Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Τετάρτη 9-12-2015/07.30 πμ…. Σήμερα στις 5μιση τον απόγευμα με 8 το βραδύ, στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Να είμαστε όλοι εκεί. Η βοήθεια μας είναι απαραίτητη….





«Ολιγόωρες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών από απόψε στις 10 το βράδυ   έως το αργότερο αύριο στις 06:00 το πρωί, κατά τη διάρκεια των οποίων το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα μεταξύ των κόμβων Δερβενίου (142,1) και Καλαβρύτων (Χ.Θ. 159,2) της ΝΕΟ Κορίνθου-Πατρών θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, ενώ ταυτόχρονα θα αποκλειστεί και ο κλάδος εισόδου του Κόμβου της Ακράτας με κατεύθυνση προς Πάτρα. Το αντίθετο ρεύμα προς Αθήνα δεν επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου,  σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία,   την αποχή των δικηγόρων από 9 έως και 15 Δεκεμβρίου  από τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με την  απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

«Στο Δουβλίνο, προσκεκλημένος από την Google Ευρώπης και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, βρέθηκε ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας, μαζί με συναδέλφους του από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Enda Kenny με τον οποίο και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την οικονομική κρίση και για το πώς η Ιρλανδία κατάφερε να ξεφύγει από αυτή….»

Το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων, διοργανώνει Φεστιβάλ Θεάτρου που θα διεξαχθεί στην πόλη του Κιάτου το οποίο ξεκίνησε την Κυριακή 6 του μήνα και θα διαρκέσει έως τα μέσα Μαρτίου 2016 με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων, δήμων και συλλόγων, της Κορινθίας αλλά και Κορίνθιων σκηνοθετών που δραστηριοποιούνται και εκτός νομού. Καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει συμμετοχή μέχρι και αύριο τελευταία μέρα. Πληροφορίες: Γραφείο «ΜΗΚΩΝΗΣ» (Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου) Τηλ : 2742021921 Email: mikoni.ds@gmail.com. Επόμενη παράσταση τη Κυριακή, με το έργο, "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" του Βιτσέντζου Κορνάρου, από το παιδικό τμήμα του Συλλόγου Πολιτισμού " ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ" σε σκηνοθεσία Άρη Σταύρου.


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  προκηρύσσει. "Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Ηλίας Κατσούλης». Οι υποψήφιοι  πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία του Δήμου, β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και  γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr). Υποβολή αιτήσεων έως και αύριο τελευταία μέρα

Αύριο 12μιση με 3μιση το μεσημέρι, στην Αίθουσα 2 του ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ  στην Κόρινθο , ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, διοργανώνει την 5η Εθελοντική Αιμοδοσία του και καλεί. «Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι. Ενισχύστε την ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ του Συλλόγου μας»

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, διοργανώνει Λευκή Νύχτα στο κέντρο της αγοράς της Κορίνθου.

Την Παρασκευή, στις 17:45, στην Αίθουσα TULIP του Club Hotel Casino Loutraki. θα πραγματοποιηθεί αναγόρευση του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Cambridge, κ.Christopher Hill, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μετά από πρόταση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών που απαιτούνται για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων, μηχανημάτων έργων και του λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού 289.150,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (αριθμός μελέτης 47/2015).  ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 21-1-2016 Ώρα 15:00


Νέα τραγωδία με πρόσφυγες Βορειοδυτικά του Φαρμακονησίου, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 9 νεκροί, 26 οι διασωθέντες

Υπογραφή συμφωνίας Ελλάδας Αιγύπτου στις Αεροπορικές Μεταφορές και 2 μνημονίων συνεργασίας και κατανόησης. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη χώρα του, σε Μεταφορές, Ναυτιλία, Ενέργεια και στον τομέα των  Κατασκευών.

Υποδειγματική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου και θετικό παράδειγμα και μήνυμα για όλες τις χώρες της περιοχής. Νωρίτερα μετά τη συνάντηση τους, οι κύριοι Τσίπρας και Αλ Σίσι, διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων σε όλους τους τομείς , αλλά και στα ζητήματα κρίσεων, όπως Συρία, Παλαιστίνη, Κύπρο και Λιβύη

Η τριμερής Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, σχετίζεται με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην περιοχή και στόχο έχει να επικρατήσουν συνθήκες συνεργασίας, τόνισε πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην ΕΡΤ.

Περιμένουμε από το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών να διαχωρίσει τη στάση του, από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ, επισημαίνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας την αναφορά Σόιμπλε, όποιος δήλωσε, ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το ταμείο 

Νέος γύρος διαπραγμάτευσης με τους δανειστές – τοκογλύφους για το 2ο πακέτο των προαπαιτούμενων. Σήμερα θα συνεχιστεί η συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των τοκογλύφων για τον ΑΔΜΗΕ, χθες συναντήθηκαν επίσης με τον Γιώργο Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια

Εντός 10 ημερών η συμφωνία με τη Γερμανική Φραπόρτε για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία νέα φορολογική επιβάρυνση για τα εισοδήματα του 2015, διαβεβαιώνει το υπουργείο οικονομικών, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, όπως αναφέρουν η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας για τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα τους, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο εργασίας, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Ένας ύποπτος για πιθανές σχέσεις με Τζιχαντιστές, εξετάζεται από τις Λιμενικές αρχές στη Μόρηα της Μυτιλήνης, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόταν από τη Συρία και στο κινητό του τηλέφωνο οι Λιμενικοί βρήκαν φωτογραφίες τους με όπλα και με σημαίες που έμοιαζαν με του Ισλαμικού κράτους, για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί και το κλιμάκιο της ΕΥΠ που βρίσκετε στο νησί.

Την πρώτη επίθεση της στο Ισλαμικό κράτος από τη θάλασσα της Μεσογείου, εξαπέλυσε η Ρωσία, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργού άμυνας Σεργκέι Σόιγκου προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν 

Νεκρός έπεσε από τα πυρά ισραηλινών ένας νεαρός Παλαιστίνιος διαδηλωτής κατά τη διάρκεια επιχείρησης σύλληψης στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ο 19χρονος Μαλέκ Σαχίν, συμμετείχε σε διαδήλωση κατά των στρατιωτών που επιχειρούσαν να συλλάβουν δύο άντρες σε προσφυγικό καταυλισμό στη Δυτική Όχθη.

Τοπικές νεφώσεις, με  Βορειοανατολικούς  ανέμους  3 - 4 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου