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της Άνοιξης, ώστε τα πορίσματά της να μεταβιβαστούν στο Υπουργείο και αυτό με τη σειρά του να προχωρήσει στη διαδικασία δημοπράτησης των έργων αποκατάστασης.»

Με 16 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα στις  5.30   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Σήμερα  στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγ. Θεοδώρων στις 17:00 με 20:00  το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, σεμινάριο με θέμα:  "Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών", που διοργανώνουν, ο "Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας" Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Κορινθίας,   στο πλαίσιο της κοινής προθέσεως και εντός του πνεύματος συνεργασίας η οποία υπηρετεί τη δημόσια υγεία. Το Σεμινάριο θα είναι ανοικτό και για κάθε ενδιαφερόμενο. Με την ολοκλήρωση του Σεμιναρίου θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και συμμετοχής από τον Ιατρικό Σύλλογο Ν. Κορινθίας.

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κιάτου (αίθουσα θεάτρου) θα πραγματοποιηθεί, εκδήλωση ενημέρωσης – συζήτηση με θέμα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ- Η ώρα των αποφάσεων. Προσκεκλημένοι ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος  κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο εκπρόσωπος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, κ. Τάσος Κεφαλάς, η κ. Δέσποινα Σπανούδη, Χημ. Μηχανικός, βουλευτές του νομού και Αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Περιφέρειας και του νομού. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.  Αυτοδιοικητική Παρέμβαση Σικυωνίων Πολιτών - Ενωτική Ριζοσπαστική Παράταξη Βέλου-Βόχας - Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων - Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων - Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»

Το Σάββατο,  στις 5 το απόγευμα στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ,  η <<ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΕ >>, διοργανώνει ΕΚΔΗΛΩΣΗ με Θέμα : ''ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ : Η εταιρική παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας για την επίλυση του γόρδιου δεσμού, με τρόπο οικονομικά βιώσιμο, οικολογικά συμβατό και κοινωνικά επωφελή''. Στην Εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ως ομιλητές ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.ά.
+++++++++++++


Διαψεύδει το ΔΝΤ ότι, απορρίπτει την Ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι, βρίσκεται στη διαδικασία της αξιολόγησης. Έντονη αντίδραση νωρίτερα του Ευκλείδη Τσακλώτου, κάλεσε το Ταμείο να ξεκαθαρίσει τη θέση του, υπογραμμίζοντας ότι, η κυβέρνηση δεν κάνει διαπραγμάτευση με διαρροές, ενώ πρόσθεσε ότι, δεν έχει καμία ενημέρωση για ενστάσεις.

Η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, αλλά και οι εταίροι πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και να ακολουθήσει συζήτηση για το χρέος, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντηση  του με την Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.  

Μέτρα υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων την πρώτη τριετία, προανήγγειλε το υπουργείο εργασίας, μετά την συνάντηση των επιτροπών των υπουργείων εργασίας και οικονομικών με εκπροσώπους του κλάδου.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες όλης της χώρας, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στην Κομοτηνή σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, διαβεβαιώνει ότι, γίνονται προσπάθειες να αλλάξουν πτυχές της συμφωνίας με τους δανειστές (τοκογλύφους)

Νέα τριήμερη απεργία από σήμερα των εργαζομένων στο ΝΑΤ. Συλλαλητήριο την Πέμπτη από γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους. Σε 24ωρη αποχή και συγκέντρωση στις 25 του μήνα, καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος. 24ωρη Πανελλαδική απεργία από ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στις 4 Φλεβάρη

Νέες τρίωρες στάσεις εργασίας των Σιδηροδρομικών από σήμερα έως και την Πέμπτη, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Υλικού.

Σε ζώνη αστικού πολέμου μεταβάλλεται η νοτιοανατολική Τουρκία. Οι ειδικές δυνάμεις καταδρομέων του τουρκικού στρατού αναπτύχθηκαν στο ιστορικό κέντρο του Ντιγιαρμπακίρ, της μεγαλύτερης πόλης της περιοχής, όπου πάνω από ένα μήνα μαίνονται οι μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των μελών του κουρδικού ΡΚΚ.

Το Μαρόκο ανακοίνωσε τη σύλληψη Βέλγου υπηκόου που φέρεται να συνδέεται άμεσα με τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου