Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Τετάρτη 14-9-2016 07.30 πμ….. Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου με τον Φάνη Κουρεμπέ, πρόεδρο του ΕΛΓΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες. Αντικείμενο τα προβλήματα που προέκυψαν στο Δήμο, λόγω της θεομηνίας που σημειώθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση) προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες στις τοπικές κοινότητες Πιτσών, Ν. Βρυσουλών, Κορφιώτισσας, Ξανθοχωρίου, Ρεθίου, Σοφιανών και Θροφαρίου. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τη συνδρομή του, προκειμένου να αποζημιωθούν σύντομα οι αγρότες που επλήγησαν. Ο Πρόεδρος από πλευράς του δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να γίνει η αποτίμηση των ζημιών και η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών……




Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου με τον  Φάνη Κουρεμπέ, πρόεδρο του ΕΛΓΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες.  Αντικείμενο τα προβλήματα που προέκυψαν στο Δήμο, λόγω της θεομηνίας που σημειώθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση) προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες στις τοπικές κοινότητες Πιτσών, Ν. Βρυσουλών, Κορφιώτισσας, Ξανθοχωρίου, Ρεθίου, Σοφιανών και Θροφαρίου. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, τη συνδρομή του, προκειμένου να αποζημιωθούν σύντομα οι αγρότες που επλήγησαν. Ο Πρόεδρος από πλευράς του δεσμεύτηκε ότι θα κάνει το ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να γίνει η αποτίμηση των ζημιών και η ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των αγροτών.

Ο  Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης είχε επίσης συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιό, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Τσόγκα ώστε να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που προέκυψαν στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης από την έντονη κακοκαιρία που σημειώθηκε την 9η Σεπτεμβρίου. Για τον ίδιο σκοπό βρέθηκε στο Δημαρχείο, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδα Καλλίρης, με τον περιφερειακό σύμβουλο  Ευριπίδη Γκιάτα και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Κορινθίας κ. Σωτηρόπουλο. Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε όλους, για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και ζήτησε τη συνδρομή τους στην αντιμετώπισή τους.

Τις φυλακές ανηλίκων Κορίνθου επισκέφθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, προκειμένου να παραδώσει τετράδια σε μαθητές του σχολείου των φυλακών που τα έχουν ανάγκη, ενόψει του νέου σχολικού έτους που τώρα ξεκινάει. Συνολικά, ο κ. Βερναρδάκης παρέδωσε 2,5 χιλιάδες ίδια τετράδια για να διανεμηθούν σ΄ όλους τους κρατουμένους των σχολείων των φυλακών της χώρας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός.

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων καλεί τους Δημότες ή μόνιμους κάτοικους του Δήμου που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο,  να καταθέσουν το αργότερο ως 31-10- 2016  στο πρωτόκολλο του Δήμου αιτήσεις με τα κάτωθι δικαιολογητικά: -Αστυνομική Ταυτότητα. -Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. -Ε 1 και εκκαθαριστικό του έτους 2015. -Ε 9 ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία. -Βεβαίωση μονίμου κατοικίας οι μή Δημότες

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επαναπροκηρύσσει περιορισμένο αριθμό θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017:    Διάρκεια: 12 μήνες,  Μαθήματα σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες. Σύνδεση με την αγορά εργασίας.  Χαμηλά δίδακτρα. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων, Έως 26 Σεπτεμβρίου 2016. Πληροφορίες: Γραμματεία ΠΜΣ (Αριστοτέλους 1 & Λ.Αθηνών, 20132, Κόρινθος, τηλ. 27410 40040, 40045, 40058, e-mail: pedis@uop.gr)


Νέα συνάντηση σήμερα κυβερνητικών στελεχών με το Κουαρτέτο. Στόχος η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων

Με ιδιωτικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις θα βγει η χώρα από την κρίση, δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας, στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς – τοκογλύφους.

Στο επίκεντρο των δανειστών η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΠΑ στη συνάντηση που είχαν με τον Πάνο Σκουρλέτη

Σύντομα στη Βουλή τα 2 νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων. Στόχος της κυβέρνησης η ολοκλήρωση των συνομιλιών για τα προαπαιτούμενα, μέχρι την Παρασκευή

Δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλη απομείωση του χρέους, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέδειξε άλλο ένα από τα  ψέματα  Τσίπρα, σχολίασε η ΝΔ  

Η αξιωματική αντιπολίτευση για μια ακόμη φορά προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, απάντησε το γραφείο του κ. Δραγασάκη.

Πρωτοβουλίες για τόνωση των επενδύσεων στην Ευρώπη, αναμένεται να εξαγγείλει σήμερα ο Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ

Την προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, κατηγορούν τη ΝΔ και ορισμένα ΜΜΕ, κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις αντιδράσεις στα σχόλια Τσίπρα για την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Η ΝΔ θα προτάξει μια συμφωνία αλήθειας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους ενόψει της ΔΕΘ

Στο ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται μόνο για το κόμμα και τις θέσεις τους, εμείς μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Θεσσαλονίκη.

Τη θέση του περί εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη την οποία χαρακτήρισε «γερμανική φυλακή», ως μόνη λύση για την ανασυγκρότηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, επανέλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 81η ΔΕΘ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 11 π.μ., στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα παρουσία του Πάνου Σκουρλέτη, θα «πέσουν» οι υπογραφές για το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ  και της κινεζικής εταιρείας CMEC, για την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας στον ΑΗΣ Μελίτη, στη Φλώρινα.

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Οδυσσέα Βουδούρη.

Με κατάληψη του 5ου  δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, προειδοποιεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, εάν γίνουν δεκτά Προσφυγόπουλα. (Ο Φασισμός σε όλο του το Μεγαλείο). Ακατανόητη συμπεριφορά, λέει ο Νίκος Φίλης.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα φαρμακεία στην Αττική. Όπως ανακοίνωσε  ο "Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής",  θα παραμείνουν κλειστά κατά την ημέρα του εορτασμού της ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, η οποία είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία της Αττικής»

Τερματίζεται η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους.

Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, στις 18 Μαρτίου του 2011, πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους όπως ανακοίνωσε  το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για σχεδόν 9.000 νεκρούς μέσα σε περισσότερο από ένα μήνα.

Ο 93χρονος πρώην πρόεδρος του Ισραήλ, βραβευμένος με το Νόμπελ Ειρήνης, Σιμόν Πέρες υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και διακομίστηκε  σε νοσοκομείο κοντά στο Τελ Αβίβ

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) στη βορειοδυτική Κολομβία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς

Αίθριος  καιρός,  με  Δυτικούς ανέμους  3 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου