Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Παρασκευή 22-1-2015/07.30 πμ…. Αύριο στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κιάτου (αίθουσα θεάτρου) θα πραγματοποιηθεί, εκδήλωση ενημέρωσης – συζήτηση με θέμα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ- Η ώρα των αποφάσεων. Προσκεκλημένοι ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο εκπρόσωπος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, κ. Τάσος Κεφαλάς, η κ. Δέσποινα Σπανούδη, Χημ. Μηχανικός, βουλευτές του νομού και Αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Περιφέρειας και του νομού. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων. Αυτοδιοικητική Παρέμβαση Σικυωνίων Πολιτών - Ενωτική Ριζοσπαστική Παράταξη Βέλου-Βόχας - Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων - Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων - Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»


Αύριο στις 6 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κιάτου (αίθουσα θεάτρου) θα πραγματοποιηθεί, εκδήλωση ενημέρωσης – συζήτηση με θέμα: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ- Η ώρα των αποφάσεων. Προσκεκλημένοι ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος  κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο εκπρόσωπος της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, κ. Τάσος Κεφαλάς, η κ. Δέσποινα Σπανούδη, Χημ. Μηχανικός, βουλευτές του νομού και Αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Περιφέρειας και του νομού. Η εκδήλωση οργανώνεται με πρωτοβουλία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.  Αυτοδιοικητική Παρέμβαση Σικυωνίων Πολιτών - Ενωτική Ριζοσπαστική Παράταξη Βέλου-Βόχας - Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών Δήμου Κορινθίων - Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Λουτρακίου -Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων - Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Ο “Αγροτικός Σύλλογος Κορινθίας” Καλεί τα μέλη του και όλους τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους του Νομού να σηκωθούν από τα κρεβάτια και τους καναπέδες τους και να Συμμετέχουν στα Μπλόκα που θα Στηθούν στο Νομό μας. Ξεκινώντας από την Παρασκευή 22-1-2016 (σήμερα) με πρώτη Συγκέντρωση στο Κρεοπωλείο Ζάρκου στο Κιάτο στις 10 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία προς την παλιά Σωληνουργεία όπου και θα Στηθεί το Πρώτο Μπλόκο του Νομού. Η Συμμετοχή σας είναι Απαραίτητη και καθοριστική για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ !!!»

Σήμερα στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας διοργανώνει συζήτηση με θέμα, «ΠΑΡΑΓΩΓΗ -  ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ – ΕΞΑΓΩΓΗ», ένας βασικός άξονας για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Ομιλητές, Χρήστος Στάικος πρόεδρος της Enterprise Greece, Χαράλαμπος Κασίμης Γ.Γ  υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης  και Μιχάλης Μυτιληνάκης εκπρόσωπος του τμήματος Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αύριο,  στις 5 το απόγευμα στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ,  η <<ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΕ >>, διοργανώνει ΕΚΔΗΛΩΣΗ με Θέμα : ''ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ : Η εταιρική παρέμβαση της τοπικής κοινωνίας για την επίλυση του γόρδιου δεσμού, με τρόπο οικονομικά βιώσιμο, οικολογικά συμβατό και κοινωνικά επωφελή''. Στην Εκδήλωση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ως ομιλητές ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.ά.

Την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ στα πλαίσια του φεστιβάλ του ΝΠΔΔ "Η ΜΗΚΩΝΗ"   το ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ θα παρουσιάσει,  την πολυβραβευμένη παράσταση,  ''Ο  ΦΟΝΙΑΣ''  του Μήτσου Ευθυμιάδη σε σκηνοθεσία Γωγώς Ξανθάκη. Ηθοποιοί: Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη, Ηλίας Λέκκας, Τάκης Τζεβελέκος και Αλέκος Ξανθάκης. Πρωτότυπη μουσική: Τάκης Τζεβελέκος   Το έργο ανήκει στην σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία. Γραμμένο το 1981 έρχεται να μας θυμίσει χαμένες ηθικές αξίες, κοινωνικούς προβληματισμούς και ανισότητες μεταξύ του υποκόσμου και της "καθώς πρέπει" κοινωνίας.....
+++++++++++++


Νέα τραγωδία με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε.

Σε καμία περίπτωση οι εκπρόσωποι των θεσμών (τοκογλύφων) δεν ζήτησαν δραστική περικοπή των συντάξεων, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείο εργασίας. Η τηλεδιάσκεψη με κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ήταν διερευνητικού χαρακτήρα.

Οι καθυστερήσεις δεν αποτελούν στόχο  καμιάς από τις δυο πλευρές, συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Κριστίν Λαγκάρντ στην κατ ιδίαν συνάντηση τους  στο Νταβός. Συμφωνήθηκε επίσης απευθείας επικοινωνία κυβέρνησης και ΔΝΤ, ώστε η κάθε πλευρά να έχει σαφή αντίληψη  των θέσεων της άλλης. Έντονη αντιπαράθεση Τσίπρα με Σόιμπλε στη συζήτηση στο περιθώριο της διάσκεψης

Άκαρπη η συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών 

Σήμερα στις 11μιση το  πρωί, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Αποστόλου θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Μπλόκα αγροτών σε πολλά σημεία, προανήγγειλαν  κλείσιμο της εθνικής στα Τέμπη και στο τελωνείο στις Καστανιές  σήμερα 12 με 2 το μεσημέρι. 

Έληξε στις 6 το πρωί η απεργία στα πλοία. Νέα 48ωρη απεργία στις 27 και 28 του μηνός εξήγγειλε η ΠΝΟ. 24ωρη οι Δημοσιογράφοι στις  28 του μήνα.

Σταματώ να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη ΝΔ, δήλωσε ο πρώην Βουλευτής Νίκος Γεωργιάδης, μετά το δημοσίευμα του HOT DOC, σύμφωνα με το οποίο   εμπλέκετε σε υπόθεση παιδεραστίας. Επείγουσα προκαταρτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών

Οι δανοί βουλευτές ενέκριναν  δραστικές αλλαγές στη νομοθεσία που περιορίζουν τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, την ώρα που νομικοί και υποστηρικτές ανθρώπινων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι η Κοπεγχάγη γυρίζει την πλάτη της στις διεθνείς υποχρεώσεις της.

«Η Ιταλία δεν κάνει επίδειξη δύναμης, πρέπει όμως να σταματήσουμε με τον επαρχιωτισμό όσων νομίζουν ότι οι Βρυξέλλες είναι αλάθητες» δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος επιτίθεται στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Στους έξι ανέρχονται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί και 13 τραυματίες, ανάμεσα τους και τρεις αστυνομικοί, μετά από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε σημείο του οδικού δικτύου που οδηγεί στις πυραμίδες, στη συνοικία της Γκίζας στο Κάιρο.

+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου