Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τρίτη 14-12-2015/07.30 πμ…. Μετά την Κυριακάτικη αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η Εθελουσία Αιμοδοσία θα επαναληφτεί και αύριο από τις 4 το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου, επί της Αγίου Βλασίου 20. Μη λείψει κανείς…..





Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο Ξενοδοχείο Εφύρα στην Κόρινθο, συνέντευξη τύπου θα δώσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της "Πρωτοβουλίας Αλληλέγγυων Πολιτών  στον Δήμο Κορινθίων". Τα θέματα της συνέντευξης θα είναι τα νέα του Δημοτικού Συμβουλίου, η απόφαση για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, το Στρατόπεδο της Κορίνθου και όλα τα αυτοδιοικητικά θέματα που απασχολούν τους Κορίνθιους πολίτες.

Με μοναδικό θέμα «Ψήφιση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έτους 2016»,  το οποίο και ψηφίστηκε, συνεδρίασε χθες  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου. Προηγήθηκε σε ξεχωριστή συνεδρίαση η ψήφιση του προϋπολογισμού του  ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» και ακλούθησε η κανονική συνεδρίαση του Συμβουλίου με 15 θέματα στην ημερησία διάταξη.

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ, στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΩΔΕΙΟΥ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, αναδεικνύει το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του έργο, παρουσιάζοντας έργα σπουδαίων Συνθετών. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, είναι ο σημαντικότερος θεσμός μουσικής εκπαίδευσης σε όλη την Κορινθία,  προσφέροντας άρτια μουσική εξειδίκευση υψηλής ποιότητας και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών που απαιτούνται για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων, μηχανημάτων έργων και του λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού 289.150,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (αριθμός μελέτης 47/2015).  ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 21-1-2016 Ώρα 15:00


Εγκρίθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις. ευρώ, σήμερα θα τεθεί προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Για ξεπούλημα των κόκκινων δανείων στα κοράκια και αύξηση της δημοσιονομικής δαπάνης στο δημόσιο, μίλησε η αντιπολίτευση

Συγκέντρωση ενάντια στο νέο μισθολόγιο από την ΑΔΕΔΥ σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, την ίδια ώρα στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής στον πεζόδρομο της Κοραή, ενάντια στην πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες σε εταιρείες. Συγκέντρωση και από την ΠΟΕΔΗΝ στις 11 το πρωί στο υπουργείο υγείας. 

Καταλήξαμε σε μια συμβιβαστική συμφωνία που περιλαμβάνει για πρώτη φορά χαμηλότερους δημοσιονομικούς στόχους, περισσότερα επενδυτικά κονδύλια από την Ευρώπη και ξεκάθαρη δέσμευση για ελάφρυνση χρέους, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του στο συνέδριο Investing Greece στη Νέα Υόρκη.  Σε Χίο και Λέρο σήμερα ο πρωθυπουργός για το προσφυγικό.

Την πάγια θέση του ΔΝΤ για σημαντική μείωση του Ελληνικού χρέους, επανέλαβε η εκπρόσωπος του ταμείο στο Κουαρτέτο των δανειστών - τοκογλύφων Ντέλια Βουλκουλέσκου, σημείωσε ότι, χρειάζονται πρόσθετες μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό.

«Η Ελλάδα δεν χάνει μόνο τα αεροδρόμιά της, αλλά και μετατρέπεται σε γερμανική τουριστική αποικία» σημειώνει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνης και τονίζει ότι «η κύρωση της αποικιακής συμφωνίας παράδοσης των αεροδρομίων μας θα επισύρει βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες». «Η κυβέρνηση χάρισε στην κυριολεξία στο γερμανικό κράτος τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια-φιλέτα της χώρας μας....»

Την ανάγκη για Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στην πράξη, τόνισε ον πρόεδρος της Δημοκρατίας, επέκρινε τη στάση της Τουρκίας.

Η Τουρκιά πρέπει να ανταποκριθεί στις Ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις, τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς από τις Βρυξέλες, όπου άνοιξε το κεφάλαιο για την οικονομική και νομισματική ένωση της γείτονος.

Τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, προωθεί το αρμόδιο υπουργείο

Η Ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή δεν υποκαθιστά τις Εθνικές τελωνειακές αρχές, τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Νέα δεδομένα στο δημόσιο με το ενιαίο μισθολόγιο που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2016. Περίπου 314000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν μικρές η μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς τους. Ξεπαγώνουν και οι μισθολογικές ωριμάνσεις

Στα 90 από τα 70 λεπτά που είναι σήμερα αυξάνεται η διάρκεια ισχύς των εισιτηρίων στα ΜΜΕ από 1ης Ιανουαρίου ως αντιστάθμιση της αύξησης του αντίτιμου από 1.20 στα 1.40 ευρώ

Επίθεση αγνώστων χθες βράδυ σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Πατησίων και εναντίον 3 ελεγκτών του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια.

Δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν  από σφαίρες στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με την αστυνομία του Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκιάς, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της απαγόρευσης κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ πριν από δύο και πλέον εβδομάδες σε ορισμένες από τις συνοικίες αυτής της πόλης.

Μικρό προβάδισμα του Λαϊκού Κόμματος υπό τον Μαριάνο Ραχόι -ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει χωρίς συμμαχίες- καταγράφουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου στην Ισπανία

Τουλάχιστον 41 άτομα έχασαν τη ζωή τους, όταν λεωφορείο της αστυνομίας εξετράπη της πορείας του, ενώ κινούνταν σε εθνική οδό και έπεσε από γέφυρα στη βορειοδυτική Αργεντινή

Με την ρωσική πολιτική ηγεσία (Βλαντιμίρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ) συναντάται σήμερα ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρμεντ, Τζον Κέρι. Επί τάπητος το μέλλον του σύρου προέδρου Άσαντ, αλλά και η διαρκώς κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία.

Τοπικές νεφώσεις, με  Βορειοανατολικούς  ανέμους  4 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου