Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Πέμπτη 16-12-2015/07.30 πμ…. Η "Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου", καταγγέλλει τη μεταφορά νέων κρατούμενων στο Στρατόπεδο Κορίνθου και αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον προηγούμενο Φεβρουάριο είχε δεσμευτεί με τον πιο επίσημο τρόπο για το κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών της Κορίνθου εντός διμήνου, με την πιθανή λειτουργία μιας μικρής, ανοιχτής δομής φιλοξενίας.... πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκαν σε αυτό πάνω από 120 μετανάστες μαροκινής καταγωγής .... Οι καταγγελίες που δεχόμαστε από τους έγκλειστους μετανάστες που ξαναγέμισαν το στρατόπεδο της Κορίνθου λένε ότι δεν γνωρίζουν γιατί κρατούνται, ότι δέχονται πίεση για να υπογράψουν χαρτιά για "οικειοθελή" επαναπροώθηση στις χώρες τους χωρίς τη βοήθεια διερμηνέα, ότι δεν τους επιτρέπεται να βγουν ενώ μιλούν και για υποσιτισμό.... ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ»…..




Η  "Αντιρατσιστική - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου", καταγγέλλει τη μεταφορά νέων κρατούμενων στο Στρατόπεδο Κορίνθου και αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον προηγούμενο Φεβρουάριο είχε δεσμευτεί με τον πιο επίσημο τρόπο για το κλείσιμο του κέντρου κράτησης μεταναστών της Κορίνθου εντός διμήνου, με την πιθανή λειτουργία μιας μικρής, ανοιχτής δομής φιλοξενίας.... πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκαν σε αυτό πάνω από 120 μετανάστες μαροκινής καταγωγής .... Οι καταγγελίες που δεχόμαστε από τους έγκλειστους μετανάστες που ξαναγέμισαν το στρατόπεδο της Κορίνθου λένε ότι δεν γνωρίζουν γιατί κρατούνται, ότι δέχονται πίεση για να υπογράψουν χαρτιά για "οικειοθελή" επαναπροώθηση στις χώρες τους χωρίς τη βοήθεια διερμηνέα, ότι δεν τους επιτρέπεται να βγουν ενώ μιλούν και για υποσιτισμό.... ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ»

Σε ευχαριστήριο μήνυμα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προς το ΚΑΠΗ, αναφέρεται μεταξύ άλλων. «Στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που διοργανώθηκε από το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου στις 9 Δεκεμβρίου 2015, συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό, το όποιο διατέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για την αγορά τροφίμων. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για τη πολύτιμη συμβολή σας ώστε να ευοδωθεί το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και να μας δοθεί η δυνατότητα να ανακουφίσουμε τις άπορες οικογένειες του Δήμου μας. Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βρίσκονται συνδημότες μας, τέτοιες πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση από όλους μας…..»

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου. «Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΖΗΡΕΙΑ Α.Ε. ΟΤΑ κ. Σπύρο Αποστολόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, επισκέφτηκαν την 15η Δεκεμβρίου 2015,τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Τζιάλλα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση διαφόρων θεμάτων τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της περιοχής και ειδικότερα του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας στα Τρίκαλα Κορινθίας. Ο Γενικός Γραμματέας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διαβεβαίωσε ότι από πλευράς του θα συνδράμει ώστε να επιλυθούν τα θέματα που απασχολούν τη δημοτική αρχή. Τόνισε δε, ότι επιβάλλεται να αξιοποιηθούν στο μέγιστο, τα πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής με στόχο την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»

Από σήμερα έως και την Κυριακή,   στο παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης της Κορίνθου, η «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ ΟΙΚΟΣΙΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» με έδρα το Δήμο Σικυωνίων  Κορινθίας. διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων. «Έκθεση πτηνών»,  για  τη σύννομη και ορθή διαχείριση και εκτροφή των ωδικών πτηνών, και τη διάδοση της λεγόμενης ορνιθοκουλτούρας σε όλους τους Κορίνθιους. Ειδικά την Κυριακή 12:00μ.μ., θα γίνει η κλήρωση πουλιών ράτσας σε όσους και όσες μικρούς ή μεγάλους έχουν πάρει λαχνούς από το χώρο της έκθεσης, μαζί με το κλουβί τους, δωρεά των υποστηρικτικών μαγαζιών. Είσοδος Ελεύθερη.

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ, στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΩΔΕΙΟΥ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, αναδεικνύει το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του έργο, παρουσιάζοντας έργα σπουδαίων Συνθετών. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, είναι ο σημαντικότερος θεσμός μουσικής εκπαίδευσης σε όλη την Κορινθία,  προσφέροντας άρτια μουσική εξειδίκευση υψηλής ποιότητας και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Το Σάββατο από τις 9μιση το βράδυ, στο Αλλότροπον στην Κόρινθο, δυο σημαντικοί δεξιοτέχνες μουσικοί, ο Haig Yazdjian (ακουστικό ούτι, ηλεκτρικό ούτι, τραγούδι) και ο Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά) συμπράττουν επί σκηνής και αναμένεται να μας καταπλήξουν!! Δεν είναι τυχαίο ότι ο καθένας τους θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, με διεθνή αναγνώριση. Τιμή εισόδου: 5 €

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών που απαιτούνται για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων, μηχανημάτων έργων και του λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού 289.150,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (αριθμός μελέτης 47/2015).  ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 21-1-2016 Ώρα 15:00


Την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς και για χρέη προς το δημόσιο, προωθεί με νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο οικονομικών

Διυπουργική Επιτροπή για την ανεύρεση νέων πόρων στα αποθεματικά των Ταμείων, προανήγγειλε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Για τις Βρυξέλες όπου θα πάρει μέρος σήμερα και αύριο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, αναχώρησε μετά τη χθεσινή επίσκεψη του σε Χίο και Λέρο ο πρωθυπουργός. Κατ ιδίαν συνάντηση αναμένεται να έχει με τον Τούρκο ομόλογο του.

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Μυτιλήνης, 2 πρόσφυγες ανασύρθηκαν νεκροί.

Σήμερα θα ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση προσφύγων από το γήπεδο του ΤΑΙ ΒΟ ΝΤΟ στις εγκαταστάσεις του χόκεϊ στο Ελληνικό.

Τη δυνατότητα της Φρόντεξ να δρα δίχως να δίνει λογαριασμό στα κράτη μέλη, υπερασπίστηκε με δηλώσεις της η Άγγελα Μέρκελ

Η Τουρκία στέλνει πρόσφυγες σε εμπόλεμες ζώνες  Συρίας και Ιράκ και χρησιμοποιεί Ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή Κέντρων Κράτησης, επισημαίνει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία καλεί την ΕΕ να διασφαλίσει ότι, τα χρήματα που δίνει στην Τουρκία δεν υπονομεύουν τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών  

Στην Αθήνα σήμερα ο Σκοπιανός υπουργός εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον Έλληνα ομόλογο του. Το προσφυγικό εκτός των άλλων στην  ατζέντα του Νικόλα Ποπόφσκι

Αναπροσαρμόζονται αναδρομικά από το Μάιο του 2015 οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, με απόφαση του ΣΤΕ

Αποχώρησαν από την Επιτροπή της Βουλής όπου συζητείτε το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Για τρόικα εσωτερικού κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου.

ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΧΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την επέκταση του «συμφώνου συμβίωσης» και στα ομόφυλα ζευγάρια στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πρωτοβουλία για το πώς θα φέρει χρήματα στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο, προκειμένου να βοηθήσει την ανάπτυξη, προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στάσεις εργασίας σήμερα, των δικαστικών υπαλλήλων και των εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο.  

Τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία αύριο στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν Ρωσία και ΗΠΑ

Ασθενείς  βροχή,  με  Βορειοανατολικούς  ανέμους  5 - 6 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου