Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Τετάρτη 28-9-2016 07.30 πμ….. Για πρώτη φορά από το 1893, που ολοκληρώθηκαν τα πολυετή έργα στον Ισθμό της Κορίνθου και άνοιξε η διώρυγα, πραγματοποιήθηκε ένας κολυμβητικός αγώνας, με τους μετέχοντες να διασχίζουν από φάρο σε φάρο τα 6,346 χιλιόμετρα του στενού θαλασσινού διαδρόμου. Διοργανωτής ήταν η «SWIM ACROSS CORINTH CANAL» και η συμμετοχή ήταν ανοιχτή για το κοινό και σε ηλικίες από 13 έως και 80 ετών. Μετείχαν 375 άτομα και τερμάτισαν όλοι, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες. Υπήρχαν 14 ηλικιακές κατηγορίες. Η Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου αποτέλεσε έργο τομή για την Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1880 και ολοκληρώθηκαν το 1893 και ήταν αποτέλεσμα της τότε αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη. Το πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6μ. (στο βυθό στενεύει έως τα 21μ.) και το βάθος φτάνει στα 7,5 και 8 μέτρα. Τα θαλάσσια ρεύματα, που αλλάζουν κάθε έξι ώρες, εκ των πραγμάτων καθόρισαν την ώρα εκκίνησης του αγώνα ώστε να διευκοληνθούν οι κολυμβητές, ενώ λειτούργησε κι ένας σταθμός ανεφοδιασμού-υδροδοσίας…..




Για πρώτη φορά από το 1893, που ολοκληρώθηκαν τα πολυετή έργα στον Ισθμό της Κορίνθου και άνοιξε η διώρυγα, πραγματοποιήθηκε ένας κολυμβητικός αγώνας, με τους μετέχοντες να διασχίζουν από φάρο σε φάρο τα 6,346 χιλιόμετρα του στενού θαλασσινού διαδρόμου. Διοργανωτής ήταν η «SWIM ACROSS CORINTH CANAL» και η συμμετοχή ήταν ανοιχτή για το κοινό και σε ηλικίες από 13 έως και 80 ετών. Μετείχαν 375 άτομα και τερμάτισαν όλοι, σε έναν αγώνα που ολοκληρώθηκε σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες. Υπήρχαν 14 ηλικιακές κατηγορίες.  Η Διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου αποτέλεσε έργο τομή για την Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1880 και ολοκληρώθηκαν το 1893 και ήταν αποτέλεσμα της τότε αναπτυξιακής πολιτικής του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη. Το πλάτος στην επιφάνεια της θάλασσας είναι 24,6μ. (στο βυθό στενεύει έως τα 21μ.) και το βάθος φτάνει στα 7,5 και 8 μέτρα. Τα θαλάσσια ρεύματα, που αλλάζουν κάθε έξι ώρες, εκ των πραγμάτων καθόρισαν την ώρα εκκίνησης του αγώνα ώστε να διευκοληνθούν οι κολυμβητές, ενώ λειτούργησε κι ένας σταθμός ανεφοδιασμού-υδροδοσίας.

Σήμερα 9 το πρωί με μια το μεσημέρι, στο Περιφερειακό Ιατρείο Περαχώρας, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Ο Δήμος και το Κ.Υ Λουτρακίου, συνδιοργανώνουν, Δωρεάν προσυμπτωματικούς ελέγχους Σπιρομέτρησης. Σπιρομέτρηση είναι ο έλεγχος καλής λειτουργίας του αναπνευστικού συστήματος (Πνευμόνων). Είναι μια απλή και ανώδυνη εξέταση (Εισπνοή – Εκπνοή) με διάρκεια 10 – 15 λεπτά. Οι έλεγχοι είναι Δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο και σε μεταγενέστερο χρόνο θα πραγματοποιηθούν και στην πόλη του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων.

Σήμερα  στις 7μιση το βράδυ, στο ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο Δημαρχείου Κορίνθου.  Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου διοργανώνει, στο πλαίσιο του 2ου Συνέδριου του κόμματος, ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διάλογος. Η εκδήλωση  είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες αλλά και σε εκπροσώπους φορέων.

Την Παρασκευή, στις 6.30μμ στον 1ο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας και το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Ν. Κορινθίας (Σωματείο Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης & Συμποσίου), σε συνεργασία με το τμήμα Τουριστικών σπουδών του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ και το δίκτυο τουρισμού Experience Corinthia. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα: “ Ξεκινώντας… με τον Τουρισμό” αποσκοπώντας αυτή να αποτελέσει αφετηρία για την διαμόρφωση στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού στον Νομό Κορινθίας.

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων καλεί τους Δημότες ή μόνιμους κάτοικους του Δήμου που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο,  να καταθέσουν το αργότερο ως 31-10- 2016  στο πρωτόκολλο του Δήμου αιτήσεις με τα κάτωθι δικαιολογητικά: -Αστυνομική Ταυτότητα. -Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. -Ε 1 και εκκαθαριστικό του έτους 2015. -Ε 9 ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία. -Βεβαίωση μονίμου κατοικίας οι μή Δημότες


Με 152 «ναι» ψηφίστηκε  από την Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, με την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση..

Η κυβέρνηση και οι Βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  με την ψήφο τους ολοκληρώνουν την άνευ όρων παράδοση του Εθνικού πλούτου, ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Για σύμπλευση με τη ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας και προέβλεψε νέα χαράτσια για το λαό.

Ξεπεράσατε και τους προηγούμενους στο λαϊκισμό, τόνισε για την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η χώρα βρίσκεται σε στραβό δρόμο και δεν υπάρχει σωτηρία, είπε ο Βασίλης Λεβέντης

Κατατέθηκε νομοτεχνική βελτίωση με την οποία διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Το υπερταμείο δεν είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ, δεν υποθηκεύεται δημόσια περιουσία τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Στο Λουξεμβούργο σήμερα ο υπουργός οικονομικών θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Την ελπίδα ότι, έως το τέλος του χρόνου θα υπάρξει συνολική  συμφωνία για Ελληνικό χρέος και ΔΝΤ, εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Η προώθηση των ενεργειακών διασυνδέσεων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στο πλαίσιο της συνάντησης των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ σήμερα  στην Αθήνα, με τη χώρα μας να διεκδικεί ρόλο ενεργειακής γέφυρας μεταξύ των δύο πλευρών.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:57 χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ρόδου. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται ανάμεσα στη Ρόδο και την Τήλο

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης και πρώην Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες πέθανε τη νύκτα σε ηλικία 93 ετών έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο

Ικανοποίηση στο επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον για το Ντιμπέιτ. Πιο σκληρός στην επόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση, υπόσχεται ότι θα είναι ο Ντόναλντ Τράμπ.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοανατολικούς ανέμους   2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου