Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δευτέρα 8-7-2012/ 07.30 π.μ….. Όπως αναφέρει έκτακτο δελτίο τύπου των εργαζομένων που εκδοθηκε χθες βραδυ: «Η επιχείρηση σκοταδισμού της δικομματικής, πλέον, κυβέρνησης συνεχίζεται: Μετά το κλείσιμο του πομπού της ΕΡΤ στα Γεράνεια, δύο ιδιώτες τεχνικοί συνοδευόμενοι από το διευθυντή ασφαλείας της Κεφαλονιάς και μία πρωτοδίκης, η οποία δεν επέδειξε ένταλμα, παραβίασαν και έπειτα έκλεισαν τον πομπό της ΕΡΤ, στο όρος Αίνος της Κεφαλονιάς, προκαλώντας μάλιστα βλάβες στον εξοπλισμό της δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι τεχνικοί θα κατευθυνθούν και στους πομπούς της ΕΡΤ που βρίσκονται στο Παναχαϊκό όρος και στο Δασύλλιο της Πάτρας. Μετά από κάλεσμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος προκειμένου να περιφρουρήσει τον πομπό που βρίσκεται στο Δασύλλιο. Εν τω μεταξύ, σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν τόσο σχετικά με την αμοιβή του ιδιωτικού συνεργείου, αφού από πουθενά δεν προκύπτει κάποια σχετική σύμβαση με το αρμόδιο υπουργείο, όσο και με το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο σημείωμα απόλυσής τους καλούνται να διαφυλάξουν την περιουσία της ΕΡΤ, μέχρι να παραδόσουν τη θέση τους, οι αρχές προχωράνε σε ζημιές εις βάρος αυτής της περιουσίας.»…..


O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Όπως αναφέρει έκτακτο  δελτίο τύπου των εργαζομένων που εκδοθηκε χθες βραδυ: «Η επιχείρηση σκοταδισμού της δικομματικής, πλέον, κυβέρνησης συνεχίζεται: Μετά το κλείσιμο του πομπού της ΕΡΤ στα Γεράνεια, δύο ιδιώτες τεχνικοί συνοδευόμενοι από το διευθυντή ασφαλείας της Κεφαλονιάς και μία πρωτοδίκης, η οποία δεν επέδειξε ένταλμα, παραβίασαν και έπειτα έκλεισαν τον πομπό της ΕΡΤ, στο όρος Αίνος της Κεφαλονιάς, προκαλώντας μάλιστα βλάβες στον εξοπλισμό της δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι τεχνικοί θα κατευθυνθούν και στους πομπούς της ΕΡΤ που βρίσκονται στο Παναχαϊκό όρος και στο Δασύλλιο της Πάτρας. Μετά από κάλεσμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ, έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος προκειμένου να περιφρουρήσει τον πομπό που βρίσκεται στο Δασύλλιο. Εν τω μεταξύ, σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν τόσο σχετικά με την αμοιβή του ιδιωτικού συνεργείου, αφού από πουθενά δεν προκύπτει κάποια σχετική σύμβαση με το αρμόδιο υπουργείο, όσο και με το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο σημείωμα απόλυσής τους καλούνται να διαφυλάξουν την περιουσία της ΕΡΤ, μέχρι να παραδόσουν τη θέση τους, οι αρχές προχωράνε σε ζημιές εις βάρος αυτής της περιουσίας.»

Κλειστοί θα μείνουν, σήμερα, όλοι οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικο-προνοιακές δομές. Μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, σήμερα το μεσημέρι, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπ. Διοικητικής. Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλείς των παρατάξεων θα αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

Απόψε  στις 8 το βράδυ στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ,  Προβολή ταινιών μικρού μήκους  «Φεστιβάλ Δράμας», από την Κίνηση ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.  Είσοδος Ελεύθερη

Ξεκίνησε το πρώτο κομμάτι του Αρδευτικού έργου της Αρχαίας Νεμέας συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων και στις 16 Ιουλίου  γίνεται η δημοπράτηση του δεύτερου τμήματος του ιδίου έργου.  Ένα έργο με στόχο να ποτίζεται όλος ο κάμπος της Αρχαίας Νεμέας. Ένα έργο που στις δύσκολες σημερινές συνθήκες πραγματοποιείται από τον Δήμο Νεμέας με ιδίους πόρους και δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ανάπτυξη και τον τρόπο να βγούμε από την κρίση με έργα ουσίας .

Σήμερα, στις 11 το πρωί, στο  Ξενοδοχείο REX  (Αριστομένους 26) στην   Καλαμάτα, ο Περιφερειακός  Σύμβουλος, Γραμματέας Περιφερειακού  Συμβουλίου και  Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Λάμπρος Μπούκλης, θα δώσει συνέντευξη τύπου, με θέμα: Περιφέρεια
Πελοποννήσου (απολογισμός, προγραμματισμός, εξελίξεις)

Η «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ», το φετινό καλοκαίρι θα παρουσιάσει το έργο του Κάρλο Γκολντόνι «Η Λοκαντιέρα». Οι παραστάσεις θα δοθούν: 12-13-14-15  και  19-20-21-22 Ιουλίου, στις Παλιές Αποθήκες του Δασικού Συνεταιρισμού στο Χιλιομόδι. Ώρα έναρξης 9:15 μ.μ. Τηλ. κρατήσεων: 6908961157
+++++++


Συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας για τις απολύσεις στο Δημόσιο και τη λεγόμενη κινητικότητα, 12500 εργαζόμενοι στον προθάλαμο της ανεργίας. Με συνοπτικές διαδικασίες την Τρίτη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με επιπλέον μέτρα 2 δισεκ. Στην σημερινή συνεδρίαση του Γιούρωγκρουπ η πολιτική συμφωνία για την τμηματική εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τους εγχωρίους εκφραστές της, κατέληξαν σε ανθρωποθυσίες στο βωμό του μνημονίου, ενώ η πρώτη δόση των νέων μέτρων για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού έχει δρομολογηθεί, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άφεση αμαρτιών στο ΠΑΣΟΚ από τον  Αντώνη Σαμαρά στην ομιλία του στο νέο πολιτικό συμβούλιο της ΝΔ. δεν ευθύνονται υποστήριξε οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες αλλά εκείνοι που δεν κυβέρνησαν ποτέ. Μίλησε για μάχη ιδεών με αυτούς που αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις, με αυτούς που όπως είπε, υπερασπίζονται τους τρομοκράτες και τους κουκουλοφόρους. Περιέγραψε την Ελλάδα ως μοναδική νησίδα σταθερότητας της περιοχής.  

Ο πόλεμος των ιδεών που κήρυξε ο κ. Σαμαράς είναι μια διαρκής προσπάθεια για την συγκρότηση της νέας ακροδεξιάς, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Συνεπής στο διχαστικό του κήρυγμα, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις γνωστές ακροδεξιές του κορώνες, γυρίζοντας την ίδια του την παράταξη και την πολιτική αντιπαράθεση δεκαετίες πίσω σε άλλες εποχές, παρατήρησε.

Η νέα Ελλάδα θα χτιστή όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα χέρια του την εξουσία και τον πλούτο που παράγει, σημείωσε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσουν να κατέλθουν στις εκλογές με ένα ενιαίο κόμμα, προκειμένου να διαγράψουν τα χρέη των κομμάτων τους και να παραγράψουν τις οποίες ποινικές ευθύνες, εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα  με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η κυρία Τζάκρη χαρακτήρισε ως «αρχιτέκτονα του πολιτικού σχεδιασμού με φόρους μέχρι θανάτου» τον κ. Στουρνάρα, για τον οποίο είπε επίσης ότι είναι εντολοδόχος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αρχίζει την Τετάρτη το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο κλειστό γήπεδο Φαλήρου. Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής θα συναντηθεί σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κ. Μητσοτάκη δεν έχουν χορηγούς εταιρείες όπως η Siemens. Πασχίζουν να ζήσουν τις οικογένειές τους με το φιλοδώρημα που κατάντησε τους μισθούς τους η τρόικα και η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθούν έτσι απλά τη «θανατική καταδίκη» που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση.» Απαντά μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις απαξιωτικές για τους εργαζόμενους δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνεδριάζει σήμερα ξανά το συμβούλιο εφετών για τον Κώστα Σακά ο οποίος διανύει την 35η ημέρα απεργία πείνας και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Βρίσκεται προφυλακισμένος επί 2μιση χρόνια χωρίς δίκη, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», κατηγορία την οποία αρνείται. Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα  έξω από το εφετείο, στις 12 το μεσημέρι.

Ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα καταλόγισε  στην εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ με  απόφαση του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, επιδικάζοντας στην εταιρεία το ποσό των 250.000 ευρώ. Μάλιστα, από τα χρήματα αυτά, τα 80.000 ευρώ είναι άμεσα καταβλητέα. Κόλαφος η απόφαση του Μονομελούς για την εταιρεία.

Εμπλοκή στον διορισμό του Ελ Μπαραντέι στη θέση του πρωθυπουργού, για νέες διαδηλώσεις ετοιμάζεται η Αίγυπτος. Την αντίθεσή του στον διορισμό του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι στη θέση του μεταβατικού πρωθυπουργού, εξέφρασε το δεύτερο μεγαλύτερο ισλαμιστικό κόμμα της Αιγύπτου αλ Νουρ, το οποίο αρχικά είχε ταχθεί υπέρ του «οδικού χάρτη» που ανακοίνωσε ο στρατός.

Έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, από την Αίγυπτο προς την Ιορδανία, στην χερσόνησο του Σινά. Το γεγονός αυτό ακολουθεί μια σειρά φονικών επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, σε σημεία ελέγχου της ευρύτερης περιοχής του Σινά, μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση και επιβεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί για ανακατάληψη της Χομς από τους Σύρους αντάρτες, προελαύνουν οι δυνάμεις του Άσαντ

Υποχρεωτική στράτευση και των υπερορθόδοξων Εβραίων προωθεί το Ισραήλ, πιστοί και μη, προσέλθετε

Tτουλάχιστον 80 άνθρωποι αγνοούνται στη μικρή πόλη του Κεμπέκ Λακ-Μεγκαντίκ, μετά την φονική έκρηξη σε αμαξοστοιχία που μετέφερε αργό πετρέλαιο και πετροχημικά

Ένα στάδιο πριν την εκκένωση περιοχών βρίσκονται οι αρχές του Μεξικού, λόγω της δραστηριότητας του ηφαιστείου Ποποκαταπέτλ κοντά στην Πόλη του Μεξικού, αναβαθμίζοντας το επίπεδο συναγερμού

Οι δυτικές χώρες, οι οποίες αγανάκτησαν για την κατασκοπεία που διενεργεί η αμερικανική Εθνική Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), στην πραγματικότητα συνεργάζονται από καιρό μαζί της, υποστηρίζει ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν.

Αίθριος καιρός, με  Βόρειους  ανέμους  3 - 5   μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ, 
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου