Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τρίτη 26-1-2015/07.30 πμ…. Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Διάβρωση ακτών», την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «Ευ Ζην» και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών». Ως ομιλητές θα συμμετέχουν οι κύριοι Αναγνώστου Χρήστος (Γεωλόγος-Ιζηματολόγος στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών - ΕΛΚΕΘΕ) και Παπαθεοδώρου Γεώργιος (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Γεωλογίας)……




Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου. θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο «Διάβρωση ακτών», την οποία διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωστίνης «Ευ Ζην» και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών». Ως ομιλητές θα συμμετέχουν οι κύριοι Αναγνώστου Χρήστος (Γεωλόγος-Ιζηματολόγος στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών - ΕΛΚΕΘΕ) και Παπαθεοδώρου Γεώργιος (Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Γεωλογίας).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται μεταξύ άλλων. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας διαμαρτύρεται για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρούς στο Γεν.Νοσ.Κορίνθου. α-Παιδιατρικό τμήμα. β-ΜΕΘ (Μονάδα εντατικής θεραπείας) έχει κλείσει. γ-Τα τμήματα της Νεφρολογικής κλινικής και ουρολογικής κλπ λειτουργούν στα όρια τους. Οι ιατροί εφημερεύουν κάθε ημέρα μέχρι τα όρια τους. (Pearnedaut) δ-Στο νοσηλευτικό προσωπικό έχουμε πολύ μεγάλες ελλείψεις. 2) α-Αποψίλωση των μονάδων Π.Υ Γκούρας. Η ευρύτερη περιοχή την Τρίτη 26-01-2016 δεν θα εφημερεύει τα βράδια λόγω ελλείψεως Ιατρών και παραϊατρικού προσωπικού .Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και παράνομη. Β)Κ.Υ Νεμέας  (Β΄Ζώνης ) Υποστελέχωση υπάρχουν 6 Ιατροί και χρειάζονται 12 με μεγάλες ελλείψεις στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Δεν υπάρχουν: Παιδίατρος, Μικροβιολόγος, και Οδοντίατρος τα τελευταία 3 χρόνια.....»

Το ζήτημα του μειωμένου αριθμού πολιτών που εμβολιάστηκαν για την αντιμετώπιση της γρίπης και την αύξηση των νοσημάτων φέτος σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, έθεσε με γραπτή ερώτησή του προς το Υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
+++++++++++++


Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, σήμερα σε γενικές συνελεύσεις σε Νίκαια και Θεσσαλονίκη θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση το απόγευμα στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

Σε συλλαλητήριο καλεί, στις 18:00, η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που θα διεξάγεται στη Βουλή η προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτηση. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Δεν μπορεί να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, διαβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος. Χωρίς νέο συνταξιοδοτικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα πρόσθεσε.

Αύριο στην Αθήνα οι επικεφαλείς των θεσμών (τοκογλύφων)

Νέες πιέσεις στην Ελλάδα για τη συνθήκη Σέγκεν, δεν υφίσταται θέμα εξόδου της χώρας μας, δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος 

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή με αφορμή το επετειακό βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Για χτυπήματα Ταικ Βοντό στην ενημέρωση και αναμετάδοση του βίντεο από την ΕΡΤ, χωρίς αντίλογο, μίλησε η ΕΣΗΕΑ. Η ΕΡΤ απάντησε, δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων, ενώ επεσήμανε ότι, είναι πάντα ανοικτή να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις.

Τουλάχιστον 32 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 66 τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε αγορά ενός χωριού στην επαρχία του Απώτατου Βορρά του Καμερούν, μια από τις πιο πολυαίμακτες ενέργειες στην περιοχή, την οποία τοποθετούν συχνά οι νιγηριανοί ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Τοπικές νεφώσεις, μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και  Δυτικούς, Βόρειους ανέμους  4 – 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου