Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Τετάρτη 15-12-2015/07.30 πμ…. Υπό κατάληψη τελεί για τρίτη συνεχή ημέρα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, από φοιτητές που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε. Επιπλέον ζητούν, μεταξύ άλλων, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα, καθώς και ανέγερση εστιών σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη. Επισημαίνεται ότι παρά την κατάληψη της πρυτανείας, η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα τμήματα και τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιείται κανονικά….




Υπό κατάληψη τελεί για τρίτη συνεχή ημέρα η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, από φοιτητές που διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό που ψηφίστηκε. Επιπλέον ζητούν, μεταξύ άλλων, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές και συγγράμματα, καθώς και ανέγερση εστιών σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Κόρινθο, Ναύπλιο και Τρίπολη. Επισημαίνεται ότι παρά την κατάληψη της πρυτανείας, η εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα τα τμήματα και τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου πραγματοποιείται κανονικά.

Σύμφωνα με το Δήμο Κορινθίων, «Ομόφωνα  αρνητική ήταν η απόφαση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  αναφορικά με την ιχθυοτροφεία της Εταιρείας «Σελόντα». Τόσο το Τοπικό Συμβούλιο Σοφικού όσο και του Κόρφου ήταν κάθετα αντίθετα, ευθυγραμιζόμενα με το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων το οποίο δεν εγκρίνει επέκταση δραστηριοτήτων ή νέες μονάδες Ιχθυοτροφείων στην συγκεκριμένη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου. Έτσι λοιπόν καταψηφίστηκε το συγκεκριμένο θέμα»

Το Σάββατο στις 8 το βράδυ, στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο, η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΩΔΕΙΟΥ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ. Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, αναδεικνύει το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό του έργο, παρουσιάζοντας έργα σπουδαίων Συνθετών. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΩΔΕΙΟ  ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, είναι ο σημαντικότερος θεσμός μουσικής εκπαίδευσης σε όλη την Κορινθία,  προσφέροντας άρτια μουσική εξειδίκευση υψηλής ποιότητας και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών που απαιτούνται για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων, μηχανημάτων έργων και του λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού και εγκαταστάσεων του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων για το έτος 2016, συνολικού προϋπολογισμού 289.150,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23% (αριθμός μελέτης 47/2015).  ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ  ΚΑΙ ΩΡΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 21-1-2016 Ώρα 15:00


Με 153 Ναι και 138 Όχι και 9 απουσίες πέρασε στη Βουλή το νομοσχέδιο με το 2ο πακέτο των προαπαιτούμενων. Προηγήθηκε συζήτηση σε υψηλούς τόνους. Σκληρή κρητική από την αντιπολίτευση

Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματος της με βασικό γνώμονα την προστασία των ασθενέστερων πολιτών, τονίζει ο Γιώργος Σταθάκης

Σκληρές διαπραγματεύσεις τον Ιανουάριο με επίκεντρο τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, προανήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τον δρόμο για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον Μάιο του 2015, δείχνει το ΣΤΕ.

Να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες στο γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού για 3 μήνες, συμφώνησαν ο Γιάννης Μουζάλας και οι Δήμαρχοι της περιοχής.

Τα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε Χίο και Λέρο θα επισκεφθεί σήμερα  ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής

Ξυλοδαρμός του Βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου σε εστιατόριο  στα Εξάρχεια από περίπου 10 άτομα που φορούσαν κράνη. Είμαστε Ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην Αθήνα, δήλωσε εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο Βουλευτής.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.  

Ενδιαφέρον της Αμερικανικής εταιρείας Σενιέρ που δραστηριοποιείτε στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου, για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στάση εργασίας σήμερα σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό και Τραμ  από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχτηκαν 5 ελεγκτές στην Ομόνοια.

Κρατείται ο γιος του Λοράν Φαμπιούς για απάτη και ξέπλυμα χρήματος. «Σύννεφα» για τον ΥΠΕΞ της Γαλλίας

Ο Ολάντ ξεπέρασε τον Σαρκοζί σε δημοφιλία για πρώτη φορά μετά το 2012. «Κέρδισε» από τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Ρωσία και ΗΠΑ βρήκαν κοινό έδαφος αναφορικά με το ποιες αντιμαχόμενες συριακές ομάδες της αντιπολίτευσης πρέπει να λάβουν μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε  ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Η εκτίμηση της απειλής λόγω της οποίας έκλεισαν για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία στο Λος Αντζελες δείχνει ότι το πιθανότερο είναι ότι επρόκειτο για φάρσα.

Τοπικές νεφώσεις, με  Βορειοανατολικούς  ανέμους  4 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου