Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τετάρτη 28-5-2014/ 07.30 πμ…… Το Σάββατο και την Κυριακή στο κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α (πινγκ - πονγκ). Διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το «5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Πινγκ - Πονγκ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ (Ατομικό - Ομαδικό)»….




Το Σάββατο και την Κυριακή στο κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου Π.Ο.Φ.ΕΠ.Α (πινγκ - πονγκ). Διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το «5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Πινγκ - Πονγκ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ (Ατομικό - Ομαδικό)»

Την Κυριακή από τις 11 το πρωί στο «Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής» Ξυλοκάστρου στο Σύθα. Ο Σύλλογος Ελεύθερης Ιππασίας Ξυλοκάστρου  «ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ» διοργανώνει την «7η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση Ξυλοκάστρου»

Απόψε στις 9 το βράδυ στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, στην Κόρινθο (τέρμα Κολιάτσου). "Ο ΧΑΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ" ένα μετεκλογικό παραμύθι για ενήλικες, με λόγια ,μουσική και εικόνες Σκιών. Κείμενο -αφήγηση-φιγούρες: Δημήτρης Καράγιωργας. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Αύριο στις 3μιση το απόγευμα, η  τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Γεώργιος Σάμιος», Δημοτικό Θέατρο Κορινθίων (Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη).

Την Παρασκευή  στις 21:45 στο Κέντρο Νέων στην Κόρινθο, H ομάδα σινεφίλ "Σινεπικινδύνως" και το ΑΘΕΑΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, στο πλαίσιο "ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ",  παρουσιάζουν την ταινία, «Το κεφάλαιο » του Κώστα Γαβρά, 114΄» ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δημοπρατείται στις 3 Ιουνίου  το έργο "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΕΥΚΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ", προϋπολογισμού 327.864,00€ με ΦΠΑ 23%, από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης – «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013». Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο για την προστασία του δάσους από τον μεγαλύτερο κίνδυνο που το απειλεί, αυτόν της πυρκαγιάς. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 365 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Την Τετάρτη 4 ΙΟΥΝΙΟΥ,  09:00 - 10:00 το πρωί, (λήξη παραλαβής προσφορών), στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης η Δημοπράτηση δημοτικού ακινήτου (Μπαράκι κλπ.) στο αλσύλλιο Σαρανταπηχιωτίκων.  Ελάχιστο, ετήσιο, όριο πρώτης προσφοράς: δύο χιλιάδες ευρώ (2.000,00 €). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη διακήρυξη από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244).


Ανοίγει σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με 105.000 υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 70.305 θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Οι εξετάσεις αρχίζουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.  Καλή επιτυχία σε ολα τα παιδιά. 

Σαφές μήνυμα υπέρ της συνέχισης της λιτότητας στην Ευρώπη και την Ελλάδα από τον Βόλφγκαν Σόιμπλε, χώρες που ολοκληρώνουν τα προγράμματα να μην επαναπαυτούν και να συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό τους έργο, διαμήνυσε από το Βερολίνο.

Με την πλάτη στον τοίχο η συγκυβέρνηση, απέλπιδα προσπάθεια καταβάλει το Μαξίμου παρά την ήττα στις Ευρωεκλογές, ανασχηματισμός προ των πυλών.

Στις Βρυξέλες Σαμαράς, Βενιζέλος. Προκειμένου να μεταρρυθμίσουμε την Ευρώπη χρειαζόμαστε ανταγωνιστικότητα και νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής. Στο προεδρικό μέγαρο σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Εκτεθειμένος ξανά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητούσε το 2009 εκλογές, διαπιστώνοντας δυσαρμονία Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και συσχετισμού δυνάμεων  στο εκλογικό σώμα, ενώ χθες έκανε λόγο για αντισυνταγματική στάση της αντιπολίτευσης. Καιροσκοπισμό και αμετροέπεια προσάπτει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου της Ε.Ε, στον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ   η εντολή για διαβουλεύσεις με τις πολιτικές ομάδες, τη στήριξη της στο πρόσωπο του εξέφρασε η Άγγελλα  Μέρκελ

Καζάνι που βράζει η Δημοκρατική Αριστερά, την άμεση παραίτηση του Φώτη Κουβέλη ζήτησε ο Γρηγόρης Ψαριανός, κείμενο υπέρ της ενότητας του κόμματος από 5 Βουλευτές.

Επισφαλείς οι εκτιμήσεις για υψιλά ποσοστά αστυνομικών που ψήφισαν Χ.Α, απαντά η Ελληνική Αστυνομία.

Δεν θα υποχωρήσουν μέχρι να επαναπροσληφθούν, το μήνυμα που στέλνουν οι απολυμένες καθαρίστριες, έξω από το  υπουργείο οικονομικών   

Λουτρό αίματος στο Ντονέτσκ - Αγνοούμενοι παρατηρητές του ΟΑΣΕ. Δεκάδες φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός για την ανακατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ μετά τη διακήρυξη του νεοεκλεγέντος προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ότι θα συνθλίψει την εξέγερση..

Στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας, κυβερνητικά κτίρια και ένα δημοτικό σχολείο έγιναν στόχος ενόπλων της Μπόκο Χαράμ που επιτέθηκαν στην πόλη Μπούνι Γιάντι, στη βορειοδυτική Νιγηρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας. Η χθεσινή επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στην περιοχή της πολιτείας Γιόμπε όπου η Μπόκο Χαράμ είχε σκοτώσει ή κάψει ζωντανούς 59 μαθητές ενός σχολείου τον Φεβρουάριο.

Έκρηξη βόμβας κοντά σε σιιτικό ισλαμικό τέμενος στο κέντρο της πρωτεύουσας του Ιράκ, Βαγδάτης, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 άνθρωποι. Η έκρηξη έπληξε στάση λεωφορείου δίπλα στο τέμενος στην συνοικία Σόρτζα.

Τοπικές νεφώσεις με ισχυρούς Βορειοδυτικούς  ανέμους  6 - 7 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.    
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου