Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Πέμπτη 21-1-2015/07.30 πμ…. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Ο “Αγροτικός Σύλλογος Κορινθίας” Καλεί τα μέλη του και όλους τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους του Νομού να σηκωθούν από τα κρεβάτια και τους καναπέδες τους και να Συμμετέχουν στα Μπλόκα που θα Στηθούν στο Νομό μας. Ξεκινώντας από την Παρασκευή 22-1-2016 (αύριο) με πρώτη Συγκέντρωση στο Κρεοπωλείο Ζάρκου στο Κιάτο στις 10 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία προς την παλιά Σωληνουργεία όπου και θα Στηθεί το Πρώτο Μπλόκο του Νομού. Η Συμμετοχή σας είναι Απαραίτητη και καθοριστική για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ !!!»….


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Ο “Αγροτικός Σύλλογος Κορινθίας” Καλεί τα μέλη του και όλους τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους του Νομού να σηκωθούν από τα κρεβάτια και τους καναπέδες τους και να Συμμετέχουν στα Μπλόκα που θα Στηθούν στο Νομό μας. Ξεκινώντας από την Παρασκευή 22-1-2016 (αύριο) με πρώτη Συγκέντρωση στο Κρεοπωλείο Ζάρκου στο Κιάτο στις 10 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία προς την παλιά Σωληνουργεία όπου και θα Στηθεί το Πρώτο Μπλόκο του Νομού. Η Συμμετοχή σας είναι Απαραίτητη και καθοριστική για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ !!!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων στο ορεινό δίκτυο της Κορινθίας, κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τα αυτοκίνητα που μετακινούνται, να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες για την ασφαλή τους μετακίνηση. Ιδιαίτερη προσοχή λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού στα επαρχιακά οδικά δίκτυα των περιοχών Ξυλοκάστρου- Τρικάλων , Τρικάλων – Καρυάς, Δερβενίου – Γκούρας, Νεμέας- Κιάτου (Δ.Δ Δάφνης, Καστρακίου, Μποζικά, Τιτάνη), Κιάτου – Σουλίου έως Γκούρα.


Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κιάτου (αίθουσα θεάτρου) θα πραγματοποιηθεί, εκδήλωση ενημέρωσης – συζήτηση με θέμα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ- Η ώρα των αποφάσεων. Προσκεκλημένοι ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος  κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο εκπρόσωπος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, κ. Τάσος Κεφαλάς, η κ. Δέσποινα Σπανούδη, Χημ. Μηχανικός, βουλευτές του νομού και Αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Περιφέρειας και του νομού. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.  Αυτοδιοικητική Παρέμβαση Σικυωνίων Πολιτών - Ενωτική Ριζοσπαστική Παράταξη Βέλου-Βόχας - Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων - Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων - Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»

Αύριο στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας διοργανώνει συζήτηση με θέμα, «ΠΑΡΑΓΩΓΗ -  ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ – ΕΞΑΓΩΓΗ», ένας βασικός άξονας για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Ομιλητές, Χρήστος Στάικος πρόεδρος της Enterprise Greece, Χαράλαμπος Κασίμης Γ.Γ  υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης  και Μιχάλης Μυτιληνακης εκπρόσωπος του τμήματος Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Σάββατο,  στις 5 το απόγευμα στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ,  η <<ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΕ >>, διοργανώνει ΕΚΔΗΛΩΣΗ με Θέμα : ''ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ : Η εταιρική παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας για την επίλυση του γόρδιου δεσμού, με τρόπο οικονομικά βιώσιμο, οικολογικά συμβατό και κοινωνικά επωφελή''. Στην Εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ως ομιλητές ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.ά.

Την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ στα πλαίσια του φεστιβάλ του ΝΠΔΔ "Η ΜΗΚΩΝΗ"   το ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ θα παρουσιάσει,  την πολυβραβευμένη παράσταση,  ''Ο  ΦΟΝΙΑΣ''  του Μήτσου Ευθυμιάδη σε σκηνοθεσία Γωγώς Ξανθάκη. Ηθοποιοί: Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη, Ηλίας Λέκκας, Τάκης Τζεβελέκος και Αλέκος Ξανθάκης. Πρωτότυπη μουσική: Τάκης Τζεβελέκος   Το έργο ανήκει στην σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία. Γραμμένο το 1981 έρχεται να μας θυμίσει χαμένες ηθικές αξίες, κοινωνικούς προβληματισμούς και ανισότητες μεταξύ του υποκόσμου και της "καθώς πρέπει" κοινωνίας.....
+++++++++++++


Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση Τσίπρα Λαγκάρντ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, στο επίκεντρο η συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα και η ελάφρυνση του χρέους. Διαδοχικές συναντήσεις χθες του Έλληνα πρωθυπουργού με Τζο Μπάιντεν, Πιέρ Μοσκοβισί, Γκάμπριελ και άλλους οικονομικούς παράγοντες.

Στους δρόμους οι αγρότες κατά των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό τους καθεστώς. Σε κλοιό διαδηλωτών αγροτών, ως αργά χθες βράδυ, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου.

Κινητοποιήσεις σήμερα από πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, στάση εργασίας 11 με 2 των υπαλλήλων του υπουργείου Ναυτιλίας, στις 11 συγκέντρωση στην Ε-3 πύλη του Λιμανιού και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Συγκέντρωση στις 11 και μισή στα Προπύλαια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή, από Γιατρούς, Δικηγόρους, Μηχανικούς και άλλους επιστημονικούς Φορείς

Σε αποκλεισμό του υπουργείου εργασίας θα προχωρήσουν στη μια μετά το μεσημέρι, Δάσκαλοι και Καθηγητές.

Μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Μειώσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων έως 20.59% ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών που θα ισχύσει αναδρομικά από 21 Μαΐου 2015

Άκυρη βάση το δεδικασμένου έκρινε το ΣτΕ την απόφαση Σκουρλέτη για τις Σκουριές. Η σημερινή απόφαση δεν εξέτασε εκ νέου επί της ουσίας το ζήτημα, το σχόλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο δηλώνει ότι θα μελετήσει το σκεπτικό της απόφαση και θα κινηθεί ανάλογα.

Στην ΚΟΣΚΟ το 67.5% του ΟΛΠ, μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να κάνει αποδεκτή τη βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά.

Δέκα μέλη μιας αντιπροσωπείας πολιτικών και στελεχών του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ανάμεσα τους και βουλευτές του κόμματος, τραυματίστηκαν στην πόλη Τσιζρέ, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, από πυρά που δέχθηκαν καθώς προσπαθούσαν να διασώσουν πολίτες σε μια γειτονιά της πόλης που είχαν τραυματιστεί νωρίτερα σε συγκρούσεις.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαφθοράς, οργισμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο του κοινοβουλίου της Μολδαβίας και ζήτησαν τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η Κεντρική Επιτροπή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) αποφάσισε  να μην συμμετάσχει  στις πρόωρες εκλογές που αποφάσισε για τις 24 Απριλίου το κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι στην ΠΓΔΜ 

+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου