Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τετάρτη 6-3-2013 / 07.30π.μ…… Ένας ακόμα μεγάλος που έφυγε νωρίς. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος ηγήθηκε μιας αριστερής επανάστασης και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Βενεζουέλας για σχεδόν 14 χρόνια, πέθανε 58 ετών. μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο. Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος είχε αναφέρει ότι ο Τσάβες περνά τις πιο δύσκολες ώρες του μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στην Κούβα. 7ήμερο Εθνικό πένθος κηρύχτηκε στη χώρα, η κηδεία του Κομαντάτε την Παρασκευή. 3ήμερο πένθος και στην Κούβα…..

   
O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Ένας ακόμα μεγάλος που έφυγε νωρίς. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο  οποίος ηγήθηκε μιας αριστερής επανάστασης και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Βενεζουέλας για σχεδόν 14 χρόνια, πέθανε 58 ετών. μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ανακοίνωσε  ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαδούρο. Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος είχε αναφέρει ότι ο Τσάβες περνά τις πιο δύσκολες ώρες του μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο στην Κούβα. 7ήμερο Εθνικό πένθος κηρύχτηκε στη χώρα, η κηδεία του Κομαντάτε την Παρασκευή. 3ήμερο πένθος και στην Κούβα.

Με 4 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Την Κυριακή από τις 9 το πρωί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, διοργανώνει Εθελουσία Αιμοδοσία στα Γραφεία του, επί της Αγίου Βλασίου 20. Η αιμοδοσία θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 13 Μαρτίου  από τις 4 το απόγευμα  Μη λείψει κανείς

To Σάββατο στις 7:00 το βραδυ στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, το ΝΔΠΠ "ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ" του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Κοκκωνάκη "ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ" Ομιλητές: Γιάννης Μπάρτζης και Ελένη Κυριακοπούλου, απαγγελία ποιημάτων από τον Αλέκο Σφακιανό

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Λογοθεραπείας, που συνδιοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών - Λογοθεραπευτών και τα ΚΕΔΔΥ Κορινθίας, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: Δυσκολίες στη λεκτική επικοινωνία και μάθηση - Ειδική γλωσσική διαταραχή (SLI) το Σάββατο στις 10 το πρωι  στο Επιμελητήριο Κορινθίας.
+++++++


Περισσότεροι από  5.000 αγρότες συμμετείχαν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο είχε ως αφετηρία το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη και τέρμα τη Βουλή, όπου παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα των αγροτών. Τη συγκέντρωση χαιρέτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το «παρών» έδωσαν αγρότες από όλη την Ελλάδα, από τον Προμαχώνα μέχρι την Κρήτη και σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός τους υπολογίζεται σε περίπου 5.000.

Στο πλευρό των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ, «με  αντιπροσωπεία της Κ.Ο. και του τμήματος αγροτικής πολιτικής βρέθηκε στο πλευρό των αγροτών, και υποστηρίζει τον αγώνα τους για επιβίωση.» «Η μαζική παρουσία αγροτών από όλες τις μεριές της Ελλάδας, στο αγροτικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την πορεία τους προς τη Βουλή, αποδεικνύουν περίτρανα ότι κανένα από τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων δεν έχει ικανοποιηθεί»,

Η Ελλάδα έχει «τη λάθος κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, απέναντι σε αυτή την αδιανόητη επιμονή κάποιων, που μάλλον φαίνεται ότι τελικά δεν έχουν στόχο να ρυθμίσουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά να λεηλατήσουν τη χώρα» δήλωσε  ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην τρόικα και την τακτική τής κυβέρνησης.

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός παιδείας το τελικό σχέδιο Αθηνά για την συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε κακούργημα μετατρέπεται η διακίνηση ναρκωτικών από μη εξαρτημένα άτομα, σύμφωνα με αλλαγές που έκανε χθες το βράδυ στο επίμαχο νομοσχέδιο ο υπουργός δικαιοσύνης.

«Δεν τολμώ να κυκλοφορήσω μόνος μου στον δρόμο» είναι ο τίτλος συνέντευξης του Γιάννη Στουρνάρα προς την γερμανική εφημερίδα Bild. Στην εν λόγω συνέντευξη ο υπουργός οικονομικών, αναφέρει ότι έχει αυξηθεί το επίπεδο της προστασίας του (τέτοια λέει και μετά θέλει ξένες επενδύσεις και τουρισμό, ενώ διαμαρτύρονται για την Κομισιόν που προτρέπει τους υπαλλήλους της να προσέχουν και να φυλάγονται στην Αθήνα)

Στην τρίτη θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης, όσον αφορά το προσδόκιμο υγιούς βίου κατά τη γέννηση, φέρνουν την Ελλάδα τα στοιχεία της Eurostat, με 66,7 χρόνια κατά μέσο όρο για άνδρες και γυναίκες. (Δεν θα πεθάνουμε ποτέ Κουφάλες Νεκροθάφτες των τρόικα εσωτερεικού εξωτερείκου.)

Αποζημίωση όλων των κατόχων καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις περιπτώσεις απεργιών στα Μέσα Μεταφοράς, προβλέπει υπουργική απόφαση που προωθείτε, η αποζημίωση θα είναι ημερήσια και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 25% της αξίας της κάρτας.

Έρευνα για τις δαπάνες Ανεξάρτητων Αρχών διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που διαπιστώνει «σπατάλες» σε μισθοδοσίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για παράβαση καθήκοντος παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσιότρας, τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης, επί των ημερών της διοίκησης του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι.

Στα κελιά τους μετά την εξέγερση οι κρατούμενοι των φυλακών Ναυπλίου, διαμαρτυρία για τον θάνατο φυλακισμένου

Πιο ψηλά ο Γκρίλο, στο βυθό ο Μόντι στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση  στην Ιταλία. Στο 28,5% σκαρφαλώνει το Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο, ενισχύονται τα μεγάλα κόμματα, ενώ «βυθίζεται» ο κεντρώος πόλος του Μάριο Μόντι.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στην Ισπανία, εξαιτίας της απεργίας της Iberia, τρίτη ημέρα κινητοποιήσεων σήμερα

Αντιδράσεις εντός και εκτός Ισραήλ και κατηγορίες για πολιτικές διακρίσεων στη λογική καθεστώτος Απαρτχάιντ προκαλούν οι λεωφορειακές γραμμές μόνο για Παλαιστίνιους που έθεσε σε λειτουργία η κυβέρνηση Νετανιάχου μεταξύ Δυτικής Όχθης και Τελ Αβίβ.

Νεφώσεις με Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς ανέμους  4 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου