Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πέμπτη 28-3-2013 / 07.30π.μ…… Μέχρι το 2017, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Αγυιά της Πάτρας. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με το δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά. Στη συνάντηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του έργου της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, από το Κιάτο μέχρι την Πάτρα. Υπήρξε απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα επέκτασης της γραμμής έως το νέο λιμάνι της Πάτρας, ενώ για το χρονοδιάγραμμα ο κ. Σπηλιόπουλος ενημέρωσε τον κ. Δημαρά ότι έως το 2015 η γραμμή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Διακοπτό, το 2016 προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Αίγιο και έως το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Αγυιά…..

   
O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Μέχρι το 2017, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Αγυιά της Πάτρας. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος, στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με το δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά. Στη συνάντηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας του έργου της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, από το Κιάτο μέχρι την Πάτρα. Υπήρξε απόλυτη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, σε ό,τι αφορά την αναγκαιότητα επέκτασης της γραμμής έως το νέο λιμάνι της Πάτρας, ενώ για το χρονοδιάγραμμα ο κ. Σπηλιόπουλος ενημέρωσε τον κ. Δημαρά ότι έως το 2015 η γραμμή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Διακοπτό, το 2016 προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Αίγιο και έως το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Αγυιά.

Σε ήπιους τόνους με 28 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μεταξύ άλλων κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η   «έκθεση εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού Δήμου δ΄τριμήνου έτους 2012.»

Με 11 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Tο φετινό βραβείο Μελίνα Μερκούρη κέρδισε η Λένα Παπαληγούρα, (κόρη του Ανατστάση Παπαληγούρα), για την συμμετοχή της στο έργο του Γιάννη Τσίρου «Αόρατη Όλγα» σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Εθνικό θέατρο. Η ηθοποιός είναι η 7η στη σειρά που έλαβε αυτή τη διάκριση.

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, το ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της Θεατρικής Ομάδας, Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ», παρουσιάζει, υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το έργο του Ρόμπερτ Φίσερ, «Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥ» σε σκηνοθεσία, Τερέζας Λουίζου.  Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου σε μια προσπάθεια ταχύτερης και αμεσότερης επικοινωνίας με τα εμπορικά καταστήματα  της Κορίνθου, αλλά και με τον καταναλωτή, λειτουργεί πλέον την  δική του ιστοσελίδα www.eskorinthos.gr , απ’ όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθούν τις ενημερώσεις του Συλλόγου αλλά και μια σειρά άλλων χρήσιμων πληροφοριών.
+++++++

Σε προκαταρτικό ποσοστό 35%  κούρεμα για καταθέσεις πάνω από 100 000 ευρώ κατέληξαν στην Τράπεζα Κύπρου, το τελικό ποσοστό αναμένεται ότι θα υπολογιστεί τις επόμενες εβδομάδες  και αφότου διαφανεί το ύψος των εκροών, αλλα και η εξέλιξη των πραγμάτων

Η διάσωση της Κύπρου δεν μπορεί να αποτελέσει πρότυπο σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ

5 δισεκ ευρώ, συμφωνα με πληροφορίες, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ρευστότητα των Κυπριακών Τραπεζών που θα ανοίξουν σήμερα στις 12  το μεσημέρι και για 6 ώρες, μετέφερε στην Κύπρο, αεροσκάφος από τη Γερμανία που έφτασε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Θα υπάρχουν περιορισμοί στις συναλλαγές, σύμφωνα με διάταγμα που εκδόθηκε.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και τα ανοικτά μέτωπα της Αθήνας έναντι της τρόικας. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά την απόφαση του Eurogroup για να δικαιολογήσει τις υπαναχωρήσεις της έναντι της τρόικας.

Για την Κύπρο ενημέρωσε τον Πάνο Καμμένο ο Γιάννης Στουρνάρας, συνάντηση στην Βουλή

Εσπευσμένα στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μετά τη δημοσιοποίηση των email Διώτη-Παπακωνσταντίνου, η κλήση του θεωρείται επιβεβλημένη.

Σε ονομαστική ψηφοφορία τίθεται σήμερα το σχέδιο «Αθηνά», για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητων βουλευτών, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκου Νικολόπουλου.

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά, λόγω 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Στο 50% η προσωρινή σύνταξη για τους δημοσίους υπαλλήλους, στη Βουλή το νομοσχέδιο

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγει χθες το βραδύ στην οδό Προπυλαίων στην περιοχή της Ακρόπολης, έξω από το σπίτι γνωστού εφοπλιστή.

Προφυλακιστέοι οι Γιώργος και Ανδρέας Κουρής, για τα χρέη του Alter.

Η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη χάνεται, προειδοποιεί ο Νικολά Σαρκοζί,  σε μια ξεκάθαρη αναφορά στη χαοτική διάσωση της κυπριακής οικονομίας, ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας

Χυδαίες βρισιές από τον Μπέπε Γκρίλο για τους πολιτικούς, στην Ιταλία που αναζητά αγωνιωδώς κυβέρνηση σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον. «Πουτανιάρηδες πατέρες της πολιτικής» αποκαλεί τους Μπερσάνι, Ντ'Αλέμα, Μπερλουσκόνι και Μόντι μέσω του μπλογκ που έγινε το όχημα για την «επέλασή» τους στις κάλπες.

Ψυχρός άνεμος μεταξύ Βερολίνου-Μόσχας λόγω εφόδων σε γερμανικές ΜΚΟ, κύμα ελέγχων σε ξένα ιδρύματα

Απομακρύνθηκε, τελικά, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας, τμήμα του ιστορικού Τείχους του Βερολίνου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για προγράμματα οικοδομικής ανάπτυξης. Η απομάκρυνση έγινε παρουσία 250 αστυνομικών, μετά από μία εβδομάδα διαδηλώσεων.

Στη Ντόχα άνοιξε η πρώτη πρεσβεία της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία αναγνωρίσθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο ως ο μόνος εκπρόσωπος της Συρίας, την ώρα που η Ρωσία χαρακτήριζε «παράνομη» τη σχετική απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου και το συριακό καθεστώς εξέφραζε την οργή του εναντίον του Κατάρ και του παναραβικού οργανισμού

Τοπικές νεφώσεις με Βόρειους, Ανατολικούς ανέμους  1 - 5 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου