Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Δευτέρα 26-9-2016 07.30 πμ….. Με 35 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα: 1. Ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη Δ.Ε. Ευρωστίνης. 2. Περί παραχώρησης της χρήσης χώρου του δημοτικού καταστήματος Δ.Ε. Ευρωστίνης (πρώην Δημαρχείου) στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Δερβενίου. 6. Ενημέρωση και υποβολή πρότασης για μελέτη φράγματος Σκουπέϊκου Κορινθίας…..




Με 35 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα   στις  8  το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα:  1.   Ενημέρωση για θέματα που αφορούν τη Δ.Ε. Ευρωστίνης. 2.   Περί παραχώρησης της χρήσης χώρου του δημοτικού καταστήματος Δ.Ε. Ευρωστίνης (πρώην Δημαρχείου)  στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Δερβενίου. 6.   Ενημέρωση και υποβολή πρότασης για μελέτη φράγματος Σκουπέϊκου Κορινθίας

«Η Άλωση της Τριπολιτσάς έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά πραγματικής Εθνικής Επετείου», τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος από την Τρίπολη, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 195η επέτειο απελευθέρωσης της πρωτεύουσας του Μοριά, από τον Οθωμανικό ζυγό. Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως «αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το ότι μετά την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε η σημαντικότερη επιτυχία των Αγωνιστών του 1821, η οποία οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας.

Την Τετάρτη  στις 7μιση το βράδυ, στο ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο Δημαρχείου Κορίνθου.  Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου διοργανώνει, στο πλαίσιο του 2ου Συνέδριου του κόμματος, ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει διάλογος. Η εκδήλωση  είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες αλλά και σε εκπροσώπους φορέων.

Την Παρασκευή, στις 6.30μμ στον 1ο όροφο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κορίνθου. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας και το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Ν. Κορινθίας (Σωματείο Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης & Συμποσίου), σε συνεργασία με το τμήμα Τουριστικών σπουδών του ΙΕΚ ΕΥΡΩΠΡΟΟΔΟΣ και το δίκτυο τουρισμού Experience Corinthia. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνουν εκδήλωση, με θέμα: “ Ξεκινώντας… με τον Τουρισμό” αποσκοπώντας αυτή να αποτελέσει αφετηρία για την διαμόρφωση στρατηγικής ανάπτυξης του τουρισμού στον Νομό Κορινθίας.

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων καλεί τους Δημότες ή μόνιμους κάτοικους του Δήμου που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο,  να καταθέσουν το αργότερο ως 31-10- 2016  στο πρωτόκολλο του Δήμου αιτήσεις με τα κάτωθι δικαιολογητικά: -Αστυνομική Ταυτότητα. -Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. -Ε 1 και εκκαθαριστικό του έτους 2015. -Ε 9 ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία. -Βεβαίωση μονίμου κατοικίας οι μή Δημότες


Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμότητες της 1ης αξιολόγησης μέχρι το Γιούρωγκρουπ της 10ης Οκτωβρίου.

 Στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής σήμερα η συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Περιλαμβάνεται η μεταφορά (ξεπούλημα) 6 ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Στις αρχές Οκτωβρίου η   χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη 

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα 

Η ΝΔ θα ηρεμήσει αν πάρει τηλεοπτική άδεια η Ζίμενς, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Για έξαρση αυταρχισμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Τη μεταξύ τους συμπόρευση αποφάσισαν Λαϊκή Ενότητα και ΣΧΕΔΙΟ Β, σε συνάντηση αντιπροσωπειών τους,  παρόντων του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Αλέκου Αλαβάνου. «Τις πολιτικές εξελίξεις και τα τραγικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο ελληνικός λαός εξαιτίας της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση η ΛΑ.Ε.

Υστέρα από μια ιστορική τελετή η Σμύρνη μετά από 94 χρόνια απέκτησε νέο Μητροπολίτη. Στην τελετή που έγινε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε ως Μητροπολίτη Σμύρνης τον 44χρονο Βαρθολομαίο Σαμαρά. Σημειώνεται πως η θέση του Μητροπολίτη είχε μείνει κενή έπειτα από τη εκτέλεση του Χρυσόστομου κατά την εισβολή των Τούρκων στην πόλη κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή

500 Πρόσφυγες κάθε μήνα θα δέχεται η Γερμανία από Ελλάδα και Ιταλία στο πλαίσιο της κατανομής των 160000 Προσφύγων

Για 10η μέρα συνεχίζουν σήμερα την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Στο απόσπασμα η Ρωσία κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας την ώρα που το Χαλέπι Βομβαρδίζεται ανηλεώς. Ευθύνες στη Δύση ρίχνει η Μόσχα.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η ειρήνη στη Συρία είναι «κάτι το σχεδόν αδύνατο τώρα». Η Ρωσία και οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές στον εμφύλιο της Συρίας, επιχειρούν να διασώσουν τη συμφωνία εκεχειρίας που κατέρρευσε αφού μια οχηματοπομπή δέχθηκε επίθεση την περασμένη εβδομάδα

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε το αξιόχρεο της Τουρκίας στην κατηγορία του ακατάλληλου για επένδυση, επικαλούμενος τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, τους κινδύνους από την εξωτερική χρηματοδότηση και την επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας.

Εννέα μέλη οικογένειας βρήκαν τραγικό θάνατο,  σε αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, σε μια πόλη της νοτιοδυτικής Υεμένης που ελέγχεται από τους σιίτες αντάρτες Χούτι, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.

Τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς στην πόλη Μάλμο της Σουηδίας, δύο ώρες πριν σημειωθεί έκρηξη έξω από το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα όχημα που εκινείτο με μεγάλη ταχύτητα εξαπέλυσε 20 πυροβολισμούς. Η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τέσσερις τραυματίες, ενώ οι δράστες διέφυγαν

Τοπικές  νεφώσεις,  με  Ανατολικούς,  Δυτικούς  ανέμους   2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου