Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Δευτέρα 7-12-2015/07.30 πμ…. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3μηνης διάρκειας κηρύχτηκε και πάλι ο δήμος Τρίπολης, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, έπειτα από αίτημα του δήμου, για το κρίσιμο ζήτημα απομάκρυνσης των σκουπιδιών. Η απόφαση λήφθηκε με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνη ρύπανση. Ταυτόχρονα, με την απόφαση αυτή, ο δήμος καλείται να ορίσει χώρο κατάλληλο για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση, ο οποίος να καλύπτει τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις. Επίσης θα πρέπει να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στον χώρο που θα βρεθεί, καθώς επίσης ορίζεται πως η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει ευθύνη του δήμου Τρίπολης.....


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 3μηνης διάρκειας κηρύχτηκε και πάλι  ο δήμος Τρίπολης, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, έπειτα από αίτημα του δήμου, για το κρίσιμο ζήτημα απομάκρυνσης των σκουπιδιών. Η απόφαση λήφθηκε με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνη ρύπανση. Ταυτόχρονα, με την απόφαση αυτή, ο δήμος καλείται να ορίσει χώρο κατάλληλο για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση, ο οποίος να καλύπτει τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις. Επίσης θα πρέπει να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στον χώρο που θα βρεθεί, καθώς επίσης ορίζεται πως η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει ευθύνη του δήμου Τρίπολης.

Το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» του Δήμου Σικυωνίων, διοργανώνει Φεστιβάλ Θεάτρου που θα διεξαχθεί στην πόλη του Κιάτου την περίοδο από μέσα Δεκεμβρίου 2015 έως μέσα Μαρτίου 2016 με τη συμμετοχή θεατρικών ομάδων, δήμων και συλλόγων, της Κορινθίας αλλά και Κορίνθιων σκηνοθετών που δραστηριοποιούνται και εκτός νομού. Καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει συμμετοχή μέχρι και αύριο τελευταία μέρα. Πληροφορίες: Γραφείο «ΜΗΚΩΝΗΣ» (Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου) Τηλ : 2742021921 Email: mikoni.ds@gmail.com

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  προκηρύσσει. "Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Ηλίας Κατσούλης». Οι υποψήφιοι  πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία του Δήμου, β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και  γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr). Υποβολή αιτήσεων έως και την Τετάρτη."


Με 11 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα  στις  2μιση το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Την Τετάρτη 12μιση με 3μιση το μεσημέρι, στην Αίθουσα 2 του ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ  στην Κόρινθο , ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, διοργανώνει την 5η Εθελοντική Αιμοδοσία του και καλεί. «Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι. Ενισχύστε την ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ του Συλλόγου μας»

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών που απαιτούνται για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων, μηχανημάτων έργων και του λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού 289.150,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (αριθμός μελέτης 47/2015).  ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 21-1-2016 Ώρα 15:00


Μαζικές οι διαδηλώσεις χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της χώρας στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σε πεδίο  μάχης μετατράπηκαν χθες βράδυ οι δρόμοι γύρω από τα Εξάρχεια, μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών, 35 οι προσαγωγές. Επεισόδια σημειώθηκαν χθες και σε Κρήτη, Καλαμάτα, Βόλο και Κομοτηνή.

Για προκλητικά δημοσιεύματα του Γερμανικού τύπου, με αφορμή αναφορά της Ντι Βέλτ, που χαρακτηρίζει την Ελλάδα ακυβέρνητη, κάνει λόγο το μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας,  πως οι  αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν

Νέα συνεδρίαση του Γιούρωγκρουπ σήμερα, στο επίκεντρο του οποίου θα  βρεθεί το 2ο πακέτο μέτρων για την αποδέσμευση της υποδόσης του 1ος δις ευρώ προς την Ελλάδα

Στόχος της κυβέρνησης είναι η πρόσληψη 20000 δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε σε συνέντευξη του, ο αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης

Πρόσκληση σε μίνι σύσκεψη για το προσφυγικό στις 17 Δεκεμβρίου απεύθυνε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν

Σήμερα στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ η αναβληθείσα συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ1

Αναξιόπιστες και αντιεπιστημονικές, χαρακτηρίζει εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μειμαράκη τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρουν πρώτο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τονίζοντας μάλιστα πως εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Σήμερα και αύριο, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί την Άγκυρα,  θα συναντηθεί με τουρκικά πολιτικά κόμματα και θα συζητήσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις προοπτικές εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων.

Λόγω της 5ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης σήμερα,  από 17:00 έως 22:00, θα υπάρξουν ματαιώσεις στα δρομολόγια του προαστιακού.

Απέχουν των καθηκόντων τους  από τις 9  έως τις 15 Δεκεμβρίου οι δικηγόροι όλης της χώρας.

Τρεις εβδομάδες μετά την 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας, η εθνικιστική ακροδεξιά εμφανίζεται στα exit poll πρώτη σε εθνικό επίπεδο με ποσοστό 30,6%· ακολουθούν οι... Ρεπουμπλικανοί του Νικολά Σαρκοζί με 27% και οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ μένουν πίσω με 22,7%. Η Μαρίν Λεπέν και την ανιψιά της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κερδίζουν περισσότερο από το 40% των ψήφων στην βόρεια και τη νοτιοανατολική Γαλλία.

Τουλάχιστον 32 τζιχαντιστές έχασαν τη ζωή τους στη Ράκα, το προπύργιο της τζιχαντιστικής αυτής οργάνωσης στη βόρεια Συρία, από μια σειρά αεροπορικών επιδρομών που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό.

“Η απειλή της τρομοκρατίας είναι αληθινή, αλλά θα την ξεπεράσουμε,” είπε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα σε έκτακτο διάγγελμα χθες βράδι που απαντούσε στην κριτική για έλλειψη εσωτερικής ασφάλειας στη χώρα μετά το μακελειό στην Καλιφόρνια πριν από τέσσερις μέρες.

Έκκληση προς τις 195 χώρες που μετέχουν στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα, που διεξάγεται ... στο Παρίσι, ώστε «να ξεπεραστούν τα επί μέρους συμφέροντα» και να καταλήξουν σε μία συμφωνία στη διάρκεια της δεύτερης καθοριστικής εβδομάδας των συζητήσεων, απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Αίθριος  καιρός, με  Βορειοανατολικούς,  Νοτιοδυτικούς  ανέμους  1 - 3 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου