Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τρίτη 26-3-2013 / 07.30π.μ…… Μέσω του facebook διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό, αύριο στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Διαδηλώνουμε υπέρ του Κυπριακού Λαού και ενάντια στις απαιτήσεις της τρόικα. Διαδηλώνουμε για τα αδέρφια μας τους Κύπριους. Ελλάδα και Κύπρος ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Αντιδρούμε ειρηνικά και βγαίνουμε στους δρόμους. Την Τετάρτη 7.00μμ όλοι στο Σύνταγμα! ……

   
O Prisma Virus, εκπέμπει πάντα από το διαδίκτυο… ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ στο http://www.e-radio.gr/player/player.el.asp?sid=50 Καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο με εξαιρετική ξένη μουσική ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ….  και μη χάσετε τις σύντομες ειδήσεις μας…  Δευτέρα – Παρασκευή ανά ώρα, 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι


Μέσω του facebook διοργανώνεται συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό, αύριο στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:  «Διαδηλώνουμε υπέρ του Κυπριακού Λαού και ενάντια στις απαιτήσεις της τρόικα. Διαδηλώνουμε για τα αδέρφια μας τους Κύπριους. Ελλάδα και Κύπρος ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.  Αντιδρούμε ειρηνικά και βγαίνουμε στους δρόμους. Την Τετάρτη 7.00μμ όλοι στο Σύνταγμα!

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης ενημερώνει ότι η ποιότητα του νερού της  πόλης του. Ξυλοκάστρου είναι εξαιρετική, προερχόμενο εξ’ ολοκλήρου από τους ορεινούς όγκους της Ζήρειας (Γεληνίου, Καρυάς & Τρικάλων) Τ’ αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού   αναγράφονται σε πίνακα στο site  του Δήμου. Η ΔΕΥΑΞΕ ελέγχει συστηματικά την ποιότητά του, τόσο από χημική σύσταση, όσο και από μικροβιακό φορτίο με συστήματα απολύμανσης πόσιμου νερού καθ’ όλο το 24ωρο και συντηρεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ετοιμότητας τα δίκτυά της. Χρησιμοποιείτε συνετά το νερό. Μην το σπαταλάτε! Κάθε σταγόνα μετράει.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες  κατά την κατάθεση στεφάνων, παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό. Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά την κατάθεση στεφάνου από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα. Ο βουλευτής αποδοκιμάστηκε και ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα να επέμβει η Αστυνομία κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Ο διοικητής του Τμήματος εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος όταν ήρθε η σειρά του να καταθέσει στεφάνι και αφού πέταξε το στεφάνι απομακρύνθηκε.

Με 28 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριο  στις  7μιση   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Η Συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1

Κυκλοφόρησε σε Ηλεκτρονική και έντυπη μορφή το 2ο φύλλο της εφημερίδας «Συμπολιτεία» από την ομώνυμη Δημοτική παράταξη του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Και το 2ο φύλο έχει εξαιρετικό εξώφυλλο αλλά και όπως το πρώτο ποικίλο και πολύ καλό περιεχόμενο. Μην το χάσετε, διανέμεται δωρεάν, ενώ μπορείτε να το κατεβάσετε σε Ηλεκτρονική μορφή από το http://www.sympoliteia.net

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου, το ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ της Θεατρικής Ομάδας, Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ», παρουσιάζει, υπό την Αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, το έργο του Ρόμπερτ Φίσερ, «Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥ» σε σκηνοθεσία, Τερέζας Λουίζου.  Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου σε μια προσπάθεια ταχύτερης και αμεσότερης επικοινωνίας με τα εμπορικά καταστήματα  της Κορίνθου, αλλά και με τον καταναλωτή, λειτουργεί πλέον την  δική του ιστοσελίδα www.eskorinthos.gr , απ’ όπου όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθούν τις ενημερώσεις του Συλλόγου αλλά και μια σειρά άλλων χρήσιμων πληροφοριών.
+++++++

Μέχρι την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστές όλες  οι τράπεζες στην Κυπρο ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι, συνεχίζει να παρέχει ρευστότητα στην Κυπρο, μέσω του έκτακτου μηχανισμού. Νωρίτερα ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου είχε εκτιμήσει ότι, το κούρεμα θα φτάσει στο 30%, ωστόσο τραπεζικές πηγές κανουν λόγο για κούρεμα ακόμα και 40%. Το κούρεμα αφορά καταθέσεις άνω των 100 000 ευρώ στις Τράπεζες, Κύπρου και Λαϊκή.

Οδυνηρή χαρακτήρισε τη συμφωνία του Γιούρωγκρουπ για την Κυπρο ο πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ωστόσο ότι, σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα οδηγήτω σε χρεοκοπία. Μεταξυ των μέτρων που προανήγγειλε είναι η διασφάλιση  των ταμείων πρόνοιας των τραπεζών, χαρακτήρισε προσωρινό μέτρο την επιβολή περιορισμών στην κίνηση τραπεζικών καταθέσεων και κεφαλαίων. Τέλος είπε ότι το υπουργικό θα ορίσει ποινικούς ανακριτές στο πλαίσιο αναζήτησης ευθηνών, για το πώς έφτασε η χώρα στο σημείο αυτό.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Νίκου Παπαδόπουλου, επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών της Βουλής της Κύπρου αλλά και αντιπρόεδρου του ΔΗΚΟ σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της νήσου από την ευρωζώνη. Θέλουμε να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη αλλά η έξοδος από την Ευρωζώνη τώρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνήσουμε", είπε μιλώντας στο Bloomberg.

Τον πρόεδρο τη δημοκρατίας, τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, θα ενημερώσει σημερα διαδοχικά για την απόφαση του Γιούρωγκρουπ ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Μη ανεκτή» η απόφαση για την Κύπρο, λέει ο Κ. Παπούλιας, μήνυμα μετά το Eurogroup

Βολές κατά της Λευκωσίας και της Αθήνας εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την οδυνηρή απόφαση για την Κύπρο στο Eurogroup. «Η Κύπρος θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή», σημειώνει και καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση ότι «όχι μόνο δεν έδωσε στήριγμα στην Κύπρο», αλλά «μεθόδευσε την παραδειγματική της τιμωρία, προκειμένου να δείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής».

Παράλληλα, το ΚΚΕ τονίζει ότι «αποκαλύπτεται το παραμύθι της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης, εντός ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία» και προσθέτει ότι «η διαχείριση της κρίσης ‘εντός των τειχών', ανεξάρτητα με ποια συνταγή, σχέδιο ή διεθνή συμμαχία γίνει, έχει πάντα θύμα τον εργαζόμενο λαό ο οποίος καλείται να κάνει σκληρές θυσίες για να στηρίξει την ανάκαμψη του κεφαλαίου».

Η κλοπή συνεχίζεται στην Κύπρο, λέει ο Ρώσος πρωθυπουργός. Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Ρωσίας στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου

«Πολύ ευχαριστημένη» η Μέρκελ με την απόφαση για την Κύπρο, «Θα χρειαστούν και μεταρρυθμίσεις»

Σεισμός 4.4 ρίχτερ στις 11 παρά 5 χθες βραδυ, 35 χιλιομ. Βορειανατολικά του Ρεθύμνου Κρήτης. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές. 

Την Κυριακή γιορτάζουν οι καθολικοί το Πάσχα. Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και στην Ισπανία και στη διάρκειά της αναμένεται να πραγματοποιηθούν χιλιάδες λιτανείες. Ήδη οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες από τις θρησκευτικές τελετές είδαν το φως της δημοσιότητας

Πιέσεις Μπερλουσκόνι για κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής στην Ιταλία, Συνεχίζει τις επαφές ο Μπερσάνι

Παρατυπίες στις δημοτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ διαπιστώνει ο ΟΑΣΕ, χωρίς επεισόδια

Νεφώσεις με ισχυρούς Δυτικούς ανέμους  4 - 7 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου