Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τρίτη 1-12-2015/07.30 πμ…. Κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού η υποψηφιότητα της Τρίπολης, για την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, με βασικό μήνυμα τη φράση «in Arcadia». Ο φάκελος υποψηφιότητας του TRIPOLIS-ARCADIA 2021, δεν αφορά μόνο την Τρίπολη, αλλά το σύνολο της Αρκαδίας. Έχει σταθερό σημείο αναφοράς το Αρκαδικό Ιδεώδες, το οποίο επιλέχθηκε ως κεντρικό μήνυμα, που θα σφραγίσει επικοινωνιακά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα συνυφαίνει αισθητικά όλες τις δράσεις της υποψηφιότητας. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής σε δηλώσεις του για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας σημείωσε πως, «η Τρίπολη θεωρεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μια πολύτιμη ευκαιρία….»




Κατατέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού η υποψηφιότητα της Τρίπολης, για την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021, με βασικό μήνυμα τη φράση «in Arcadia». Ο φάκελος υποψηφιότητας του TRIPOLIS-ARCADIA 2021, δεν αφορά μόνο την Τρίπολη, αλλά το σύνολο της Αρκαδίας. Έχει σταθερό σημείο αναφοράς το Αρκαδικό Ιδεώδες, το οποίο επιλέχθηκε ως κεντρικό μήνυμα, που θα σφραγίσει επικοινωνιακά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα συνυφαίνει αισθητικά όλες τις δράσεις της υποψηφιότητας. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής σε δηλώσεις του για την κατάθεση του φακέλου υποψηφιότητας σημείωσε πως, «η Τρίπολη θεωρεί το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης ως μια πολύτιμη ευκαιρία….»

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  προκηρύσσει. "Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Ηλίας Κατσούλης». Οι υποψήφιοι  πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) στην υπηρεσία του Δήμου, β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και  γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr). Υποβολή αιτήσεων έως τις 9 Δεκεμβρίου."

Αύριο στις 8μιση το βράδυ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, το ΘΕΑΤΡΟ  ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει  την πολυβραβευμένη παράσταση,  ''Ο  ΦΟΝΙΑΣ'' του Μήτσου Ευθυμιάδη σε σκηνοθεσία Γωγώς Ξανθάκη, συμμετέχουν οι Ηθοποιοί, Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη,  Ηλίας Λέκκας,  Τάκης Τζεβελέκος και   Αλέκος Ξανθάκης.  «Το έργο ανήκει στην σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία. Γραμμένο το 1981 έρχεται να μας θυμίσει χαμένες ηθικές αξίες, κοινωνικούς προβληματισμούς και ανισότητες μεταξύ του υποκόσμου και της "καθώς πρέπει" κοινωνίας…..»

Στις 4-5 και 6 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, θα πραγματοποιηθεί το 7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ-ΜΕΛΙΟΥ. Ώρες Λειτουργίας Παρασκευή 16.00 - 21.00 Σάββατο και Κυριακή  10.00 - 21.00.  «Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλι από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις  περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό - ποιοτικό μέλι όπως Βυτίνα, Κρήτη, Μαγνησία, Πιερία, Ηλεία, Κάρπαθο, Κέα, Τήνο, Μεσσηνία, Μάνη, Αμοργό και πολλές άλλες περιοχές. Πολλά κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του Φεστιβάλ με εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα "Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας" και πολλές ακόμα εκπλήξεις.» Είσοδος 2 ευρώ. Παιδιά έως 12 ετών δωρεάν.

Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος  Περιγιαλίου, παρουσιάζει  την θεατρική παράσταση,  «Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ» του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ, σε σκηνοθεσία Πολυξένης Ορκοπούλου Ξανθάκη. Συμμετέχουν οι Ηθοποιοί, Μάκης Λάιος, Ειρήνη Λάιου, Νεκτάριος Νταλιάρδος, Ρένα Λάιου, Βενετία Μπαλάφα, Σάιμον Πριτ Σινγκ, Δημήτρης Τσετσώνης, Θοδωρής Νταλιάρδος και Πολυξένη Ορκοπούλου Ξανθάκη



Επιτροπή προετοιμασίας των συζητήσεων για τη ρύθμιση του χρέους, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, οριστικοποίησε τις κυβερνητικές θέσεις για το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας

Ναι στη ρύθμιση του χρέους από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, τοποθέτησε στις αρχές του 2016 την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Καλούμαστε να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις για το κλίμα που θα μας δεσμεύουν όλους, τόνισε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Διάσκεψη στο Παρίσι, παρουσία εκατοντάδων ηγετών που καλούνται να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις ζωές μας στο όνομα του κέρδους υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι, το περιβαλλοντικό βρίσκεται ψιλά στην κυβερνητική ατζέντα

Συναντήσεις Τσίπρα με πολλούς ηγέτες, όπως της Τουρκίας, των Σκοπίων και το Γάλλου ομολόγου του.

Θέλουμε ασφαλιστικό που οι εξοικονομήσεις δεν θα γίνουν από μείωση συντάξεων, τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Δεν θα επιβάλλεται πρόσθετη μείωση 10% στις συντάξεις σε όσους είχαν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, μέχρι τις 18 Αυγούστου φέτος.

Συνεδριάζουν σήμερα οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Χωρίς αποφάσεις η χθεσινή της ΚΕΦΕ στη ΝΔ

Παράταση μέχρι και αύριο για την καταβολή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ που έληξαν χθες

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ οι εργαζόμενοι σε Σιδηρόδρομο και Προαστιακό προσχωρούν σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΕΣΣΕ

Φτωχότερο το Ελληνικό θέατρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Μηνάς Χατζησάββας. Ο 67χρονος ηθοποιός νοσηλευόταν με εγκεφαλικό και είχε βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό.

Η Μόσχα έχει λάβει πρόσθετες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι, πετρέλαιο το ISIS  διακινείται μέσω Τουρκίας, δήλωσε από το Παρίσι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επανέλαβε ότι, η κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους συνιστά ένα τεράστιο λάθος.

Αλλάζουν όλα στο πρόγραμμα εισόδου στις ΗΠΑ χωρίς βίζα. Αυστηρότεροι κανόνες

Τρεις εβδομάδες απομένουν για τις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία και τα ευρήματα των δημοσκόπων προκαλούν αναταράξεις. Το Λαϊκό Κόμμα είναι πάντα πρώτο, όμως οι Ciudadanos του Άλμπερτ Ριβέρα, έχουν σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση, αφήνοντας πίσω Σοσιαλιστές (PSOE) και Podemos.

Τοπικές νεφώσεις, με ισχυρούς  Δυτικούς  ανέμους 6 – 7 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου